Primul Ministru Viktor Orban a spus ca Guvernul va reevalua legea privind taxarea internetului in anul ce urmeaza.

Ungaria a decis sa suspende planurile controversate de a taxa transferurile de date pe internet dupa ce propunerea legislativa a atras foarte muti protestatari la inceputul acestei saptamani. Asa cum sugereaza Reuters, Primul Ministru Viktor Orban a anuntat ca asa-zisa taxa pe internet va fi retrasa din calculul bugetar iar despre taxele pe banii castigati online se va discuta anul viitor.

Aceasta lege trebuie retrasa si nu trebuie sa ne ocupam de asta acum.

Aceasta taxa, in forma sa curenta, nu poate fi introdusa deoarece Guvernul a dorit sa extinda o taxa pentru telecomunicatii dar oamenii vad in asta o taxa pe internet,” a declarat Orban posturlui de radio Kassouth Friday

Taxa propusa de guvernul Ungariei se referea la providerii de internet obligandu-i sa plateasca 0,62$ per gigabyte de date transferat. Oficialii estimeaza ca aceasta reglementare ar aduce aproximativ 8 milioane de dolari la bugetul de stat iar altii sustin ca taxa ar putea ajunge pana la 720 de milioane de dolari.

Aproximativ 100.000 de protestatari au luat cu asalt strazile Budapestei Marti pentru a isi arata nemultumirea fata de planul guvernului pichetand astfel si guvernul de centru-dreapta a lui Orban. Intr-o emisiune radio, Orban a spus ca guvernul va discuta despre reglementarea taxei in luna Ianuarie.

Neelie Kroes, vice presedintele Comisiei Europene s-a aratat multumita de decizia Ungariei de a inlatura aceasta taxa pe internet descriind aceasta renuntare ca o victorie pentru Europa.

Sunt foarte multumita pentru cetatenii Ungariei,” a declarat aceasta, „Vocile lor au fost auzite. Sunt mandra de Comisia Europeana deoarece a jucat un rol pozitiv in apararea valorilor Europene si Europa digitala

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.