Free cookie consent management tool by TermsFeed

De Black Friday au fost destule oferte bune pentru televizoare iar multi consumatori se gandesc sa isi achizitioneze un TV compatibil 4K Ultra HD. Pe piata sunt putine produse iar preturile sunt astronomice dar, potrivit HS Kim, vicepresedintele Samsung, preturile vor scade iar adoptia noii tehnologii va fi mai rapida decat s-a anticipat.

Televizoarele 4K Ultra HD sunt asteptate sa fie urmatorul pas in home entertainment. Fata de televizoarele 3D, televizoarele 4K vor oferi o mai multa valoare si rezolutii de patru ori mai mare fata de televizoarele LED care umplu piata in momentul actual. Samsung conduce piata si si-a marit linia de televizoare 4K cu 3 modele noi oferind ecrane enorme de la 50 inch si pana la 110 inch, prezentate la CES 2014. Epertii in industrie prezic ca in acest an se vor vinde in jur de jumatate de milion de unitati fata de 60.000 vandute in 2013.

Samsung doreste sa puna mai multa valoare pe televizoare iar consumatorii vor fi tentati sa isi inlocuiasca dispozitivele la fiecare 5 ani. Compania prezice ca adoptia noilor tehnologii va fi mare dar cand va incepe va fi o tranzitie rapida. Odata ce producatorii incep sa reduca preturile, vechea tehnologie nu isi va mai avea rostul pe piata.

Razboiul rezolutiilor si al dimensiunii a inceput, de la Panasonic la Samsung iar calitatea imaginii este foarte buna. Tehnologia UHD pare mai promitatoare fata de 3D. Ne putem gandi la pretul unui televizor 3D atunci cand au fost lansate pe piata si la pretul actual, diferenta este foarte mare si oricine isi poate permite sa achizitioneze unul, sa speram ca asa se va intampla si cu televizoarele Ultra HD.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.