Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un hacker din Suedia a declarat ca a gasit o problema serioasa de securitate in sistemul de operare Apple OS X Yosemite ce ar putea permite unui hacker sa preia controlul calculatorului.

Emil Kvarnhammar, un angajat al firmei de securitate Truesec denumeste vulnerabilitatea descoperita „rootpipe” si a explicat cum a gasit-o si cum utilizatorii se pot proteja de aceasta. Vulnerabilitatea permite unui atacator sa obtina accesul pe calculator fara nici un fel de parola, cunoscuta ca si „root access” iar de aici, atacatorul detine controlul integral asupra sistemului.

Vulnerabilitatea descoperita afecteaza noua versiune a sistemului de operare OS X, versiunea 10.10, cunoscuta sub numele de cod Yosemite. Apple nu a rezolvat inca aceasta problema asa ca Truesec nu va oferi detalii despre cum aceasta vulnerabilitate poate fi exploatata.

Utilizatorii Mac tind sa isi actualizeze sistemul de operare mai des decat utilizatorii Windows iar Kvarnhammar a dorit sa gaseasca o vulnerabilitate ce poate afecta utilizatorii curenti asa ca ainceput sa cerceteze noua versiune a OS X.

Acesta a declarat ca a raportat vulnerabilitatea companiei Apple la o zi dupa ce a descoperit-o dar acesta nu a primit un raspuns mare de multumire dar asta nu este ceva iesit din comun avand in vedere politicile Apple de a nu confirma vulnerabilitatile. O dezvaluire completa poate fi facuta public in luna Ianuarie a anului viitor dupa ce Apple va rezolva problema.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.