Free cookie consent management tool by TermsFeed

Exista destule companii ce au nevoie de a stoca multe date si ar dori sa salveze datele ocupand cat mai putin spatiu posibil. Sony si Panasonic vor oferi o noua generatie de solutii de stocare a informatiilor prin intermediul unor noi discuri optice, cu capacitatea de 300GB ce vor ajunge pe piata incepand cu anul viitor.

Discurile optice cu capacitatea de 300GB vor fi doar varful icebergului fiind discurile cu cea mai mica capacitate din noile produse. Acestea vor fi urmate de unele ce vor putea stoca 500GB si 1TB de date. Ca si comparatie, discurile Blu-ray ce sunt disponibile pe piete pot stoca pana la 25GB un disc Blu-Ray cu cea mai mare capacitate disponibila este de 100GB.

Purtand denumirea neoficiala de Archival Discs, aceste mici minuni de plastic vor putea fi citite pana la o perioada de 50 de ani iar, mai mult de atat, un reprezentant al Panasonic sustine ca noile unitati optice de stocare nu vor necesita depozitare in conditii speciale sau la termperaturi specifice pentru a le mentine intr-o forma buna.

„Ca un tip de mediu de arhivare, discurile optice detin avantaje numeroase ce pot depasi avantajele hard discurilor obisnuite ca de exemplu abilitatea acestora de a fi stocate penmtru perioade mari de timp pastrand posibilitatea de a citi informatiile stocate” – reprezentant al Panasonic

Nu se stie momentan pretul noilor solutii de stocare sau cand vor incepe sa fie disponibile pe piete incepand de anul viitor dar cu siguranta nu vor fi ieftine si nu se vor adresa utilizatorilor obisnuiti.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.