Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un fost angajat al Microsoft este acuzat pentru distribuirea si scurgerea de informatii legate de Windows 8 catre un blogger din Franta. Alex Kibkalo, ce a lucrat pentru Microsoft timp de sapte ani in Lebanon si Rusia, a recunoscut ca a oferit documente confidentiale ale companiei unui blogger, potrivit Reuters.

Bloggerul nu a fost identificat dar aparent este cunoscut pentru postarea de informatii si screenshoturi ale produselor Windows. Documentele ce au ajuns in instanta arata ca bloggerul a recunoscut ca a publicat informatii provenite din scurgeri si a vandut chei de activare pentru Windows Server pe eBay.

Microsoft a inceput o ancheta interna cu privire la acest incident descoperind astfel un email de la Kibkalo in contul Hotmail al bloggerului. Acest email arata schimbul de informatii sensibile. Compania a mai descoperit si faptul ca Kibkalo a incarcat versiuni pre-release ale Windows 8 RT si Microsoft Activation Server Software Development Kit catre un calculator din Washington si in contul propriu SkyDrive.

Cat despre fostul angajat ce a oferit informatii din cadrul companiei, se presupune ca are legatura cu o apreciere de serviciu slaba din 2012 unde a primit un rating mic. Aparent, acesta a amenintat cu demisia daca ratingul sau nu este modificat.

Microsoft declara ca protejeaza proprietatile sale intelectuale cu o mare seriozitate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.