Aproximativ 250 de angajatori și organizații recrutează în această toamnă la Târgul de Cariere, cel mai important eveniment de recrutare și employer branding din România și Republica Moldova. La eveniment vor fi disponibile peste 9.000 de oportunități de carieră: joburi, internshipuri și stagii de practică.

„Oportunitățile vin din domenii variate, de la IT la inginerie, serviciul cu clienții, recrutare, marketing, auto și automotive, juridic, economic, retail și industrie alimentară, sectorul ONG și altele. Au motive să ne treacă pragul atât candidații cu experiență care își doresc să facă următorul pas în carieră, cât și candidații care caută un job entry level și cei interesați de seminarii, cursuri și de întâlnirea cu angajatorii. În plus, pe lângă oportunități de muncă, îi așteptăm pe candidați și cu seminarii pe diverse teme, consiliere în carieră, concursuri și zone de relaxare”

– a declarat Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

7 târguri globale și 2 târguri specializate în IT

Ediția de toamnă a Târgului de Cariere (TdC) va cuprinde 9 ediții: 7 ediții în Cluj, Iași, Chișinău, Oradea, Mureș, Sibu și Brașov și două ediții dedicate domeniului IT, la Iași și la Cluj. În plus, vor avea loc competiții contra-cronometru de programare și concursuri pentru cei mai pricepuți candidați.

“Este al 4-lea an consecutiv în care participăm la Târgul de Cariere. TdC este un canal de recrutare valoros pentru compania noastră, iar în urma unei ediții angajăm în medie 20 de persoane. Vom participa la Târgul de Cariere Global și cel IT cu o ofertă de aproximativ 100 de poziții vacante în cadrul departamentelor de servicii clienți, research și market intelligence, marketing și programare. Căutam persoane cu nivel de experiență entry și mid-level care dispun de cunoștințe excelente de limbă engleză, respectiv cunoștințe de programare în C#/.NET”

– spune Eniko Laszlo, public relation specialist la Yardi România.

Companiile care participă la Târgul de Cariere au posibilitatea de a întâlni câteva mii de candidați, iar recrutorii pot face interviurile pe loc, în cadrul evenimentului. Potrivit statisticilor din primăvara 2016, peste 52% dintre participanții la târg au experiență în muncă, iar 75% dintre candidați au activat într-un ONG ori au urmat internshipuri și stagii de practică în țară sau în străinătate.

25.000 de candidați, 9.000 de oportunități și 250 de companii în 7 orașe

Companiile care participă la Târgul de Cariere afirmă că sunt în căutare de angajați atât pentru posturi unde e nevoie de experiență, cât și pentru poziții entry level. Spre exemplu, Continental Automotive România vrea să-și crească echipa cu peste 1.000 de angajați anul acesta, pe lângă cei 16.500 existenți.

„Ne promovăm pozițiile deschise pasionaților de tehnică și automotive din întreaga țară, inclusiv din orașele unde nu avem sedii. De aceea, anul acesta dorim să participăm, pe lângă ediția Iași IT a Târgului de Cariere, și la edițiile din Oradea, Târgu-Mureș și Cluj IT”

– afirmă Anica Stoica, Director Resurse Umane la Continental Automotive România.

Ce spun companiile despre candidații pe care îi caută

Companiile din domeniul retail&alimentar participă în număr mare la ediția de toamnă, în condițiile în care sunt în plan noi extinderi ale marilor lanțuri de magazine. „În octombrie și noiembrie vom continua seria participărilor la Târgul de Cariere din țară, serie începută în primăvara acestui an. Am fost foarte încântați de rezultatele obținute, iar cum expansiunea noastră continuă, avem o ofertă amplă și diversificată de joburi disponibile în cadrul Lidl, cu atât mai mult cu cât inaugurăm centrul logistic de la Lugoj în această toamnă”, declară reprezentanții Lidl. Retailerul angajează atât pentru depozite și pentru sediul central, cât și pentru magazinele existente.

La Târgul de Cariere participă și două companii ce aparțin grupului german Daimler, care figurează pe lista selectă a furnizorilor internaționali de componente pentru industria de automobile, e vorba despre Star Transmission & Star Assembly.

„Căutăm viitori colegi care să se alăture departamentelor tehnice și de suport. La edițiile trecute, Târgul de Cariere ne-a sprijinit în identificarea candidaţilor care împartăşesc aceleaşi valori cu cele ale organizaţiei noastre, motiv pentru care continuăm tradiţia şi anul acesta vom fi prezenţi în 3 orașe ale TdC: Iaşi, Braşov şi Sibiu. Căutăm angajați pe multe poziții, printre care ingineri, inspectori resurse umane, economiști, consilieri juridici, specialiști IT, supervizori și maiștri”

– spune Tudor Mirza, analist recrutare la Star Transmission.

În această toamnă, Târgul de Cariere va avea loc la Chișinău (19-20 septembrie), Iași (Global 5-6 octombrie și IT 12-13 octombrie), Brașov (19-20 octombrie), Cluj-Napoca (Global 25-26 octombrie și IT 27-28 octombrie), Sibiu (2-3 noiembrie), Târgu-Mureș (5 noiembrie) și Oradea (12 noiembrie). Participarea candidaților este gratuită la toate activitățile din cadrul târgului. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul targuldecariere.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.