O biblioteca publica, digitalizata in totalitate va fi inaugurata in SUA. Sub numele de BiblioTech, aceasta nu va contine nici o crte tiparita ci doar carti in format electronic eBook. BiblioTech va fi inaugurata in orasul San Antonio, in toamna acestui an.

Ideea a fost a lui Nelson Wolff, un judecator din comitatul Bexar, dupa ce a cititi biografia lui Steve Jobs scrisa de celebrul biograf din SUA, Walter Issacson. Biblioteca va fi amenajata pe o suprafata de 460 mp.

BiblioTech va fi utilzata cu numeroase birouri cu PC uri si gadget-uri ce vor inlocui clasicele rafturi cu carti. Pentru inceput va cuprinde 100 de dispozitive e-reader apoi vor fi adaugate altele 50 pentru copii, 50 de computere, 25 de laptop-uri si 25 de tablete.

Persoanele ce vin la BiblioTech vor putea citi carti digitale pe oricare din dispozitivele aflate in biblioteca, vor putea iesi din biblioteca cu unul din cele 50 de e-reader e pentru perioade scurte de timp sau vor putea veni la biblioteca cu propriile sale dispozitive si sa descarce orice carte doresc.

BiblioTech va avea contracte de parteneriat cu diversi furnizori si distribuitori de eBook pentru asigurarea accesului cititorilor la un volum de peste 10.000 de titluri.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

2 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.