Free cookie consent management tool by TermsFeed

Samsung a anunțat în mod oficial că va opri producția phabletului Galaxy Note 7. Acesta este sfârșitul celui mai performant smartphone lansat de Samsung în acest an iar asta se datorează unor probleme tehnice care duc la explozia dispozitivului. Chiar dacă prima versiune a dispozitivului a fost înlocuită, problema a persistat.

“Ne păstrăm angajamentul și lucrăm îndeaproape cu autoritățile competente pentru a urma toți pașii ce duc la rezolvarea acestei situații.”

– au spus oficialii companiei într-o declarație oficială.

Samsung a retras de pe piață nu mai puțin de 2,5 milioane de unități Galaxy Note 7s iar asta se întâmplă la mai puțin de o lună de zile de când compania a înlocuit terminalele cu probleme. Noile versiuni au continuat să creeze aceleași probleme supraîncălzindu-se și explodând. Mai mulți utilizatori au avut nenorocul ca dispozitivele deținute să explodeze la propriu creând astfel situații periculoase.

Au fost raportate 35 de incidente periculoase care au implicat dispozitivul. Mai multe aeroporturi sși autorități locale au interzis folosirea phabletului în anumite zone din diferite țări.

Dacă încă dețineți un Samsung Galaxy Note 7 sau Note 7s atunci ar fi cazul să îl opriți definitiv pentru a nu risca o posibilă accidentare. Momentan, Samsung nu are un plan exact pentru retragerea dispozitivelor deja vândute și nici pentru despăgubirea clienților.

Samsung Galaxy Note 7 a primit multe reviewuri pozitive la puțin scurt de la lansare iar compania se aștepta să vândă peste 20 de milioane de dispozitive. Acțiunile companiei au scăzut cu 8% după această decizie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.