Free cookie consent management tool by TermsFeed

În trecut, cea mai bună carcasă pentru PC era în mare parte funcțională și nu deosebit de elegantă. Cu toate acestea, pe măsură ce computerele au devenit o parte din ce în ce mai importantă a vieții noastre, există o cerere mai mare pentru carcase care sunt atât elegante, cât și funcționale. În zilele noastre, este esențial să se țină pasul cu cele mai recente tendințe tehnologice, în special pentru cei care lucrează sau folosesc calculatoarele zilnic. Cele mai bune carcase pentru PC urmează o astfel de tendință, încorporând caracteristici de ultimă oră și un design contemporan. De exemplu, multe dintre cele mai recente carcase dispun de panouri din sticlă temperată care pun în evidență componentele interne ale computerului. Aceste panouri nu numai că arată foarte bine, dar ajută și la menținerea răcoroasă a componentelor. În plus, multe carcase vin acum cu iluminare RGB, care poate fi folosită pentru a crea o serie de efecte diferite.

Alegerea carcasei potrivite pentru computerul dumneavoastră este o sarcină importantă. Întrucât există multe carcase diferite pe piață, este important să vă acordați timpul necesar pentru a o găsi pe cea care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Astfel, vă sugerăm să luați în calcul diferitele criterii pe care le-am sugerat mai jos, ca să vă restrângeți alegerile în funcție de aspect și preț. Cu atât de multe opțiuni pe piață, cu siguranță va exista o carcasă care să vă satisfacă nevoile și bugetul!

Carcasa AQIRYS Canopus, Mid-Tower

Carcasa AQIRYS Canopus, Mid-Tower
Carcasa AQIRYS Canopus, Mid-Tower are un aspect ultrafuturist

Carcasa CANOPUS este o alegere de top pentru oricine dorește să construiască un computer de gaming de înaltă calitate. Panoul frontal atrăgător prezintă iluminare RGB și linii clare, unghiulare, care îi conferă un aspect ultrafuturist. Interiorul carcasei este negru, cu un filtru de praf care protejează componentele de particule dăunătoare. Există suficient spațiu în interiorul carcasei pentru a găzdui toate componentele necesare, iar ventilatoarele incluse asigură că totul rămâne rece chiar și în timpul celor mai intense sesiuni de jocuri.

Carcasa AQIRYS Mizar ARGB, Middle Tower

Carcasa AQIRYS Mizar ARGB, Middle Tower
AQIRYS Mizar ARGB, Middle Tower este perfectă pentru începători

Dacă doriți să vă construiți primul PC, AQIRYS Mizar ARGB Middle Tower este carcasa potrivită. Este inspirată de faimoasa stea a Carului Mare și îndeplinește toate cerințele esențiale pentru un PC de performant. Sistemul de iluminare RGB al panoului frontal dezvăluie o oarecare poveste, de unde și divizarea subtilă a celor două bare LED în șase. În ceea ce privește sticla temperată, aceasta are zone umbrite cu rolul de a proteja componentele de căldura excesivă, permițându-vă în același timp să vedeți ce se întâmplă în interior. Iar dacă vă faceți griji în privința gestionării cablurilor, nu vă faceți griji – Mizar vine cu o mulțime de spațiu pentru a vă ajuta să păstrați totul în ordine. Așadar, fie că sunteți un începător sau un profesionist, AQIRYS Mizar ARGB Middle Tower este o alegere excelentă.

Thermaltake Versa C23

Thermaltake Versa C23 cu panou lateral de sticlă
Thermaltake Versa C23 este cea mai bună carcasă cu panou lateral de sticlă

Thermaltake Versa C23 este o alegere excelentă pentru cei care caută o carcasă transparentă pentru PC. Este compatibilă cu plăcile de bază ATX, mATX și mITX și este echipată cu două sloturi fixe, interne, de 3,5 inch și șase sloturi de 2,5 incg, astfel încât să puteți monta cât mai multe componente. De asemenea, dispune de șapte sloturi pentru extensii, astfel încât să puteți adăuga componente suplimentare, dacă este necesar. Carcasa include, de asemenea, două porturi USB 3.0, două porturi audio și un port HDMI, astfel încât să vă puteți conecta cu ușurință toate dispozitivele.

Carcasa NZXT H710i Matte Black

Carcasa NZXT H710i Matte Black, fabricată din metal robust și durabil
Carcasa NZXT H710i Matte Black este ușor de asamblat și dezasamblat

Dacă sunteți un utilizator înrăit care dorește să construiască cel mai bun PC, aveți nevoie de o carcasă care să poată face față tuturor componentelor de înaltă performanță pe care le veți pune în ea. Carcasa NZXT H710i Matte Black este pregătită pentru această provocare. Este fabricată din metal robust și durabil, are un design modern și cântărește 12,3 kg. Este dotată cu 4 ventilatoare, 3 USB-uri și un port jack și are un panou din sticlă transparentă pe lateral. În plus, este ușor de asamblat și dezasamblat, astfel încât să vă puteți schimba componentele oricând doriți.

Carcasa Asus GT301 TUF GAMING

Carcasa Asus GT301 TUF GAMING
Carcasa Asus GT301 TUF GAMING este alegerea perfectă pentru cei ce au nevoie de un produs premium

Dacă ești pasionat de jocuri, cei de la Asus au venit cu un produs extrem de interesant. Aceștia îți pun la dispoziție carcasa Asus GT301 TUF GAMING pentru a-ți crea propriul sistem de gaming cu caracteristicile tale preferate. Are o ramă metalică solidă și un design modern, iar ca și caracteristici, are patru ventilatoare, există sticlă securizată pe lateral. Carcasa este foarte mare, ceea ce înseamnă că, dacă nu aveți o cameră mare, s-ar putea să nu fie potrivită pentru dvs. Prețul este destul de ridicat, așa că, dacă nu sunteți dispus să cheltuiți atât de mulți bani pe o carcasă, ar fi bine să căutați altceva. De altfel, când vine vorba de răcire, această carcasă nu pare să facă o treabă foarte bună. Chiar și cu patru ventilatoare, temperaturile din interior pot ajunge destul de ridicate, așa că, dacă plănuiți să faceți overclocking pentru componentele dumneavoastră, s-ar putea ca aceasta să nu fie cea mai bună opțiune.

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi cea mai bună carcasă pentru PC

Atunci când vine vorba de alegerea unei carcase pentru PC, trebuie să țineți cont de câțiva factori cheie. Cu atât de multe opțiuni de luat în considerare, găsirea carcasei perfecte poate fi o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, dacă vă acordați timpul necesar pentru a vă analiza cu atenție nevoile, veți găsi cu siguranță o carcasă potrivită pentru dumneavoastră.

  • Ușurința de întreținere
  • Material
  • Design
  • Organizarea internă

Ușurința de întreținere

Întreținerea unui computer era o sarcină dificilă și consumatoare de timp, care necesita instrumente și cunoștințe speciale. În prezent, însă, calculatoarele sunt proiectate pentru o întreținere ușoară. Echipamentele hardware pot fi ușor schimbate și înlocuite, iar software-ul poate fi actualizat cu doar câteva clickuri. În plus, majoritatea computerelor moderne sunt dotate cu funcții de autocurățare care ajută la menținerea la minimum a acumulării de praf și murdărie. Prin urmare, întreținerea unui computer este acum o sarcină ușoară și fără efort pe care oricine o poate face.

Din fericire, acum există așa-numitele carcase care se deschid și se închid foarte repede fără a fi nevoie de șuruburi și scule. Acestea sunt puțin mai scumpe, dar dacă doriți o întreținere mai ușoară puteți cumpăra una. O altă modalitate de a vă asigura că PC-ul dumneavoastră este ușor de întreținut este să alegeți o carcasă cu multă ventilație. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumulării de praf și va face mai ușor să vă mențineți PC-ul rece.

Material

Pentru o perioadă lungă de timp, principalele carcase pentru PC de pe piață au fost toate din plastic, oțel și aluminiu. Deși nu erau foarte frumoase, acestea erau durabile și eficiente, capabile să reziste. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat, iar acum sunt realizate în mare parte din oțel inoxidabil. Acest metal nu numai că este mai atrăgător din punct de vedere vizual decât predecesorii săi, dar este și mai durabil și mai eficient. Ocazional, mai puteți găsi pe piață un model din aliaj de aluminiu, dar acestea sunt, în general, mai scumpe decât cele din oțel inoxidabil.

Pentru părțile laterale ale carcasei PC-ului există două materiale principale utilizate: acrilic și sticlă temperată. Acrilicul este mai maleabil și mai durabil decât sticla temperată, dar nu oferă aceleași efecte estetice. De asemenea, este mai susceptibil la zgârieturi și își poate pierde frumusețea în timp. Sticla temperată este mai puțin durabilă decât acrilicul, dar oferă un aspect elegant și elegant. De asemenea, este mai ușor de curățat și de întreținut. În cele din urmă, materialul pe care îl alegeți ar trebui să se bazeze pe preferințele și nevoile dvs. personale.

Design

Când vine vorba de carcasele PC-urilor, designul este adesea unul dintre cei mai importanți factori, mai ales pentru gameri. Multe persoane doresc ca modelele lor să aibă lumini LED strălucitoare într-o varietate de culori, în timp ce alții preferă un aspect mai discret. Părțile laterale transparente sau reflexive sunt, de asemenea, populare printre jucătorii care doresc să se mândrească cu propriul PC, iar multe carcase sunt acum disponibile într-o varietate de forme, inclusiv modele mai late și mai plate.

Există multe stiluri și modele diferite din care puteți alege, așa că este important să selectați unul care să se potrivească cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Carcasele pot varia în funcție de preț, în funcție de cantitatea de detalii și de caracteristicile pe care le oferă. De exemplu, o carcasă transparentă poate costa mai mult decât una neagră solidă, dar va oferi o vedere mai bună a componentelor interioare. În cele din urmă, este important să alegeți o carcasă despre care considerați că arată bine și care vă place.

Organizarea internă

O organizare internă a PC-ului vă poate economisi mult timp și stres. Dacă totul este la locul lui, nu va trebui să pierdeți timp cu depanarea și descâlcirea cablurilor. Un sistem de răcire bine conceput vă va menține componentele la temperatura corectă, reducând astfel probabilitatea de supraîncălzire și deteriorare. Iar un sistem bun de gestionare a cablurilor se va asigura că firele dvs. sunt aranjate în mod ordonat și nu vă stau în cale, împiedicându-le să se prindă sau să se încurce. Pe scurt, dacă alegeți o carcasă cu o bine organizare internă, vă puteți scuti de multe bătăi de cap pe viitor.

Întrebări frecvente

Multe persoane nu cunosc cât de important este o carcasă atunci când se asamblează un PC, mai ales pentru gaming. Pentru a nu face anumite greșeli din acest punct de vedere, mai jos am realizat o listă cu cele mai frecvente întrebări și răspunsul aferent acestora.

Care este importanța unei carcase PC?

Carcasa calculatorului este adesea subestimată. Mulți oameni o consideră doar o componentă superficială – ceva care trebuie doar să arate bine. Cu toate acestea, carcasa îndeplinește de fapt mai multe funcții importante. În primul rând, protejează componentele interne delicate ale computerului împotriva deteriorării. În al doilea rând, ajută la reglarea fluxului de aer, asigurându-se că componentele rămân reci. În al treilea rând, poate contribui la reducerea zgomotului prin absorbția vibrațiilor sonore. În cele din urmă, carcasa oferă o modalitate convenabilă de chiar a transporta calculatorul dintr-o locație în alta. Pe scurt, carcasa calculatorului nu este doar o simplă caracteristică cosmetică; este o parte vitală a designului general al întregului computer.

Care este diferența dintre o carcasă obișnuită și una de gaming?

Carcasele pentru PC-uri de jocuri și carcasele obișnuite pentru PC-uri pot părea similare la prima vedere, dar există câteva lucruri cheie care fac diferența. Pentru început, carcasele pentru PC-uri de gaming tind să fie mai mari și mai puternic construite decât carcasele obișnuite. Acest lucru este necesar pentru a exista o compatibiltiate mai mare cu echipamentul de răcire suplimentar care este adesea necesar pentru PC-urile de jocuri de înaltă calitate. În plus, carcasele pentru PC-uri de gaming includ adesea caracteristici precum panouri laterale transparente și sisteme de iluminare integrate. Aceste caracteristici pot face ca un PC de jocuri să fie mai atrăgător din punct de vedere vizual, ceea ce este important pentru mulți gameri. În cele din urmă, carcasele pentru PC-uri de gaming oferă de obicei mai multe opțiuni de personalizare decât carcasele obișnuite pentru PC-uri. Acest lucru permite crearea unui aspect unic, care să le reflecte stilul personal.

Cum se alege o carcasă de gaming?

Atunci când căutați o carcasă pentru PC de gaming, este important să găsiți una care să se potrivească tuturor nevoilor dumneavoastră. Iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când selectați o carcasă pentru PC de gaming:

Dimensiunea: Asigurați-vă că carcasa este suficient de mare pentru a vă încadra toate componentele. Mai ales dacă aveți multe plăci video sau hard disk-uri, veți avea nevoie de o carcasă cu mult spațiu.

