Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fișierul media Live Photos de la Apple a rămas unul folosit doar de camera foto a iPhone 6S încă din ziua lansării telefonului dar acesta se transformă ușor în ceva ce poate fi distribuit. Asta se întâmplă de acum și mulțumită Tumblr a cărei aplicație a fost actualizată oferind suport pentru noul tip de fișier media.

Aplicația Tumblr pentru iOS permite utilizatorilor iPhone 6S să adauge Live Photos în postări, la fel ca și cum ar adăuga o imagine obișnuită. Când cineva ce folosește un iPhone vizitează postarea cu pricina va avea un mic icon Live Photo într-un colț, astfel va ști că aceasta poate fi redată. Ca și aplicația iOS Photos, utilizatorii de iPhone 6S pot folosi 3D Touch pentru activarea clipurilor video și sunetelor ascunse. Noul tip de fișier media poate fi vizualizat și de utilizatorii ai dispozitivelor iPhone mai vechi, la fel de norocoși nu au fost șu utilizatorii Android, chiar dacă și aplicația pentru acest sistem de operare a fost actualizată ieri.

Folosirea exclusivă pe un terminal iOS poate fi o limitare impusă de Apple. Live Photos este un tip de fișier blocat în ecosistemul iOS iar Tumblr a făcut doar un mic pas în distribuția acestuia. Apple are de lucrat pentru a aduce în atenția mai multor utilizatori, indiferent de platforma utilizată, noul tip de fișier media animat.

Pe lângă suportul pentru Live Photos, Tumblr a lansat și un sistem de mesagerie pentru toți utilizatorii. Aceasta este o schimbare majoră pentru rețeaua socială. Funcția de mesagerie este disponibilă atât pentru versiunea web cât și pentru aplicațiile iOS și Android.

Aplicația Tumblr pentru sistemul de operare iOS poate fi descărcată din magazinul de aplicații iTunes App Store.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.