Free cookie consent management tool by TermsFeed

Lumea virtuală este o idee care nu mai este la fel de nouă, adoptarea acesteia fiind un lucru din ce în ce mai comun. Producători mari de dispozitive hardware mobile își încearcă norocul prin lansarea a diferite dispozitive, printre care și ochelari 3D VR, menite să ofere clientului o experiență virtuală de neuitat.

Noi ne-am jucat puțin cu ochelarii 3D VR de la Shinecon pe care ni i-au trimis cei de la GSMnet.ro. În acest articol o să le facem o mică prezentare și o să discutăm puțin despre acesția.

Ochelari 3D VR de la Shinecon sunt compatibili cu orice smartphone care are un ecran cu o diagonală cuprinsă între 3,5 și 6 inci (o lungime maximă de 154mm și o lățime maximă de 82mm). În pachet avem perechea de ochelari în sine și un șervețel microfibră care se poate dovedi util în cazul în care se așează praful pe lentile sau pe ecranul telefonului. Din păcate, în pachet nu găsim vreun set de instrucțiuni și este de menționat că majoritatea aplicațiilor 3D dedicate ochelarilor de acest tip cer ca telefonul folosit să dispună de un giroscop (senzorul de proximitate nu este la fel de sensibil ca și un giroscop în oferirea informației despre poziția telefonului).

Ochelarii sunt fabricați dintr-un material plastic ce pare destul de rezistent iar pe partea care se fixează în jurul ochilor putem observa prezența unei măști de protecție care este confecționată dintr-un material moale cu un exterior din imitație de piele. Această mască oferă utilizatorului posibilitatea de a folosi ochelarii un timp mai îndelungat.

Partea din față a ochelarilor este detașabilă pentru cazul în care aplicația folosită are nevoie de camera foto. Capacul este prins prin intermediul a doi magneți mici și este prins de întreg ansamblul frontal unde se fixează telefonul, ansamblul se fixează tot prin doi magneți mici.

Parte frontala Ochelari 3D VR Shinecon
Parte frontala Ochelari 3D VR Shinecon

În lateral avem două butoane rotative care sunt folosite pentru modificarea distanței focale iar pe partea de sus putem găsi un alt buton rotativ care ajută la modificarea distanței dintre cele două lentile. Căștile pot fi folosite cu ușurință și de persoanele care folosesc ochelari de vedere. Tot în lateral avem câte un decupaj în carcasa ochelarilor care oferă acces la porturile telefonului.

Butoane rotative ochelari 3D VR Shinecon
Butoane rotative ochelari 3D VR Shinecon

Ochelarii 3D VR de la Shinecon se dovedesc mult mai buni față de cei oferiți de Google (DIY Google Cardboard). Materialele de fabricație sunt mai bune iar ochelarii sunt mult mai confortabili. Ar fi fost mai bine dacă în pachet găseam un mic set de instrucțiuni, măcar în limba engleză, care ne-ar fi putut ajuta să găsim mai ușor conținut dedicat folosirii alături de ochelari.

Noi am testat o pereche de ochelari puși la dispoziție de GSMnet.ro. Ochelarii 3D VR de la Shinecon sunt disponibili pe site-ul magazinului online GSMnet.ro la un preț de aproximativ 130 de lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.