Propriul smartphone ce ruleaza sistemul de operare open-source dezvoltat de Samsung, Tizen, va ajunge in curand pe rafturile magazinelor. Gigantul producator a oferit informatii catre Reuters conform carora, primul smartphone ce va rula sistemul de operare Tizen va fi lansat spre sfarsitul acestui an. Telefonul va include specificatii de top fiind capabil sa concureze cu altele ce ruleaza sistemul de operare Android iar o versiune de nivel mediu va fi lansata dupa acesta.

Samsung are mari sperante cu Tizen. Sistemul de operare este open-source dar include si elemente Android pe care compania le-a licentiat de la Google; acesta reprezinta calea Samsung de a se indeparta de dependenta Android. Dispozitivele ce ruleaza Tizen au fost intarziate de mai multe ori.

Android este, de departe, cel mai important sistem de operare pentru Samsung dar compania a spus ca nu vrea sa depinda de acest fapt si se va axa pe folosirea unui propriu sistem de operare. Vicepresedintele Samsung, Yoon Hankil, a spus catre Reuters ca Tizen va fi considerat un succes daca va detine 15% din vanzarile de telefoane ale companiei.

Yoon nu a oferit detalii despre lansarea Tizen si nu se stie exact ce telefoane cu Tizen vor fi lansate. Ne putem astepta ca Samsung sa faca mai multe anunturi curand. In acest moment, sistemul de operare Tizen ruleaza pe ceasul inteligent Galaxy Gear 2.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.