Microsoft lucreaza momentan la „Update 1” pentru Windows 8.1 dar compania are planuri mai mari pentru viitorul Windows ca parte a programului de actualizari „Threshold„. Planurile Threshold ale companiei implica si lansarea Windows 9 in luna Aprilie a anului 2015. Microsoft va prezenta vizunea sa asupra Windows 9 la conferinta Build 2014 din Aprilie alaturi de un plan de lansare pentru anul urmator.

Se pare ca Microsoft planuieste sa foloseasca brandingul si viziunea Windows 9 departe de criticile aduse Windows 8. Nu se cunoaste modificarile ce vor fi aduse viitorului sistem de operare dar Metro 2.0 ce va face parte din Windows 9 va include un focus asupra aplicatiilor proprii. Anumite zvonuri au sugerat ca Microsoft va separa aplicatiile din stilul Metro pentru a le permite sa ruleze in ferestre separate ca pe un desktop traditional. The Verge intelege ca Microsoft planuieste o reintoarcere a meniului de start odata cu Windows 9 dar compania ar putea oferi aceasta optiune odata cu „Update 2” a Windows 8.1 anul acesta.

Microsoft va avea 3 puncte majore de dezvoltare a sistemului de operare dar nu se stie clar cate dintre acestea vor fi disponibile pentru testare publicului larg. Gigantul software se afla momentan in etapele finale ale planurlor pentru Windows 9 iar munca va incepe dupa conferinta Build din acest an. Windows are nevoie cu siguranta de surescitare pentru aplicatiile in stilul Windows 8 dar si de inovatie pentru ca Microsoft sa poata sa duca la bun final viziunea hibridelor teblete-desktop.

Desi vom mai primi mai multe actualizari pentru Windows 8.1 in curand se pare ca Windows 9 va fi urmatoarea lansare majora a sistemului de operare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.