Noul sistem de operare Blackberry 10 este diferit fata de versiunile anterioare, desi sunt cateva similaritati cu sistemul Android de la Google, noua experienta oferita de Blackberry este totusi noua iar utilizatorilor le va lua ceva timp pana se vor obisnui cu noul sistem.

Sistemul Blackberry 10 vine cu multe imbunatatiri, cu scurtaturi, trucuri ce vor face tranzitia de la alt sistem de operare mai usoara, mai placuta. Mai jos am creat o lista cu cateva trucuri pentru noul sistem de operare oferit de Blackberry pentru a ajuta utilizatorii sa beneficieze de intrega forta oferita de versiunea 10.

1. Lista de contacte

Navigarea in lista de contacte, de la inceputul acestia si pana jos, setarile pentru apasarea pe ecran, comutarea retelelor – utilizatorii vor putea alege ce prieteni vor avea in lista de contacte de pe retelele sociale. Acestia au posibilitatea sa adauge prieteni prin apasarea lunga pe listele recente de corespondenta si apasand pe ‘Add to Contacts’ din meniul contextual.

2. Favorite

In timp ce o lista de contacte decenta poate fi incarcata cu contacte ce vin din diferite retele sociale, utilizatorii pot sa marcheze din contacte ca favorite. Acest lucru poate fi facut din meniul contextual, din panoul amplasat pe partea stanga in Contacte. Contactele favorite pot fi selectate ca optiuni pentru apelare rapida, apasand indelung pe ultimul apel din lista si selectand Add to Speed Dial. Contactele pot fi inlaturate sau adaugate la optiunea Speed Dial oricand. Apasarea indelunga pe butoanele imagine din partea de sus a listei de apeluri va ajuta sa alegeti noi contacte pentru apelarea rapida.

3. Numarul propriu si raspunderea la apel

Daca cumpararea unui nou telefon nu este destul de confuza, memorarea unui numar de telefon poate fi si ea destul de frustranta. Cand derulati pana peste partea de sus, desupra contactelor de apelare rapida, acolo va puteti vedea propriul numar de telefon. Utilizatorii Blackberry le va place si pastrarea telefonului aproape intr-un toc iar raspunderea la apel nu mai este simpla, puteti selecta pentru a raspunde automat la apel automat imediat dupa scoaterea telefonului din toc. Navigati in jos in aplicatia de formare, apasati Settings si apoi Holster.

4. Sectiuni

Blackberry 10 vine cu un numar mare de sectiuni in meniuri si poate deveni destul de greoi daca utilizatorii nu au grija cu ce aleg sa se afiseze pe interfata. Pentru inlaturarea sectiunilor din Hub, apasati butonul de meniu (cel cu trei puncte) din partea de jos-dreapta, mergeti la Settings apoi la Hub Management si selectati ce sectiuni sa fie adaugate sau inlaturate. Aveti posibilitatea de a ascunde contorul de necitite din filtrul Hub mergand la meniu, Settings si apoi la Display and Actions.

5. BlackBerry Hub

BlackBerry Hub este locul unde tot ce exista pe telefon poate fi executat si trebuie sa fi usor accesibil tuturor. Din fericire, puteti accesa BlackBerry Hub printr-un simplu gest pe ecranul telefonului, poate fi accesat indeferent de locul unde va aflati in telefon. Tot ce trebuie sa faceti este sa ‘desenati’ litera L invers incepand din partea de jos a ecranului printr-o miscare lenta.

6. BlackBerry Clock/Do Not Disturb

Blackberry a introdus o functie do-not-disturb in versiunea 10 a sistemului de operare iar pentru activarea functiei tot ce trebuie sa faceti este sa executati o miscare inversa celei de deblocare pentru a lansa Blackberry Clock.

7. Apelare din greseala

Asa cum dispozitivele mobile au devenit mai interactive si ofera multe functii pe ecranele cu touch, un fenomen cunoscut este acela de apelare din greseala. Cand se intampla asta, un utilizator poate apela orice numar fara sa isi dea seama. Pentru a preveni acest lucru sa se intample, utilizatorii Blackberry 10 pot alege ca dispozitivul sa fie operational doar atunci cand butonul power este apasat/ Pentru activarea functiei, mergeti la Settings – Display si selectati ‘Allow Gestures when Locked’ la oprit.

8. Mutarea aplicatiilor

Piata de aplicatii Blackberry este in crestere si ofera multe aplicatii noi si interesante. Implicit, o scurtatura a unei aplicatii este plasat in lista de aplicatii dar multor utilizatori nu le face placere sau cred ca nu se afla in locul potrivit. Pentru a muta o scurtatura a unei aplicatii, apasati si tineti apasat iconul aplicatiei si trageti-o in locatia dorita.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.