Free cookie consent management tool by TermsFeed

Revenindu-si dupa o eroare tehnica, telescopul confirma existenta unei exoplanete cu diametrul de 2,5 ori mai mare fata de Planeta Pamant.

NASA a descoperit o exoplaneta ce are un diametru de 32.000Km si de 12 ori mai masiva decat Terra – nu va asteptati sa fie o planeta ‘vie‘, cel putin din datele cunoscute.

Sub numele de HIP 116454b, exoplaneta se afla la o distanta de 180 de ani lumina fata de Terra si, probabil, este prea calda pentru a sustine viata. Aceasta este denumita exoplaneta deoarece orbiteaza in jurul unui astru asemanator cu Soarele.

HIP 116454b a fost detectata de telescopul Kepler in timpul unui test de noua zile in Februarie. Marti, existenta exoplanetei a fost descoperita iar masuratorilr au fost facute de spectograful HARPS-North de la Telescopio Nazionale Galileo din Insulele Canare si de satelitul Canadian MOST, potrivit New York Times.

Exoplaneta HIP 116454b este mai mica decat Neptun si Uranus si este candidatul ideal pentru studii viitoare. Telescopul Spatial James Webb, care este programat sa fie operational la sfarsitul anului 2018, foloseste tehnologia in infrarosii pentru analizarea atmosferelor lumilor indepartate si cautarea semnelor de viata.

Cine stie, poate NASA va descoperi intr-o zi viata in spatiu, adevarul este acolo.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.