Se zvoneste ca Sony se gandeste sa lanseze un nou telefon ce ruleaza sistemul de operare Windows Phone in acest an iar compania a confirmat ca inca negociaza cu Microsoft. Seful Sony din Europa, intr-o declaratie catre TechRadar, Pierre Perron, a spus ca nu vrea sa produca dispozitive ce ruleaza un singur sistem de operare, nimic nu este viabil pe termen lung.

Imagini cu prototipuri ale unui Sony Windows Phone au ajuns in presa de mai multe ori in ultimii ani si este aproape sigur ca Sony experimenteaza cu sistemul de operare al Microsoft. Perron a mai dezvaluit si in 2012 ca lucreaza cu Microsoft. Ultimele noutati au ajuns in presa dupa ce s-a zvonit ca ZTE si Sony iau in considerare dispozitive cu Windows Phone 8. Ne asteptam ca Microsoft sa lanseze o noua actualizare pentru Winbows 8.1 in Aprilie si speram ca si hardwareul asociat va fi gata pana la lansare. Oricare telefon Sony cu Windows Phone va avea brandul Vaio.

Nokia detine dominatia mondiala a pietei Windows Phone si este de inteles ca Microsoft isi doreste ca si alti producatori sa adopte sistemul de operare pentru a creste platforma. Gigantul software ia in considerare si scaderea pretului licentelor pentru Windows Phone intr-un efort de atragere a mai multi parteneri. Este necesar pentru Microsoft sa atraga suportul aditional pentru Windows Phone prin producatorii hardware si este posibil ca Sony sa fie urmatoarea companie care va lansa noi dispozitive cu sistemul de operare oferit de Microsoft.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.