Free cookie consent management tool by TermsFeed

Timp de 3 zile, între 27 și 29 mai, roboții, gadget-urile și alte soluții tehnologice vor ocupa Piața George Enescu (Ateneu) din București în cadrul expoziției Bucharest Technology Week. Printre expozanți se numără companii naționale, grupuri internaționale și echipe de studenți care au dezvoltat inovații în domeniul tech. Expoziția se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, indiferent de vârstă sau ocupație, iar accesul este gratuit pentru cei înscriși pe techweek.ro.

Vizitatorii vor putea testa inovații tehnologice

De vineri până duminică, pe 27-29 mai, în piața George Enescu, la Ateneu, vizitatorii vor putea interacționa cu diferite produse și soluții tehnologice, incluzând:

  • Roboți: Câinele Zoomer, MiP Self Balancing robot, roboți de linefollower, roboți de minisumo, Gigi the 3rd, braț robotic
  • Gadget-uri și device-uri: Viaroom, PC Garage, iRobot, Samsung, Quick Mobile
  • Mașini electrice și hibride: Tesla, Toyota și Lexus România, BMW Group România, Renault România, Autoklass Group, Badsi – Nissan
  • Soluții de transport electric: Smart balance, Air motion, Ninebot, E-Twow, Nitroscooters
  • Soluții de printare 3D: Prototipare 3D, Suntem 3D, iPrint 3D
  • Aplicații mobile: Let’s do it Romania, Uber
  • Soluții de smart homes: Eaton, Romstal, Gira, GDC Telecom, Schneider Electric
  • Soluții de smart cities: Tonis, V Tree, uRAD Monitor, E-Mobility

Plus mulți alții. Lista completă poate fi consultată pe techweek.ro.

Roboți care cântă și dansează

Dezvoltați atât de companii internaționale, cât și de antreprenori locali, roboții vor fi una dintre atracțiile principale ale expoziției. Zoomer este un animal de companie care învață să reacționeze la diferite comenzi vocale, precum „șezi”, „culcat” sau „apără-mă”. Trebuie antrenat, iar atunci când își pierde antrenamentul, nu mai îndeplinește comanda primită. MiP Self Balancing robot este un robot de 20 de cm înălțime care poate fi controlat prin gesturi sau printr-o aplicație mobilă și reacționează la zgomote.

Ubtech Alpha 1S este un robot umanoid, care dansează, cântă și face chiar și flotări. Printre ceilalți roboții prezenți în expoziție se numără și roboți de linefollower (construiți astfel încât să se deplaseze respectând o linie de pe o suprafață plană) și roboți de minisumo (ocupanți ai locului 3 într-un concurs internațional de sumo pentru roboți), dezvoltați de studenți români.

Soluții de transport inteligente

Transportul din oraș se schimbă o dată cu dezvoltarea tehnologiei, iar mașinile și trotinetele au făcut deja pasul următor. Pentru prima dată în România la o expoziție tech, va fi prezenta Tesla Model S, una dintre cele mai performante mașini electrice din lume. Ei i se vor alătura modelul electric BMW i3 și plug-in hibridul BMW i8, hibridele Toyota RAV4 și Lexus IS 300h și Renault cu modelele Zoe și Twizy.

Cei care preferă deplasarea pe 2 roți vor avea acces la noile generații de transport electric, controlate prin mișcările corpului, oferite de Air motion, Smart balance, Ninebot, E-Twow și Nitroscooers.

Printare 3D

Printarea 3D este prezentă în numeroase domenii, de la medicină, la industria auto și până la produse comerciale, devenind din ce în ce mai accesibile publicului larg. Printre soluțile prezente în expoziția Bucharest Technology Week se numără 3Doodler, un pix care desenează 3D, fiind operat de un buton. De asemenea, la standul celor de la iPrint 3D, vizitatorii vor afla mai multe despre 3D Selfie, sau cum își pot printa capul în 3D pentru a-l adăuga pe diferite figurine.

Cum schimbă tehnologia orașul

Numeroase orașe mari din lume folosesc deja tehnologia pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, iar soluțiile tech au intrat deja și în casele lor. La standul Eaton, vizitatorii vor descoperi diferite gadget-uri mentite să limiteze consumul de curent și energie, să controleze iluminarea și încălzirea sau senzori pentru fum și mișcare. Cei de la uRAD Monitor aduc în expoziție un senzor de poluare, care compară indicatorii obținuți cu cei din alte locații de pe glob.

Acestea sunt o parte din soluțiile prezente în expoziția interactivă Bucharest Technology Week. Înscrierea pentru acces gratuit pe 27, 28 și 29 mai în Piața George Enescu e disponibilă pe techweek.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.