Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sony a anunțat camerele de acțiune FDR-X3000R și HDR-AS300R. Cele două noi modele pot face captură video la o rezoluție FullHD sau 4K UHD și dispun de stabilizare optică a imaginii.

Cea mai importantă funcție disponibilă este noul sistem de stabilizare optică a imaginii denumit de către Sony Balanced Optical SteadyShot sau B.O.SS. Acest sistem folosește un ansamblu de lentile care se mișcă pentru a obține o înregistrare lină și fără balansări sa imaginii.

Ambele camere folosesc un senzor optic Exmor R CMOS și un procesor de imagine BIONZ X. Clipurile video pot fi captate la o rezoluție 4K la 100Mbps sau 1080p la 50Mbps. Dispozitivele sunt rezistente la apă și au ca accesoriu inclus o carcasă pentru a face captură video sub apă dar și o unitate Live-View. Camerele nu au un display și pot fi controlate prin intermediul unui ceas ce poate fi folosit ca accesoriu la încheietura mâinii sau poate fi atașat pe tripod sau la carcasa camerei. Micul gadget este capabil să ofere un control total asupra funcțiilor disponibile ale celor două camere și poate deveni foarte util în situația în care camerele nu sunt la îndemâna utilizatorului ci sunt amplasate la diferite distanțe.

Camera video de acțiune Sony FDR-X3000 va ajunge pe piețe la un preț recomandat de 400$ iar modelul Sony FDR-X3000R, care are în pachet și telecomanda Live-View va fi comercializat cu 550$. Modelul Sony HDR-AS300 va putea fi cumpărat pentru 300$ pe când varianta cu telecomanda cu 450$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.