Free cookie consent management tool by TermsFeed

Samsung a dezvoltat un nou cip care va aduce nu mai puțin de 1TB de spațiu de stocare pe viitoarele telefoane. Acesta este primul cip de 1TB care folosește tehnologia eUFS 2.1 și va fi folosit pe viitoarele dispozitive mobile lansate pe piață.

Noul cip are dimensiunea fizică de 11,5x13mm fiind asemănător cu generația anterioară dar folosește un controller de top dezvoltat de Samsung și 16 straturi de cipuri V-NAND de 512GB. Conform informațiilor puse la dispoziție, cipul va avea viteze de lucru de până la 1000MB/s, dublu față de unitățile SSD de 2,5 inci care folosesc interfața SATA.

Spațiul de stocare este suficient pentru a salva până la 43 de ore de clipuri video la rezoluție 4K. Cipul va oferi viteze de lucru mai mari cu 38% față de generația anterioară cu capacitatea de 512GB.

Comparație viteze de lucru, carduri microSD, SSD și eUFS
Comparație viteze de lucru, carduri microSD, SSD și eUFS

Detalii tehnice:

  • Viteză secvențială de citire/scriere: până la 1000MB/s
  • Viteză secvențială de scriere: 260MB/s
  • Viteză de citire aleatorie: 58,000 IOPS
  • Viteză de scriere aleatorie: 50,000 IOPS

Noua soluție de stocare destinată dispozitivelor mobile va aduce zâmbete pe fața utilizatorilor și la va permite acestora să dețină telefoane capabile să ofere aceeași capacitate de stocare disponibilă pe sistemele desktop sau laptop disponibile pe piață.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.