Qualcomm a anulat productia procesorului Snapdragon 802 anuntata la inceputul acestui an. Compania a anuntat in ianuarie ca Snapdragon 802 va fi primul SoC complet integrat, conceput pentru televizoarele inteligente Ultra HD si media playere. Din cauza lipsei de comenzi, compania a decis sa nu il comercializeze.

„Qualcomm Technologies a decis sa nu comercializeze recent anuntatul procesor Snapdragon 802 deoarece comanda totala de procesoare create special pentru televizoare smart s-a dovedit a fi mult mai mica decat s-a anticipat”, a scris Jon Carvill, director de relatii publice la Qualcomm.

Carvill a mai declarat ca acest tip de procesor a fost singurul anulat, alte produse Snapdragon nefiind afectate, inclusiv Snapdragon 602A, un chipset creat pentru industria auto, care a fost anuntat in acelasi timp cu Snapdragon 802.

Snapdragon 802 urma sa fie un procesor quad core Krait de 1,8 GHz cuplat cu un GPU Adreno 330. Urma, de asemenea, sa aiba un motor de procesare Qualcomm Hollywood Quality Video (HQV) care permitea redarea clipurilor de 1080px la calitate Ultra HD.

Anularea ar putea reprezenta, de asemenea, o veste proasta pentru platforma AllJoyn, care urma sa fie sustinuta de 802. Platforma AllJoyn, care a fost initial dezvoltata de Qualcomm si apoi cedata catre AllSeen Alliance, este proiectata pentru Internet of Everything (Internetul Tuturor Lucrurilor). Lansarea initiala a platformei ar fi permis interoperarea dispozitivelor cu Snapdragon802 cu alte dispozitive AllSeen Alliance.

Ce ar trebui sa intelegem de aici? Ca Qualcomm nu a realizat cercetarea de piata in mod corespunzator sau ca anularea acestui procesor este un semn clar al declinului vanzarilor de televizoare?

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.