Free cookie consent management tool by TermsFeed

Jide Technology, compania care a dezvoltat Remix OS, a lansat prima versiune a sistemului de operare Remix OS care este bazată pe Android 6.0 Marshmallow.

Noua versiune a sistemului de operare a fost cu mult îmbunătățită față de versiunea beta care a fost pusă la dispoziția publicului cu ceva timp în urmă. Remix OS oferă utilizatorului suport pentru tastatură și mouse, un taskbar, un meniu de start, un sistem de notificări, un manager de fișiere avansat dar și posibilitatea de a lucra cu mai multe ferestre. Remix OS este derivat din Android iar în acest moment folosește ca bază versiunea 6.0 a sistemului de operare dezvoltat de Google.

Suport hardware estins

Remix OS poate rula pe mai multe dispozitive populare precum Pixel C, Nexus 9, Nexus 10, Onda Obook 10, Cube i10, Teclast x16 Plus, Nvidia Shield TV, Tronsmart MX Plus-S, NanoPi 2, Pine A64 dar și altele pe care le putem găsi listate pe site-ul producătorului. Versiunea Remix OS pentru PC poate fi folosită pe orice sistem hardware bazat pe arhitectura x86 sau x64 (32 de biți sau 64 de biți), este compatibilă cu UEFI Boot & Legacy sau BIOS dar și cu sistemele Mac de la Apple.

Cerințele hardware ale Remix OS pentru PC sunt:

  • procesor dual-core de 2GHz sau mai bun;
  • 2GB memorie RAM sau mai mult;
  • minimum 8GB spațiu de stocare;
  • o conexiune la internet poate ajuta mult.

Este de notat faptul că dacă o să instalați sistemul de operare Remix OS pe un stick USB și îl folosiți pe laptop nu este nevoie de o reinstalare dacă o să îl folosiți pe alt sistem (de exemplu pe un desktop).

Cum poate bine știți, Android este un sistem de operare bazat pe Linux și folosește un Kernel Linux (nucleu linux). Nucleul folosit de Android este personalizat de către echipa de dezvoltare de la Google pentru a se potrivi cu cerințele sistemului de operare. Puteți citi mai multe informații despre nucleele linux și folosirea lor de sistemele de operare Android sau Chrome OS într-un articol foarte bun publicat pe howtogeek.com.

Disponibilitatea aplicațiilor

Sistemul de operare nu oferă din start acces la magazinul de aplicații Google Play Store dar puteți obține acces la acesta foarte simplu prin intermediul unei aplicații pe care o puteți găsi chiar pe desktop. Dacă nu aveți de gând să folosiți Play Store atunci puteți descărca diferite aplicații prin intermediul Remix Central.

Puteți instala și folosi orice aplicație din Google Play Store, așa cum o puteți face și pe un telefon care rulează Android.

Remix OS este un sistem de operare gratuit și poate fi folosit de către orice utilizator care vrea o alternativă la sisteme de operare desktop ca Windows, Linux sau macOS sau la sistemele de operare mobile Android, Windows Phone sau iOS. Folosirea Remix OS vă poate aduce un plus de productivitate prin folosirea tastaturii și a unui mouse iar prin intermediul acestuia puteți transforma un laptop într-un companion de nădejde, totul gratuit.

Remix OS este un Android îmbunătățit care oferă productivitatea unui PC.

– ne spune asta Natasha Lomas într-un articol publicat pe TechCrunch.

Productivitatea sistemului

Productivitatea este un factor important pentru fiecare dintre noi, mai ales că suntem întotdeauna pe fugă. Remix OS ne poate ajuta în privința asta. Poate că nu este un sistem de operare la fel de operare ca Windows dar este unul care poate beneficia de toată popularitatea Android și de toate aplicațiile care sunt disponibile pentru acesta. Fie că vorbim de suite office, aplicații de sincronizare în cloud sau de notițele luate pe fugă, Remix OS poate fi gata în orice clipă.

Noua versiune a sistemului rulează mult mai lin față de cele anterioare. Culorile și liniile sunt clare iar echipa de dezvoltare a lucrat destul de mult pentru a aduce un mai bun suport pentru plăcile video performante.

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare Remix OS este disponibilă pentru descărcare pe site-ul producătorului. În arhiva descărcată găsiți și un program util care vă ajută să instalați sistemul de operare pe o memorie USB sau pe discul local alături de sistemul de operare pe care îl folosiți.

Descarcă

Accesați jide.com pentru a vizita pagina dedicată a sistemului de operare Remix OS 3.0 pentru PC. Tot pe acestă pagină o să găsiți și două clipuri video de prezentare ale sistemului de operare alături de legături către alte informații și unelte utile.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Cristi

    Daca nu vin cu ceva nou in afara de celelalte 9999 variante de linux, degeaba. Google play store nu este de ajuns pentru un user ce are nevoie mai mult decat simpla navigare pe internet.
    Pentru multa vreme nu cred ca va exista un competitor demn de luata in seama pentru Windows, dar probabil ca nu asta este scopul lui Remix OS.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.