Free cookie consent management tool by TermsFeed

Volanul pentru jocuri este un accesoriu esențial pentru fanii curselor, deoarece oferă un control mai bun și precizie în mișcări. Deși pare a fi un element simplu, de fapt, multe modele sunt foarte diferite unele față de altele, iar unele dintre ele au caracteristici avansate care îmbunătățesc considerabil experiența dumneavoastră. Așadar, trebuie să știți cum să comparați și să alegeți cel mai bun volan pentru jocuri. Prin urmare, continuați să citiți acest ghid pentru a afla mai multe.

Fanatec GT DD Pro

Fanatec GT DD Pro oferă aceleași caracteristici ca și concurenții săi mai scumpi, dar la o fracțiune din cost
Fanatec GT DD Pro, cu un bun raport calitate-preț

Când vine vorba de a găsi cel mai bun raport calitate-preț, GT DD Pro de la Fanatec este soluția perfectă. Acest volan cu acționare directă accesibilă oferă aceleași caracteristici ca și concurenții săi mai scumpi, dar la o fracțiune din cost. În plus, compatibilitatea sa cu întreaga linie de produse Fanatec înseamnă că puteți face upgrade la piese de calitate superioară pe parcurs, dacă doriți. Clema este, de asemenea, ușor de instalat și de îndepărtat, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru cei cărora le place să schimbe lucrurile în mod regulat. Indiferent dacă sunteți un pilot de curse ocazional sau un pasionat înrăit de simulări, GT DD Pro vă va depăși cu siguranță așteptările.

Thrustmaster T248

Thrustmaster T248 este un volan de curse excelent pentru cei care au un buget limitat
Thrustmaster T248, cel mai accesibil volan pentru jocuri

Thrustmaster T248 este un volan de curse excelent pentru cei care au un buget limitat. Este una dintre cele mai accesibile opțiuni de pe piață, dar nu se zgârcește la capitolul caracteristici sau performanță. Force Feedback-ul este impresionant de puternic și precis, datorită sistemului hibrid care folosește atât un angrenaj, cât și o curea. Acest lucru îl face mult mai fluid decât un sistem pur cu angrenaje, fără a sacrifica nimic din precizie. Calitatea construcției este, de asemenea, excelentă, cu un cadru metalic solid care poate suporta uzura pe termen lung. Iar designul general este pur și simplu superb. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui volan de curse excelent și ieftin, Thrustmaster T248 ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră.

Thrustmaster T300 RS GT Edition

Thrustmaster T300 RS GT Edition, este un volan cu două curele de transmisie
O îmbunătățire a lui T248 din mai multe puncte de vedere

Lansat inițial în 2014, T300 RS este încă un volan de curse excelent de luat în considerare. A îmbătrânit mai bine decât multe piese de tehnologie moderne, datorită designului său robust și suportului amplu din partea comunității de modding. T300 RS este un volan cu două curele de transmisie, care oferă un feedback de forță receptiv ce rămâne impresionant chiar și după standardele de astăzi. Atunci când este cuplat cu un scaun de curse bun, T300 RS oferă o experiență lină și plăcută, care cu siguranță va mulțumi orice gamer. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui volan de curse excelent pentru a vă juca jocurile preferate, T300 RS merită cu siguranță luat în considerare.

Logitech G923 Trueforce

Logitech G923 Trueforce
Logitech G923 Trueforce, un volan pentru jocuri all-in-one foarte bun

Noul volan G923 de la Logitech este o îmbunătățire față de vechiul G29 din câteva puncte de vedere. În primul rând, introduce configurația suplimentară de butoane la versiunea Xbox. În al doilea rând, designul arată în continuare modern. În al treilea rând, Trueforce vine cu un FFB suplimentar. Cu toate acestea, există și unele dezavantaje. În primul rând, nu este o îmbunătățire uriașă față de vechiul G29. În al doilea rând, același design și același cuplu de ieșire ca G29. În al treilea rând, FFB cu angrenaje greoaie. În concluzie, G923 este un volan de gaming entry level bun, care are unele dezavantaje, dar este totuși o îmbunătățire față de vechiul model.

Thrustmaster TMX Force Feedback

Thrustmaster TMX Force Feedback este complet adaptabil la stilul dvs. individual de condus
Thrustmaster TMX Force Feedback cu mecanism reactiv și silențios

Indiferent dacă sunteți un pilot experimentat sau nu, TMX vă va face să vă simțiți ca un profesionist în cel mai scurt timp. Mecanismul său reactiv și silențios Force Feedback creează o experiență captivantă, incredibil de apropiată de condițiile din lumea reală. Iar cu designul său ergonomic și gama de tehnologii încorporate, TMX este complet adaptabil la stilul dvs. individual de condus. Așadar, fie că sunteți în căutarea unui avantaj față de competiție, fie că doriți doar să vă bucurați de o distracție ocazională la volan, TMX este alegerea perfectă.

Cum să alegi cel mai bun volan pentru jocuri

Când vine vorba de jocuri, volanul potrivit poate face diferența. La urma urmei, un volan este principalul punct de contact în curse și poate avea un impact semnificativ asupra experienței tale cu acestea. Așadar, cum alegeți cel mai bun volan pentru jocuri? Mai jos am realizat o listă cu cele mai esențiale criterii. Odată ce ați luat în considerare acești factori, veți fi pe drumul cel bun pentru a alege cel mai bun volan pentru jocuri.

Force Feedback

Când vine vorba de alegerea unui volan pentru jocuri, mulți oameni trec cu vederea importanța force feedback-ului. Acesta este ceea ce permite volanului să ofere rezistență în viraje sau la conducerea pe diferite tipuri de teren. Această rezistență simulează forțele care ar fi exercitate asupra volanului într-o mașină reală, ceea ce face ca experiența de joc să fie mai realistă și mai captivantă. Fără force feedback-ul, volanul ar părea lipsit de viață. Prin urmare, este o caracteristică esențială care trebuie luată în considerare atunci când alegeți un volan pentru jocuri. Cu force feedback, vă veți putea bucura de o experiență de curse mai realistă și mai imersivă.

Schimbător de viteză

Schimbătorul de viteze este important atunci când alegeți un volan pentru jocuri, deoarece oferă o experiență de conducere mai realistă. Fiind capabil să schimbi vitezele, poți controla mai eficient viteza și puterea mașinii tale, ceea ce îți poate oferi un avantaj în curse. În plus, multe schimbătoare de viteze vin cu padele, care vă pot îmbunătăți și mai mult controlul asupra mașinii. Atunci când alegeți un volan, asigurați-vă că acesta este compatibil cu schimbătorul de viteze ales de dumneavoastră sau că vine deja cu unul. În acest fel, puteți fi sigur că obțineți un maxim de experiență pozitivă cu achiziția dumneavoastră.

Pedale

Atunci când vine vorba de alegerea unui volan pentru jocuri, pedalele sunt un aspect important. În timp ce unele jocuri pot fi jucate fără ele, acestea pot oferi o experiență mai realistă și mai captivantă. De asemenea, pedalele oferă avantajul de a putea controla viteza și frânarea în mod independent, ceea ce poate fi util în anumite situații. Atunci când alegeți un volan cu pedale, este important să luați în considerare tipul de joc pe care îl veți juca. De exemplu, jocurile de curse pot necesita pedalele mai mult decât altele. De asemenea, este important să vă asigurați că pedalele sunt compatibile cu configurația dvs. de joc. Unele volane vin cu propriul set de pedale, în timp ce altele necesită un adaptor. Pedalele pot face o mare diferență în experiența de joc, așa că merită să vă faceți timp pentru a le alege pe cele potrivite pedale.

Gradul de rotație

Un grad mai mare de rotație înseamnă că volanul poate fi rotit mai brusc, ceea ce poate fi util pentru viraje rapide în jocurile de curse. Cu toate acestea, un grad mai mic de rotație poate oferi o experiență mai realistă și poate fi mai confortabil pentru un joc cu o durată mai lungă de timp. În cele din urmă, gradul de rotație este o chestiune de preferințe personale. Unii jucători preferă provocările reprezentate de un grad mai mare de rotație, în timp ce alții consideră că este mai plăcut să rămână cu un grad de rotație mai mic. Oricare ar fi opțiunea pe care o alegeți, asigurați-vă că o testați înainte de a face o achiziție pentru a vă asigura că se simte confortabil și că răspunde bine volanul pentru jocuri.

Comenzi și număr de butoane

Comenzile și numărul de butoane de pe un volan de gaming sunt importante, deoarece determină modul în care utilizatorul interacționează cu jocul. Butoanele trebuie să fie plasate într-un mod confortabil și ușor de atins, astfel încât jucătorul să-și poată ține mâinile pe volan în permanență. În plus, numărul de butoane trebuie să fie adecvat pentru tipul de joc. Un număr prea mic de butoane poate îngreuna efectuarea anumitor acțiuni, în timp ce un număr prea mare poate fi copleșitor și derutant. Dispunerea butoanelor trebuie, de asemenea, să fie bine gândită, astfel încât jucătorul să le poată găsi și apăsa cu ușurință pe cele de care are nevoie.

Materiale

Materialul este un criteriu important atunci când alegeți un volan de gaming, deoarece doriți ca aceasta să fie durabil în timp, întrucât va fi utilizat intensiv. De asemenea, trebuie să fie confortabil și să se simtă în acest fel și, prin urmare, materialul din care este făcut volanul este important. De exemplu, un volan îmbrăcat în piele va oferi o aderență mai bună și mai mult confort decât unul din plastic. Materialul butoanelor este, de asemenea, crucial, deoarece acestea vor fi folosite mult și trebuie să răspundă bine la controale repetate. Așadar, pe scurt, alegeți un volan pentru jocuri care să fie confortabil și realizat din materiale durabile.

Rezistență

Nu vreți să trebuiască să vă înlocuiți volanul la fiecare câteva luni pentru că s-a uzat din cauza prea multor jocuri. Alegerea unui volan care este durabil înseamnă că va dura mai mult și vă va economisi bani pe termen lung. De asemenea, un volan durabil vă va oferi o experiență de joc mai bună, deoarece va putea rezista la jocuri mai intense. Cel mai bun mod de a vă asigura că volanul dvs. este durabil este să alegeți unul care este fabricat din materiale de înaltă calitate.

Compatibilitate

Este important ca un volan de gaming să fie compatibilă cu PC-ul sau cu consola pe care o dețineți. Dacă nu este compatibil, atunci va trebui să cumpărați altul nou, ceea ce poate fi destul de costisitor. Volanele de gaming incompatibile pot duce, de asemenea, la inconsecvență în joc, ceea ce poate fi frustrant pentru gameri. Există multe tipuri diferite de volane pe piață, așa că este important să faceți cercetări pentru a găsi una care să funcționeze cu sistemul dvs. de operare. De asemenea, puteți găsi aceste informații online înainte de a face achiziția. Astfel, o compatibilitate cu sistemul dvs. de joc vă va economisi timpul, banii.

Alte funcții și accesorii

Unele volane vin cu un schimbător care poate fi folosit pentru a schimba vitezele, în timp ce altele au o butoane configurabile care pot fi folosite și pentru a frâna. Unele au și o funcție de vibrație care ajută la simularea senzației de condus pe diferite tipuri de teren. Deși nu toate aceste caracteristici sunt esențiale, ele pot contribui la îmbunătățirea experienței de joc. Ca atare, este important să alegeți un volan de gaming care să vină cu funcțiile care sunt cele mai importante pentru dumneavoastră. Procedând astfel, veți putea să vă asigurați că veți obține cele mai bune rezultate din experiența dvs. de joc cu un volan pentru jocuri adecvat

Întrebări frecvente

Ce este un volan pentru jocuri?

Un volan pentru jocuri este un periferic utilizat pentru jocurile de curse sau pentru programele de conducere. Acesta include, de obicei, pedale de accelerație și de frână; unele includ chiar și un mecanism pentru schimbarea vitezelor. Volanul este un element important al multor jocuri de curse, deoarece permite jucătorilor să își controleze mașina cu mai multă precizie și realism. Pe lângă faptul că face jocul mai provocator, acest lucru poate contribui, de asemenea, la sentimentul de imersiune și face experiența mai plăcută. În timp ce majoritatea volanelor sunt concepute pentru a funcționa cu anumite jocuri de curse sau programe de condus, unele sunt compatibile cu mai multe platforme. Aceasta poate fi o opțiune excelentă pentru jucătorii care doresc să aibă flexibilitatea de a-și folosi volanul cu diferite jocuri și sunt o alegere populară pentru jucătorii care doresc să profite la maximum de jocurile de curse și, de asemenea, pot face programele de condus mai realiste și mai captivante.

Merită să investești într-un volan de gaming?

Pentru oricine își ia în serios jocurile, accesoriile potrivite pot face diferența. Un volan este un astfel de accesoriu care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți experiența și să vă ofere un avantaj competitiv. Deși nu sunt ieftine, volanele de gaming sunt construite pentru a rezista și pot oferi un mare randament față de costul lor. Pe lângă faptul că sunt durabile, volanele de gaming oferă un control foarte precis, ceea ce este esențial pentru multe jocuri de curse. De asemenea, acestea vin cu o serie de caracteristici, cum ar fi force feedback-ul și sensibilitatea reglabilă, care vă pot ajuta să obțineți cele mai bune rezultate din experiența dvs. de joc. Așadar, dacă doriți să vă duceți jocurile la nivelul următor, investiția într-un volan de gaming este o opțiune excelentă.

Cum se folosește un volan pentru jocuri?

Pentru mulți jucători, utilizarea unui volan este cea mai bună modalitate de a obține cea mai realistă și mai captivantă experiență de joc. Astfel, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când folosiți un volan pentru jocuri. În primul rând, asigurați-vă că este compatibil cu consola sau PC-ul pe care îl folosiți. În al doilea rând, calibrați volanul în conformitate cu instrucțiunile care vin cu acesta. Astfel, vă veți asigura că este calibrat corespunzător pentru configurația dvs. specială de joc. În cele din urmă, exersați utilizarea volanului. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți o idee despre cum funcționează dispozitivul și cum să îl folosiți eficient. Cu puțină practică, veți putea să vă conduceți spre victorie cursa dvs. în cel mai scurt timp!

Ce înseamnă Force Feedback?

Dacă ești un gamer serios, știi că echipamentul potrivit poate face diferența în ceea ce privește performanța. Când vine vorba de jocurile de curse, una dintre cele mai importante piese este volanul. Un volan bun vă poate oferi un sentiment real de control și imersiune, dându-vă senzația că sunteți cu adevărat la volan. Multe volane high-end vin cu force feedback, care este o caracteristică ce simulează senzația de a conduce pe diferite suprafețe. De exemplu, dacă mergeți pe un drum accidentat, veți simți vibrațiile prin intermediul volanului. Acest lucru poate adăuga un nou nivel de realism experienței de joc. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei experiențe de joc mai imersive, asigurați-vă că alegeți un volan cu force feedback.

Ce avantaje oferă un volan pentru jocuri?

Volanele de gaming oferă mai multe avantaje față de controllerele tradiționale. În primul rând, acestea permit un control mai precis asupra vehiculelor din joc. Acest lucru poate fi util mai ales în jocurile de curse, unde fracțiuni de secundă pot face diferența între a câștiga și a pierde. În plus, volanele pentru jocuri pot oferi o experiență de joc mai captivantă și mai realistă. Ele pot fi, de asemenea, mai confortabile de utilizat pentru perioade lungi de timp, deoarece nu necesită ca jucătorii să țină strâns un controler. Prin urmare, volanele pentru jocuri pot fi o alegere excelentă atât pentru jucătorii ocazionali, cât și pentru cei mai experimentați.

Ce dezavantaje are un volan pentru jocuri?

În timp ce volanele de gaming pot oferi o experiență de joc captivantă, există câteva dezavantaje potențiale care trebuie luate în considerare. O problemă comună este că pot fi voluminoase și dificil de depozitat, mai ales dacă nu aveți un spațiu mic. În plus, acestea pot fi destul de scumpe, mai ales dacă optați pentru un model high-end. Și, în cele din urmă, dacă nu sunteți obișnuit să folosiți un volan de gaming, poate dura ceva timp până vă obișnuiți cu comenzile. În cele din urmă, depinde de tine să decizi dacă avantajele depășesc dezavantajele. Dacă sunteți în căutarea unei experiențe de curse mai realiste și mai imersive, atunci un volan de gaming merită cu siguranță luat în considerare. Cu toate acestea, dacă aveți un buget limitat sau sunteți îngrijorat de spațiu, atunci poate doriți să rămâneți la un controler tradițional.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.