Platforma pentru crearea de website-uri gratuite, uCoz, lansata si in limba romana in iulie 2011, a preluat reteaua de website-uri create prin Narod.ru, apartinand Yandex, leader-ul motoarelor de cautare din Rusia.

Astfel, uCoz care detine peste 1,2 milioane de website-uri active, va adauga la portofoliul sau aproximativ 2 milioane de website-uri create prin Narod, ceea ca va transforma uCoz in leader-ul absolut pe piata vorbitoare de limba rusa.

Transferul website-urilor existente catre uCoz se deruleaza de comun accord si se asteapta finalizarea acestuia pana la sfarsitul lui Martie 2013. In spatele acestei decizii stau atat dorinta Yandex de a oferi utilizatorilor sai o alternativa pentru continuarea proiectelor online demarate cat si oportunitatea uCoz de a oferi servicii extinse in dezvoltarea de site-uri web noilor sai utilizatori.

“Unele servicii satelit ale gigantilor, precum GeoCities al Yahoo sau Boom.ru detinut de Mail.ru si-au incetat activitatea iar utilizatorii s-au gasit în postura de a nu-si putea salva si nici transfera proiectele incepute. In acest context, Yandex a venit cu o alta abordare, aceea de a cauta un partener, leader pe segmental sau, pentru a veni in sprijinul utilizatorilor existenti si a-i ajuta sa-si continue activitatea” a declarat Evgeny Kurt, CEO-ul uCoz.

Yandex a luat aceasta decizie deoarece anticipeaza ca utilizatorii de internet nu mai doresc instrumente simple pentru crearea unei prezente online, paginile personale fiind inlocuite treptat de profilele pe retelele sociale.

Va reamintim ca uCoz, a achizitionat si reteaua de bloguri romaneasca HaiPa la inceputul lui 2012, oferind astfel o solutie localizata utilizatorilor care doresc sa-si creeze un blog, website sau forum gratuit.

Despre uCoz Media

Lansata in 2005, dupa 1 an de dezvoltare, de catre doi antreprenori ucraineni. In prezent, compania are peste 60 de angajati, 3 Birouri – Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) ai Cherkasy (Ucraina). In prezent, exista peste 1.000.000 de utilizatori activi, acelasi numar de site-uri, 16 limbi disponibile si peste 150 de milioane de accesari zilnice ale site-urilor din sistem. Investitori strategici: Grupul mail.ru si DST

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.