Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă laptopul dvs. începe să se supraîncălzească, este important să acționați rapid. Un cooler pentru laptop poate ajuta la scăderea temperaturii și poate preveni deteriorarea computerului. Coolerele pentru laptopuri sunt dispozitive simple care fac să circule aerul în jurul acestuia, menținându-l rece și prevenind supraîncălzirea. De obicei, sunt foarte discrete, așa că nici măcar nu le veți observa atunci când sunt folosite. Majoritatea sunt alimentate prin USB, astfel încât sunt ușor de utilizat cu orice laptop. Iar dacă vă îngrijorează zgomotul, multe dintre ele sunt aproape silențioase. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă menține laptopul în stare de funcționare evitând în același timp problemele ce țin de supraîncălzire, un cooler pentru laptop este o soluție excelentă.

Supraîncălzirea este o problemă frecventă a laptopurilor și poate fi cauzată de o varietate de factori, de la acumularea de praf până la gradul de intensitate a utilizării dispozitivului. Dacă vă folosiți frecvent laptopul pentru jocuri sau pentru alte sarcini care necesită multe resurse, investiția într-un cooler mai puternic vă poate ajuta să vă mențineți laptopul la o temperatură optimă. Cu toate acestea, dacă vă folosiți laptopul doar pentru sarcini generale, cum ar fi navigarea pe internet sau munca de birou, un model mai simplu de cooler poate fi tot ce vă trebuie. Însă, atunci când alegeți un cooler pentru laptop, este important să luați în considerare atât nevoile dvs. cât și bugetul. Făcându-vă timp să vedeți recomandările și sfaturile noastre de mai jos, veți putea face alegerea potrivită care să vă răcească laptopul și să-i prelungească durata de viață.

Sfaturi de urmat înainte de a cumpăra un cooler pentru laptop

Dacă sunteți în căutarea unui cooler pentru laptop, s-ar putea să fiți copleșit de numărul de opțiuni disponibile pe piață. Cu toate acestea, există câțiva factori cheie de luat în considerare care vă vor ajuta să vă restrângeți opțiunile și să găsiți coolerul perfect pentru nevoile dumneavoastră.

 • Existența unei suprafețe antiderapante
 • Reglarea înălțimii
 • Alimentare USB
 • Capacitate de răcire
 • Numărul de ventilatoare

Existența unei suprafețe antiderapante

Coolerele pentru laptopuri sunt o modalitate excelentă de a împiedica supraîncălzirea computerului, dar pot fi un pic mai greu de folosit. Dacă modelul ales este prea mic, poate fi dificil să țineți laptopul la locul lui. În acest caz, suprafețele antiderapante sunt utile. Menținând coolerul la locul lui, puteți reduce șansele ca laptopul să cadă pe podea și să se strice. În plus, o suprafață antiderapantă va ajuta, de asemenea, la menținerea laptopului rece, împiedicându-l să alunece pe cooler. Prin urmare, aceasta este o caracteristică esențială pentru orice cooler pentru laptop.

Așezarea unui laptop pe o suprafață neuniformă poate duce adesea la supraîncălzirea componentelor sale interne, deoarece ventilatorul de răcire nu poate funcționa corespunzător atunci când suprafața pe care este așezat nu este plană. În acest caz, un cooler pentru laptop poate fi util, deoarece ajută la îmbunătățirea fluxului de aer și previne supraîncălzirea laptopului. Faptul că aceste soluții speciale au create special pentru a fi utilizate cu laptopurile înseamnă că ar trebui să se potrivească perfect pe orice dispozitiv, oferind o răcire optimă. În plus, ventilatorul încorporat ajută la îmbunătățirea și mai mult a fluxului de aer, ceea ce face ca aceasta să fie o alegere ideală pentru cei care își folosesc frecvent laptopul pe o suprafață înclinată.

Reglarea înălțimii

Un cooler pentru notebook poate servi și ca un regulator de înălțime, ceea ce este deosebit de util dacă lucrați la laptop pentru perioade lungi de timp. Prin ridicarea sau coborârea înălțimii laptopului, puteți menține o poziție corectă și puteți evita durerile de gât și de spate. În alte ocazii, de exemplu, atunci când este folosit pentru a prezenta în fața publicului, poate fi folositor să puteți ridica coolerul pentru a nu fi nevoit să vă ghemuiți de fiecare dată când doriți să folosiți laptopul. În acest fel, munca este mai ușoară.

Alimentare USB

Porturile USB oferă o modalitate convenabilă de a conecta dispozitive externe la un laptop. Coolerele USB pentru notebook-uri sunt un exemplu excelent în acest sens, deoarece oferă o modalitate ușoară de a vă menține laptopul rece fără a vă face griji cu privire la găsirea unei prize de curent. În plus, coolerele USB pentru laptopuri vin adesea cu caracteristici suplimentare, cum ar fi ventilatoare încorporate sau LED-uri, care pot contribui și mai mult la îmbunătățirea performanței de răcire a laptopului dvs. Multe dintre coolerele USB pentru laptopuri sunt foarte accesibile, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru cei cu un buget limitat.

Dacă dispuneți de un laptop mai mare, poate doriți să optați pentru un model cu mai multe funcții, cum ar fi unul cu sursă de alimentare. Cu toate acestea, dacă sunteți restrâns atât din punct de vedere al dimensiunii laptopului cât și al bugetului, există modele de coolere care nu necesită o sursă de alimentare. Aceste modele sunt, de obicei, cele mai de bază, dar ar putea fi soluția perfectă, în funcție de necesitățile dvs. Atunci când luați o decizie, luați în considerare și cât de des veți folosi coolerul și cât timp veți avea nevoie ca acesta să funcționeze. Ținând cont de acești factori, veți putea alege coolerul potrivit pentru laptopul dvs.

