Free cookie consent management tool by TermsFeed

Executivul de top spune ca Apple are inca magia si poate realiza tot ceea ce isi doreste.

Nu spune Apple-ului ca nu poate face ceva.

Acesta este mesajul pe care CEO-ul Tim Cook, care si-a petrecut mai bine de o ora vorbind despre eforturile companiei si incercand sa linisteasca o sala plina de fani Wall Street ca inca nu au vazut tot ce era de vazut.

Lucrurile stau astfel, a explicat Cook, deoarece angajatii Apple nu vad limite in crearea produselor sau in viitorul acestei afaceri.

„Din acest motiv Apple a fost capabila sa faca atatea lucruri in atatia ani, sa faca lucruri pe care oamenii nici nu stiau ca le vor si fara de care acum nu pot trai”, a spus Cook. „Pentru noi lumea nu are limite.”

 
Chiar si cu acest punct de vedere, Apple a trebuit sa faca fata unei avalanse de intrebari venite de pe Wall Street despre posibilitatea revenirii la vanzarile masive realizate in ultimii ani cu iPhone si iPad si despre mentinerea considerabilului profit. De asemenea, compania a fost supusa presiunilor venite din partea investitorilor, presiuni legate de impartirea profitului intre actionari, inclusiv un proces intentat saptamana trecuta de Greenlight Capital, care cereau schimbarea modului in care compania gestioneaza actiunile preferentiale inainte de intalnirea anuala a actionarilor, care va avea loc la sfarsitul acestei luni.
Cook a recunoscut propunerea celor de la Greenlight, spunand ca este „atent evaluata”, dar ca procesul intentat este o risipa de bani.

„Sincer, cred ca este un spectacol prostesc”, i-a spus Cook analistului Bill Shoppe de la Goldman Sachs, la Conferinta anuala a companiei „Tehnologie si Internet”. „As prefera ca ambele parti implicate in acest proces sa foloseasca banii pentru o cauza nobila, nu pentru un proces. In acest fel fondurile ar fi mult mai bine cheltuite”.
De asemenea, Cook a alungat o parte din ingrijorarile celor de pe Wall Street legate de performanta Apple spunand ca o atentie sporita asupra rezultatelor trimestriale inseamna ignorarea imaginii de ansamblu.

„Gestionam Apple pe termen lung”, a spus Cook defensiv. „Stiu ca oamenilor le pasa de rezultatele trimestriale si asa mai departe… dar deciziile profunde pe care le luam sunt pe termen lung. Nu pe termen scurt.”

Dupa aceasta convorbire actiunile Apple se vindeau cu 471 $, scazand brusc cu 2 procente.

Cook a spus ca unul dintre planurile pe termen lung este introducerea ecosistemului Apple in tari in care este prezent doar partial. De exemplu, Apple are fie iTunes, fie App Store in unele tari, dar nu neaparat pe amandoua. De asemenea, a afirmat ca piata smartphone-urilor se va dubla in urmatorii patru ani si ca iPhone-ul nu este inca disponibil pentru jumatate dintre cei interesati.

„Am vazut ca sunt piete in care nu avem rezultate prea bune si vad asta ca pe o oportunitate, nu vad jumatatea goala a paharului”, a adaugat acesta.

Aparitia de ieri este cea de-a doua aparitie a sa la evenimentul Goldman Sachs. CEO-ul Apple a participat la evenimentul de anul trecut pentru a vorbi despre eforturile companiei in China, dar si pentru a raspunde intrebarilor legate de strategia financiara a companiei si despre performantele financiare.

Ca si Steve Jobs, Cook foarte rar isi face aparitia pe scena la alte evenimente decat cele de lansare a unui produs Apple. Pe langa participarea la evenimentul Goldman, Cook a fost capul de afis al conferintei din mai 2012 „All Things Digital D10”.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.