In aceasta saptamana, Intel a anuntat noi planuri pentru programul „Thunderbolt Ready” ce va permite utilizatorilor adaugarea unei extensii de conexiune Thunderbolt la PC. Compania spera ca programul de upgrade va extinde folosirea portului de mare viteza Thunderbolt si lucreaza cu producatorii de placi de baza pentru a le adauga un label „Thunderbolt Ready” informand utilizatorii ca pot adauga suplimentar o extensie de conexiune.

Upgrade-ul va necesita GPIO dar Intel promite ca procesul este relativ simplu si usor. Placa Thunderbolt se va potrivi intr-un slot PCIe si include un cablu de conectare GPIO (va fi nevoie sa existe un conector DP Out de pe placa de procesare video).

Inca de la inceput intrebarea „Exista o placa Thunderbolt separata?” a fost destul de populara. Astazi, raspunsul este „da” iar introducerea programului Thunderbolt Ready va creste dramatic disponibilitatea tehnologiei Thunderbolt aducand viteze de transfer de 20GBs, date si display folosind un singur cablu si o conexiune multipla de pana la 6 dispozitive[…]” – Intel Blog.

Intel a numit Asus ca fiind primul partener in programul Thunderbolt Ready. Asus a dezvoltat prima placa de extensie Thunderbolt, Asus ThunderboltEX II, aceasta va merge alaturi de placile de baza Asus Z87Z Pro adaugand o conexiune de mare viteza Thunderbolt 2. Altii producatori hardware vor lansa placi Thunderbolt Ready, placi de baza si sisteme desktop anul viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.