Free cookie consent management tool by TermsFeed

După multe așteptări, PayPal a lansat în sfârșit posibilitatea de a cumpăra, vinde și transfera criptomonede pe platforma sa. Funcția este disponibilă în prezent pentru anumiți utilizatori din SUA, urmând ca implementarea să fie finalizată în următoarele săptămâni. Primul lot de monede activate de această funcție include Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) și Litecoin (LTC). Utilizatorii vor putea să își transfere activele digitale către și dinspre contul lor PayPal și către alte portofele și burse. Această mutare a PayPal va crește cu siguranță adoptarea generală a criptomonedelor și le va propulsa în rândul populației.

Compania a primit o licență Bitlicense completă din partea Departamentului de Servicii Financiare din New York, care îi va permite să efectueze tranzacții cu criptomonede. Utilizatorii vor trebui pur și simplu să se conecteze la conturile lor și să intre în secțiunea de criptomonede a aplicației pentru a începe să transfere monede. În general, utilizatorii trebuie să aibă un sold în contul lor PayPal pentru a face o achiziție, dar cu criptomonedele, aceștia vor putea să își folosească deținerile pentru a face achiziții direct. Acest lucru ar trebui să faciliteze cheltuirea criptomonedelor de către utilizatori și, de asemenea, va oferi comercianților mai multă expunere în fața potențialilor clienți care poate nu au folosit criptomonede în trecut. În general, aceasta este o evoluție pozitivă atât pentru PayPal, cât și pentru comunitatea criptomonedelor.

Având în vedere creșterea recentă a valorii Bitcoin și a altor criptomonede, nu este surprinzător faptul că PayPal permite acum utilizatorilor să cumpere, să vândă și să dețină active digitale pe platforma sa. Și, în timp ce transferurile către destinatari din afara PayPal vor suporta o taxă de rețea bazată pe blockchain, transferurile între utilizatorii PayPal nu vor suporta astfel de taxe. Acest lucru va stimula probabil și mai mult adoptarea criptomonedelor, deoarece utilizatorii vor avea acum o modalitate ușoară de a trimite și de a primi active digitale fără a fi nevoiți să plătească taxe de tranzacție ridicate. Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, compania generează o nouă adresă de destinatar pentru fiecare tranzacție din contul PayPal.

Compania lucrează, de asemenea, la integrarea altor servicii, cum ar fi monedele digitale ale băncilor centrale, pentru a-și spori prezența digitală. De asemenea, analizează posibilitatea de a-și lansa propria monedă stabilă, denumită „PayPal Coin” . Descoperirea a venit după ce un dezvoltator a găsit dovezi ale unei astfel de stablecoin în codul sursă al aplicației iPhone a companiei.

Deocamdată, nu este clar cât de mult contribuie criptomonedele la profitul PayPal. Compania nu dezvăluie câte persoane folosesc serviciile sale de cripto, ceea ce face dificilă evaluarea impactului asupra activității PayPal. Cu toate acestea, dacă se poate compara cu Coinbase și Robinhood – două firme cunoscute în lumea cripto – volumul tranzacțiilor cripto la PayPal a scăzut probabil semnificativ odată cu recenta scădere a pieței. Acest lucru se datorează probabil faptului că mai puțini oameni tranzacționează cripto când prețurile sunt în scădere. Ca atare, în timp ce incursiunea PayPal în lumea cripto este o evoluție interesantă, rămâne de văzut cât de semnificativ va fi rolul cripto în afacerile companiei în viitor.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.