Chiar daca mare parte dintre operatorii majori au lansat deja servicii 4G LTE, promitand pentru anul viitor extinderea zonei de acoperire, cei de la RCS&RDS, numarul patru in topul comaniilor ce furnizeaza servicii de internet mobil, planuiesc sa continue dezvoltarea retelei 3G.

“In acest moment avem o acoperire 3G de peste 70% din populatia Romaniei si undeva la 40% din teritoriu si asta pentru ca operam in banda de 2Ghz, iar de la anul, cand vom avea si banda de 900 Mhz, vom creste semnificativ aria de acoperire si vom investi astfel incat vocea mobila si datele mobila sa aiba un grad de acoperire cat mai mare”, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS.

Acesta a mai declarat ca RCS&RDS doreste sa exploateze potentialul 3G astfel incat viteza medie pe utilizator sa creasca. “In 2014 nu o sa lansam inca internet prin intermediul tehnologiei 4G LTE. Vrem sa crestem acoperirea, iar anul viitor vom investi in acoperirea in banda de 900 Mhz, iar ca si procent de crestere din acoperirea actuala vom avea cu cel putin 20-30 % mai mult. Oferim în acest moment viteza de conectare de 21.6 Mbps in doua orase, viteza care urmeaza sa o crestem, iar in Bucuresti avem o viteza de 14.4 Mbps”, a mai spus Popoviciu.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.