Free cookie consent management tool by TermsFeed

Uniunea Europeană a aprobat, în sfârșit, adoptarea cablului USB-C ca standard pentru încărcătoarele de smartphone-uri. Problema a fost dezbătută timp de un deceniu, diferiți giganți din industrie susținând pentru conectorii lor preferați. Cu toate acestea, factorul decisiv a fost, în cele din urmă, compatibilitatea. USB-C este singurul conector care este compatibil cu toate sistemele de operare majore pentru smartphone-uri, inclusiv iOS, Android și altele. Prin urmare, Apple va fi obligat să își schimbe conectorii pentru piața UE. Aceasta este o victorie semnificativă pentru susținătorii standardizării și este probabil ca și alte regiuni să urmeze în cele din urmă exemplul.

USB-C va deveni standardul unic de încărcare în UE pe toate smartphone-urile din 2024

În ultimii ani, cablul USB-C a devenit conectorul standard pentru multe dispozitive electronice. Acum, producătorii de smartphone-uri vor trebui să le urmeze exemplul și să adopte standardul USB-C pentru încărcătoarele de telefoane mobile. Uniunea Europeană a anunțat că, începând din 2024, toate smartphone-urile vândute în țările UE vor trebui să aibă un port pentru încărcare care să fie conform cu standardul USB-C. Această decizie a fost luată pentru a ușura experiența consumatorului în raport cu diversitatea dispozitivelor dar și pentru a proteja mediul înconjurător. Având în vedere că toate smartphone-urile vor folosi același tip de conector, va fi mai ușor să se găsească încărcătoare și accesorii compatibile. În plus, USB-C este mai rapid și mai eficient decât generațiile anterioare de USB, astfel încât această schimbare va contribui, de asemenea, la îmbunătățirea performanței generale a smartphone-urilor. Deși unii producători ar putea ezita să facă această schimbare, în cele din urmă este în interesul consumatorilor.

Cu un singur tip de conector, nu va trebui să se cumpere un alt încărcător – cu atât mai mult cu cât producătorii încetează să le vândă cu telefoane mobile – ori de câte ori se schimbă dispozitivele. Tabletele, ebook readerele, căștile, camerele foto, căștile, jocurile video portabile (cum ar fi Switch și Steam Deck) și boxele portabile vor trebui, de asemenea, să adopte cablul USB-C ca standard. Însă, măsura va afecta iPhone -urile mai mult decât alte dispozitive.

Apple va adopta USB-C pe iPhone 15

Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, Apple va lansa iPhone 15 cu un port USB-C. După cum a subliniat Phone Arena, Kuo nu a specificat dacă această schimbare este de așteptat să aibă loc pe toate telefoanele iPhone din seria 15 sau dacă toate telefoanele globale vor veni cu această schimbare. Dar consideră că această noutate nu este menită să aducă beneficii utilizatorilor, ci mai degrabă să respecte această nouă legislație a Uniunii Europene.

Cu fiecare nouă versiune, Apple pare să se îndepărteze încet, dar sigur, de portul Lightning de pe dispozitivele sale. iPad a făcut deja trecerea la USB-C, iar acum se pare că iPhone 14 ar putea fi următorul. Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple testează o nouă versiune a intrării Lightning care suportă viteze USB 3.0. Dacă acest lucru este adevărat, ar însemna că iPhone 15 ar putea transfera date mult mai rapid decât predecesorii săi. Cu toate acestea, este clar că Apple va trebui să se îndrepte în direcția cea bună, făcând din USB-C un standard pe toate dispozitivele sale.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.