Free cookie consent management tool by TermsFeed

Flash a fost creat pentru a oferi utilizatorilor de internet continut audio, video si animatii de la inceputul anilor 90 si inca de atunci a evoluat intr-un instrument ce nu lipseste nici unui PC. Majoritatea browser-elor mobile nu mai ofera suport pentru Flash din cauza numarului mare de probleme si a securitatii sale, durata de viata a bateriei si a performantei, nu se aplica insa si desktop-urilor.

Mozilla lucreaza inca din 2012 la un nou proiect denumit Shumway, creat ca o alternativa a popularului Flash de la Adobe. Foloseste HTML5 si JavaScript pentru a oferi un procesor de rulare pentru fisierele SWF si pentru alte formate media populare.

Mai este inca destul de lucru dar puteti incerca alternativa Flash Player in Firefox Nightly 27, nu este activat implicit asa ca va fi nevoie sa navigati la „about:config” si sa il activati. Destul de interesant dar momentan inca este nevoie ca flash playerul sa fie instalat pe sistem, momentan.

Shumway nu este capabil sa ruleze toate aplicatiile Flash comerciale dar cateva exemple oferite pe Mozilla Shumway Inspector arata promotator. Chiar daca noul proiect va inlocui vechiul flash sau nu ramane de vazut. O versiune finala este asteptata sa fie lansata anul viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.