Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sony a anuntat dispozitivul sau pentru realitatea virtuala pentru Play Station 4 denumit Project Morpheus. Morpheus a fost creat cu un design futuristic in alb si negru, cu straluciri in tente de culoare albastra. Dispozitivul are montat un display FullHD cu un unghi de vizualizare de 90 de grade. Experienta Morpheus este oferita de un accelerometru si un giroscop, senzori incorporati in casca care integreaza si PlayStation Camera urmarind orientarea capului si miscarea utilizatorului.

„Realitatea virtuala reprezinta urmatoarea inovatie oferita de PlayStation, aceasta ar putea oferi o noua forma jocurilor video. Realitatea virtuala a reprezentat visul oricarui creator de jocuri inca de la dezvoltarea primului joc PC. Multi dintre noi am visat la realitate virtuala si ce va insemna pentru jocurile create. ” declara Shuhei Yoshida, presedintele Sony Computer Entertainment Worldwide Studios.

Dispozitivul s-a aflat intr-un stadiu de dezvoltare in ultimii trei ani iar modelul prezentat este doar un prototip. Acest prototip foloseste un cablu cu lungimea de cinci metri ce il conecteaza prin intermediul HDMI si USB dar Sony planuieste sa ofere dispozitivului o conexiune wireless.

Specificatiile curente al Project Morpheus sunt:

  • compunere: unitate de procesare, unitate montata pe cap
  • metoda afisare: LCD
  • diagonala ecran: 5 inci
  • rezolutie ecran: 1920xRGBx1080 960xRGBx1080 pent fiecare ochi)
  • unghi de vizualizare: 90 de grade
  • senzori: accelerometru, giroscop, senzor de miscare de 1000Hz
  • interfata conexiune: HDMI si USB
  • functii: sunet 3D, Social Screen

Unul din dezvoltatorii Project Morpheus, Richard Marks, a evidentiat sase zone majore ce necesita o imbinare pentru ca un dispozitiv de realitate virtuala sa opereze la potential maxim: vedere, sunet, urmarire, control, usurinta de utilizare si continutul.

Marks a explicat ca ariile de utilizare ale unui dispozitiv de realitate virtuala se extinde si in afara jocurilor vide, Sony lucreaza cu NASA pentru crearea de noi experiente (simulari ale planetei Marte de exemplu).

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.