Bluetooth este un fel de WiFi inteligent dar este un var neinteles. Bluetooth face posibila conectarea a doua dispozitive pe distante scurte. Noile specificatii ale Bluetooth 4.2 ar putea aduce noi functionalitati acestei tehnologii: versiunea actualizata se va conecta direct la internet.

Asta inseamna ca cei ce doresc sa foloseasca Internet of Things, sa isi personalizeze casa inteligenta si sa isi conecteze dispozitivele electronice din casa dar si alte gadgeturi la internet vor fi capabili sa o faca folosind conexiunea Bluetooth ca un hub.

Multii si-au pus intrebarea de ce Bluetooth nu are suport pentru protocolul de internet IPv6 dar asta reprezinta un motiv pentru care gadeturi ca si termostatul Nest foloseste protocolul de comunicare Thread si nu Bluetooth. Noua versiune a acestei tehnologii va remedia asta si va ajuta Bluetooth sa concureze cu Thread.

Daca va intereseaza Internet Of Things atunci nu trebuie nici sa va alarmati prea mult. Specificatiile Bluetooth 4.2 sunt deja disponibile dar fara functiile de conectivitate, inca, asa ca va trebui sa asteptati implementarea versiunii actualizate pentru a putea folosi noile functii.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.