Fondatorul Android paraseste Google pentru a dezvolta roboti

creator android

Andy Rubin, co-fondatorul si seful Android, a parasit Google pentru a dezvolta un incubator hardware dedicat pentru dezvoltarea robotilor.

Rubin a ajuntat la stabilirea Android ca fiind cel mai larg utilizat sistem de operare mobil din lume dupa ce l-a adus aproape de Google in anul 2005.

Ca si proiectul diviziei iPhone de la Apple, Rubin a insistat ca echipa de dezvoltare Android sa detina un departament secret si chiar ca Google sa asigure intregii echipe propria sala de mese in campusul Google.

Scott Strawn, un analist la firma de cercetare IDC, a spus ca plecarea lui Andy Rubin este surprinzatoare si suna neplanuita. “Daca dnul Rubin a facut asta in mod voluntar, ne-am putea gandi ca acesta vede in proiectele cu roboti o completare pentru a avea ceva sa arate public inainte de retragere,

Divizia de dezvoltare Android a fost preluata de directorul executiv Sundar Pichai in anul 2013. Planurile lui Pichai au fost mult mai deschise fata de Rubin pastrand astfel producatorii de dispozitive portabile si operatorii mobili informati despre planurile companiei.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus