Free cookie consent management tool by TermsFeed

A durat 6 ore și 42 de minute ca astronauții Jasmin Moghbeli și Loral O’Hara să efectueze lucrări de întreținere în afara Stației Spațiale Internaționale, moment în care o trusă de instrumente de dimensiuni medii a fost pierdută accidental.

Obiectul a început să plutească departe de Stația Spațială și orbitează acum în jurul Pământului, de unde chiar se poate observa.

NASA a declarat că acele instrumente nu mai erau necesare pentru restul operațiunii și că obiectul a fost clasificat drept gunoi spațiul. În același timp, oamenii ar putea să vadă geanta plutind, doar cu ajutorul unui binoclu.

În timpul activității, o geantă de instrumente a fost pierdută accidental. Controlorii de zbor au observat geanta de instrumente folosind camerele externe ale stației. Instrumentele nu mai erau necesare pentru restul plimbării în spațiu. Controlul Misiunii a analizat traiectoria geții și a determinat că riscul de recontactare a stației este scăzut și că echipajul de la bord și stația spațială sunt în siguranță, fără acțiuni necesare.

a declarat NASA pe blogul său

Acum, pasionații care se ocupă cu observarea cerului au acum un nou obiect de analizat.

Este surprinzător de strălucitoare (pentru o geantă de instrumente), luminează chiar sub limita vizibilității cu ochiul liber

a declarat EarthSky

Geanta a fost pierdută pe data de 1 noiembrie, iar săptămâna trecută a fost reperată plutind deasupra Muntelui Fuji de către un astronaut japonez. Este prevăzut ca obiectul să rămână în orbită timp de câteva luni, înainte de a reintra în atmosferă, unde cel mai probabil va arde în timp ce o face.

Incidentul din anul 2008

Acesta nu este primul obiect pierdut și se crede că în prezent există în jur de peste 100.000 de obiecte care plutesc în jurul Pământului. Tot în luna noiembrie a anului 2008, Heide Stefanyshyn-Piper efectua o reparație similară când a avut loc același incident. În 2006, astronautul Piers Sellers a raportat pierderea unei spatule, iar în 1965, Ed White, primul american care a ieșit în spațiu, a pierdut un mănușar de rezervă.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Un comentariu

  1. Avatar of Maniceanu Valentin

    Aceste obiecte „pierdute” sunt un potential pericol deoarece oricand ar putea fi atrase de gravitatia pamantului, in anumite imprejurari, si ar provoca daune materiale si, posibil, costul unor vieti umane.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.