Free cookie consent management tool by TermsFeed

Conform publicației Korea Electronic Times, Samsung lucrează la dezvoltarea cipseturilor ce folosesc tehnologia de fabricație FinFET pe 10 nanometri. Zvonurile vorbesc despre faptul că Samsung va folosi acest proces de fabricație pentru următoarea generație de procesoare de la Qualcomm. Modelul de top Snapdragon 830 ar putea fi modelul de top de la Qualcomm care va beneficia de noua tehnologie.

Samsung folosește procesul de fabricație FinFET pe 10nm pentru a dezvolta o structură multistrat tridimensională cu un design îmbunătățit. Noul proces de fabricație va fi capabil să ofere cu 27% mai multă performanță și va consuma cu 40% mai puțină energie față de cipurile care folosesc procesul de fabricație pe 14nm iar asta va duce la producția dispozitivelor care consumă mai puțină energie.

Odată cu procese de fabricație mai performante, dimensiunea tranzistoarelor folosite se reduce semnificativ ajungând la mărimi atomice iar companiile au nevoie de o continuă adaptare.

Qualcomm Snapdragon 830 poate deveni un procesor de top care va beneficia de noua tehnologie pe care Samsung o dezvoltă ducând astfel la noi dispozitive mai eficiente ce vor fi lansate la începutul anului viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.