Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google Glass a fost pionerul tehnologiei de ochelari inteligenti si multi producatori urmaresc sa aduca tehnologii noi in aceasta nisa. Sony dezvolta un microdisplay OLED ce poate fi folosit pentru ochelarii inteligenti.

Tehnologia ecranului este plasat langa ureche, destul de similar cu Google Glass, obtinand o rezolutie de 640×400 pe un ecran mic cu diagonala de 0,23 inci, probabil cel mai mic ecran din lume. Un pixel mai mic si imbunatatiri asupra disipatiei luminii ofera ecranului capacitatea de a afisa culori mai bune si mai vibrante dar si nuante de negru mai inchise.

Ecranul – datorita marimii sale – este extrem de usor iar Sony crede ca s-ar potrivi de minune dispozitivelor deja existente pe piata. Pentru a merge inainte, Sony pregateste un kit de dezvoltare (SDK) ce va fi lansat in curand pentru a facilita dezvoltarea aplicatiilor.

Sony inarmeaza kit-ul si cu un compas, un accelerometru, Bluetooth 3.0, WiFi si un senzor touch – toate sustinute de un procesor ARMv7. Aceasta piesa de tehnologie va fi prezentat public in cadrul evenimentului CES 2015 in Las Vegas.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.