Evenimentul se va desfasura pe parcursul a 24 de ore intre 27-28 iunie si va avea loc in Bucuresti, la Connect Hub.

Expertii in Securitate informatica de la Avira au anuntat organizarea primului hackathon din Romania destinat aplicatiilor de securitate. Programatorii dornici sa se alature luptei impotriva pericolelor din lumea online vor avea ocazia sa contribuie la combaterea aplicatiilor nedorite din pachetele de download, tema aleasa de catre organizatori fiind „Hack the Unwanted Web!”. Cele mai bune trei proiecte vor fi premiate corespunzator, astfel ca nivelul de motivatie al participantilor sa fie la fel de ridicat precum creativitatea acestora.

Evenimentul se adreseaza programatorilor care au castigat deja experienta profesionala si cauta o ocazie inedita pentru a-si demonstra capacitatile precum si studentilor din cadrul Facultatilor cu Specializare Informatica pregatiti sa-si transforme ideile in aplicatii utile, totul sub mentoratul specialistilor de la Avira. Participantii vor putea lucra in echipe formate din patru membri pentru a-si creste sansele de a finaliza cu succes proiectul dorit.

Dincolo de latura inedita a evenimentului, acesta trateaza o problema de actualitate in domeniul Securitatii Informatice. Din ce in ce mai des, instalarea unui program vine cu surprize nedorite pentru utilizatori: programe aditionale instalate concomitent, modificarea motorului de navigare si a toolbar-ului, invadarea cu mesaje promotionale si incetinirea sistemului de operare. Grupate sub denumirea de PUA (Potentially Unwanted Applications), acestea reprezinta un pericol informatic de luat in considerare. Obiectivul SECURITHON-ului este de a identifica noi modalitati prin care utilizatorii sa evite instalarea oricarui tip de PUA si eliminarea aplicatiilor nedorite de pe orice dispozitiv.

Mai multe informatii despre eveniment precum si programul detaliat sunt disponibile pe site-ul Avira iar inscrierile se fac prin intermediul EventBrite, locurile fiind limitate.

Linkuri Utile

Social Media Pages:

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.