Oficialii Samsung spun ca noul sistem de operare Tizen OS reprezinta o investitie majora pentru companie dar in acest an nu va lansa nici un dispozitiv bazat pe acesta.

Tizen OS a luat nastere in 2011 cand compania Coreeana si-a unit fortele cu Intel aducand laolalta dispozitive ca LiMo, MeeGo si Bada. Astazi, doi ani mai tarziu auzim zvonuri ca vom vedea primul smartphone ce ruleaza sistemul de operare Tizen OS, acesta avea sa se lanseze deja dar pana la urma nu se va lansa inainte de 2014.

Chiar si asa, Tizen nu se sfarseste asa cum se specula recent, din contra. Astazi, Kim Hyun-seok, ce conduce unitatea de display a Samsung Electronics, a declarat ca Tizen reprezinta o „investitie importanta.„. Oficiali de la Samsung au declarat si acestia in mod oficial ca a fost „mult progres in privinta primului Tizen TV” dar un telefon ce ruleaza noul sistem de operare se va lansa inaintea unui TV.

Nu este clar daca primul telefon Tizen va fi GT-I8800 / GT-I8805 (nume de cod Redwood) sau un nou dispozitiv complet nou. In orice caz, nu ar trebui sa ne asteptam sa fie disponibil oriunde in lumesi nici sa fie un telefon cu specificatii de top – Smasung pastreaza Android pentru produsele de top.

Samsung, Fujitsu si NEC au spus ca vor lansa dispozitive cu Tizen in 2014, NEC nu mai este atrasa de produsele smartphone asa ca ne mai ramane doar Fujitsu pentru a face ceva nou.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.