Ubisoft isi sfatuieste utilizatorii sa isi schimbe parole

Ubisoft a admis ca unul dintre serverele sale a fost atacat si ii sfatuieste pe utilizatori sa isi schimbe parolele dupa ce date precum numede utilizatori, adrese de e-mail si parole au fost compromise.

Editorul recomanda schimbarea parolelor pe site-urile si serviciile Ubisoft, in acest sens trimitand deja e-mail-uri cu detalii legate de inregistrare utilizatorilor.

“Am aflat recent ca unul dintre site-urile noastre a fost exploatat pentru a avea acces neautorizat la sistemele noastre online”, au declarat cei de la Ubisoft. „Am luat imediat masuri pentru a restrictiona accesul, investiga incidentul si pentru a incepe restaurarea integritatii oricaror sisteme compromise.”

“Pe parcursul acestui proces, am descoperit faptul ca datele au fost accesate ilegal din baza noastra de date, inclusiv nume de utilizator, adrese de e-mail si parole criptate. Va rugam sa retineti faptul ca nicio informatie cu caracter personal legata de plati nu este sunt stocata de Ubisoft, ceea ce insemana ca informatiile legate de cardurile de debit/credit au fost protejate.”

Ubisoft a mai adaugat ca originea atacului informatic nu a pornit de la serverele sale Uplay, magazinul online al companiei fiind temporat inchis de la inceputul acestui an, cand o serie de hackeri au gasit o cale de a descarca gratuit jocuri de pe site, inclusiv Far Cry 3: Blood Dargon, joc nelansat oficial la acel moment.

“Din pacate, nicio companie sau organizatie nu este total imuna la astfel de atacuri”, a mai spus editorul.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus