Free cookie consent management tool by TermsFeed

Decizia Microsoft de a incorpora Internet Explorer cu Windows a condus la mai multe nemultumiri peste ani. De exemplu, o reglementare a UE a fortat compania sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a isi alege browserul favorit pentru copiile Windows vandute in UE.

Aceasta obligativitate a expirat acum dupa cinci ani iar asta inseamna ca Microsoft nu mai este obligata sa ofere clientilor Windows browser-ele Chrome, Firefox sau unul din cele 10 disponibile in Windows.

Aceste obligatii impuse de decizia UE a expirat asa ca actualizarea Browser Choice nu va mai fi livrata utilizatorilor,” spune Microsoft intr-un articol.

Microsoft a primit o amenda de aproximativ 732 milioane de dolari anul trecut dupa ce compania nu a respectat decizia UE din 2009. Microsoft a dat vina pe o eroare tehnica ce a condus la eliminarea optiunii de alege a browser-ului pentru unii utilizatori ai Windows 7 Service Pak 1 iar aceasta amenda a reprezentat 3% din profitul companiei din 2012. Reglementarea Uniunii Europene a fost o urmare a investigatiilor referitoare la introducerea Internet Explorer in copiile Windows, o problema pe care Microsoft a mai intampinat-i in SUA in anul 2001.

Avand in vedere ca reglementarea nu mai este valabila, browser-ul Microsoft va incepe sa concureze cu Chrome si Firefox pentru a-si castiga inapoi cota de piata dupa dominatia ce a avut-o in urma cu cinci ani.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.