Design: Luați în considerare designul carcasei. Unii oameni preferă carcasele care își pun în evidență componentele, în timp ce alții preferă un aspect mai discret. Și asigurați-vă că carcasa are un flux de aer bun, astfel încât componentele dvs. să nu se supraîncălzească.

Ușurința de utilizare: Verificați cât de ușor este să lucrați cu carcasa. Doriți o carcasă care să fie ușor de deschis și de închis și care să aibă caracteristici bine concepute de gestionare a cablurilor. În acest fel, nu va trebui să petreceți ore întregi chinuindu-vă cu cablurile de fiecare dată când doriți să vă schimbați componentele.

De unde știu ce dimensiuni trebuie să aibă carcasa?

Una dintre cele mai importante considerente atunci când alegeți o carcasă pentru PC este dimensiunea. Carcasele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, de la carcase mici, în care abia dacă poate încăpea o placă grafică de dimensiuni normale, până la carcasele masive de tip full-tower, care oferă un spațiu amplu. Dimensiunea carcasei va determina cât de mult spațiu aveți la dispoziție pentru componente, cât de ușor este să vă construiți sistemul și cât de bun va fi fluxul de aer. Dacă nu sunteți sigur de ce dimensiune aveți nevoie, iată câteva lucruri de care trebuie să țineți cont.

În primul rând, gândiți-vă la câte componente trebuie să instalați. Dacă instalați doar câteva componente, atunci o carcasă mică/medie ar trebui să fie suficientă. Cu toate acestea, dacă intenționați să adăugați mai multe hard disk-uri și alte componente, atunci veți avea nevoie de o carcasă mai mare. În al doilea rând, luați în considerare cât de ușor este să accesați componentele din interiorul carcasei. Dacă trebuie să adăugați sau să scoateți frecvent componente, atunci o carcasă cu un flux de aer bun și panouri laterale ușor de accesat va fi esențială. În cele din urmă, gândiți-vă la și la locul în care veți amplasa PC-ul. Dacă aveți un spațiu limitat, atunci ar putea fi necesară o carcasă mai mică.

De câte ventilatoare are nevoie o carcasă pentru un flux bun de răcire?

O carcasă de PC are nevoie de obicei de cel puțin două ventilatoare: unul pentru evacuare și unul pentru admisie. Ventilatorul de evacuare ajută la eliminarea aerului cald din carcasă, iar ventilatorul de admisie aspiră aerul rece din exterior. În funcție de dimensiunea carcasei și de componentele din interior, este posibil să fie necesare mai multe ventilatoare. De exemplu, o carcasă mai mare, cu mai multe plăci grafice, va necesita un flux de aer mai mare decât o carcasă mai mică cu un singur procesor. În general, este mai bine să greșiți pe partea de prea mult flux de aer decât pe cea de prea puțin. Dacă ventilatoarele nu circulă suficient aer, componentele din interiorul carcasei se vor supraîncălzi și vor începe să se defecteze. În schimb, dacă ventilatoarele circulă prea mut aer, vor crea prea mult zgomot. În cele din urmă, depinde de dvs. să decideți câte ventilatoare sunt necesare în funcție de nevoile dvs. specifice.

Ce este important de știut la o carcasă cu răcire prin lichid?

O carcasă de PC răcită cu lichid este un tip special de carcasă de computer care ajută la menținerea răcirii computerului prin circulația lichidului de răcire în jurul componentelor interne. Răcirea cu lichid este adesea utilizată în cazul calculatoarelor de înaltă performanță, deoarece poate asigura o răcire mai bună decât cele tradiționale cu ventilatoare. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre carcasele de PC răcite prin lichid înainte de a cumpăra una. În primul rând, asigurați-vă că carcasa este compatibilă cu placa de bază și cu procesorul dumneavoastră. Unele carcase necesită adaptoare sau fitinguri speciale, așa că este important să verificați acest lucru. În al doilea rând, țineți cont de faptul că carcasele răcite cu lichid pot fi mai dificil de curățat decât cele tradiționale. Dacă nu vă simțiți confortabil să vă dezasamblați computerul pentru curățare cu tuburi pline de lichid, poate că ar fi mai bine să rămâneți la un cooler. În cele din urmă, nu uitați că sistemele de răcire cu lichid necesită o întreținere regulată, așa că fiți pregătit să completați nivelul lichidului de răcire și să curățați coolerul în mod regulat. Cu puțină atenție, o carcasă de PC răcită cu lichid vă poate ajuta să vă păstrați calculatorul să funcționeze mai rece și mai bine pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.