Free cookie consent management tool by TermsFeed

Compania aerospațială SpaceX, companie deținută de binecunoscutul Elon Musk, a scris istorie trimițând o rachetă în spațiu după care a recuperat prima etapă a acesteia, aceasta putând fi re-utilizată.

La opt minute după decolare, prima etapă a rachetei, cunoscută sub numele de Booster, a stabilit un curs de aterizare înapoi spre zona destinată de SpaceX. Aceasta a aterizat prin folosirea propriilor motoare pentru reintrarea pe orbită și aterizare.

În următoarele două minute, un al 2-lea motor al rachetei și-a redus intensitatea arderii încetinind aterizarea pe locul marcat ca Landing Zone 1, localizat undeva în partea de sud a zonei de lansare.

În urmă cu cinci ani, o astfel de manevră nu exista în domeniul aerospațial. SpaceX a obținut această performanță istorică prin reîntoarcerea primei rachete, rachetă capabilă să trimită încărcături prețioase pe orbită și capabilă să aterizeze în siguranță pentru a putea fi re-folosită.

Rachetele orbitale sunt cele mai puternice rachete folosite de agențiile spațiale acestea putând genera destulă forță și viteză pentru a trimite încărcături pe orbită. Rachetele reprezintă secretul companiei SpaceX pentru a transporta oameni în spațiu la distanțe imense, cum ar fi Marte și pentru a-i aduce înapoi pe Pământ.

Beneficiul rachetelor refolosibile duce la o scădere dramatică a costurilor călătoriilor spațiale. Avantajele acestora sunt chiar mai mari: o flotă de rachete re-utilizabile ar putea fi folosite pentru a ateriza pe Marte și pentru a aduce astronauți de pe Marte înapoi acasă.

În clipul video de mai jos puteți urmări întreaga transmisie:

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.