Capacitate de răcire

Capacitatea de răcire a unui cooler se măsoară prin puterea acestuia. Cu cât puterea este mai mare, cu atât este mai probabil ca acesta să își poată îndeplini funcția în mod satisfăcător. Cu toate acestea, dacă puterea este mai mare, va crește prețul de achiziție. Trebuie să evaluați ce niveluri de căldură atinge laptopul dvs. pentru a decide ce putere a ventilatorului este potrivită pentru dvs. Dacă folosiți coolerul doar pentru uz personal, atunci o putere mai mică poate fi suficientă. Cu toate acestea, dacă vă folosiți ventilatorul în scopuri de producție sau gaming, atunci ar putea fi necesară o putere mai mare.

Numărul de ventilatoare

Atunci când vine vorba de alegerea unui cooler pentru laptop, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este numărul de ventilatoare. Mai multe ventilatoare înseamnă un flux de aer mai mare și o ventilație mai bună pentru laptop. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să vă folosiți laptopul pentru jocuri sau pentru alte activități care consumă multe resurse. Mai multe ventilatoare înseamnă, de asemenea, mai mult zgomot, așa că este important să găsiți un echilibru care să vă convină. În cele din urmă, numărul de ventilatoare este mai puțin important decât calitatea coolerului. Asigurați-vă că alegeți un cooler cu ventilatoare de înaltă calitate care nu vă va supraîncălzi laptopul.

Laptopurile sunt limitate în ceea ce privește dimensiunea și puterea, astfel încât chiar și cel mai bun cooler s-ar putea să nu fie capabil să îl facă să funcționeze dincolo de posibilitățile sale. Țineți cont de acest aspect înainte de a dori să vă folosiți laptopul pentru mai mult decât a fost proiectat. În caz contrar, s-ar putea să fiți dezamăgit de rezultate. Alegeți un laptop care are dimensiunea și puterea potrivite pentru nevoile dumneavoastră. Apoi, vă puteți bucura de utilizarea lui fără griji și de alegerea unui cooler care să vă susțină activitatea întreprinsă pe acesta.

Cel mai bun cooler pentru laptop

Deepcool Multi Core X8

cooler pentru laptop Deepcool Multi Core X8
Deepcool Multi Core X8 este ușor de configurat și de utilizat și vine cu un cablu USB

Laptopurile sunt un instrument esențial pentru mulți oameni, fie că sunt folosite la serviciu, la școală sau doar pentru uz personal. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme ale laptopurilor este că se pot încălzi foarte tare, ceea ce face ca utilizarea lor să fie inconfortabilă și poate deteriora componentele interne. Aici intervin coolerele pentru laptopuri. Multi Core X8 de la Deepcool este considerat pe scară largă drept cel mai bun cooler pentru laptop de pe piață, datorită celor patru ventilatoare de 100 mm, care generează un flux de aer combinat de 76 CFM. Ventilatoarele se rotesc la o viteză de 1300 rpm, producând un nivel de zgomot de 23 dBA. În timp ce unele persoane consideră că acest nivel de zgomot este acceptabil, altele îl consideră destul de enervant.

Suprafața superioară a coolerului pentru laptop este realizată din aluminiu, cu nervuri pentru a preveni alunecarea și pentru a permite o răcire mai bună. În rest, plastic rezistent și durabil. Acest dispozitiv este de culoare neagră și are două picioare care permit două unghiuri de înclinare, pentru a-l regla după cum aveți nevoie. Este compatibil cu laptopuri de până la 17 inch, cu dimensiuni LxLxÎ de 14,8×11,4×1 inch și o greutate de 2,4 kilograme. Coolerul USB are trei setări ale vitezei și o lumină LED care se află pe marginea sa. Partea inferioară este realizată din cauciuc antiderapant care împiedică calculatorul să se miște atunci când coolerul este pornit. Există, de asemenea, două porturi USB, astfel încât să puteți utiliza în continuare alte dispozitive în timp ce coolerul este în uz. Toate aceste caracteristici îl fac să fie unul dintre cele mai bune coolere pentru laptop de pe piață în prezent.

Este ușor de configurat și de utilizat și vine cu un cablu USB pentru conectarea la laptop. Coolerul are două porturi USB: unul pentru alimentare și celălalt pentru alte dispozitive. Prețul de achiziție al acestui articol este destul de ridicat, dar corect, deoarece și performanțele sunt cele așteptate. De altfel, este reglabil, astfel încât să puteți direcționa fluxul de aer acolo unde aveți nevoie.

A+ CIC6B

A+ CIC6B
A+ CIC6B este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile

Dacă sunteți în căutarea unui cooler de laptop cu buget redus, aceasta ar putea fi o opțiune bună. Este echipat cu șase ventilatoare care se pot roti la viteze cuprinse între 1500 și 2500 rpm, fiecare dintre ele măsurând 8 cm. În plus, vine cu un port USB suplimentar pentru a putea conecta alte dispozitive, cum ar fi un mouse sau o tastatură. De asemenea, coolerul are patru setări diferite ale vitezei ventilatorului, astfel încât să o puteți alege pe cea potrivită pentru nevoile dvs. și este fabricat cu materiale durabile, concepute să dureze. În general, acest cooler pentru laptop este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei opțiuni accesibile care să vă mențină laptopul rece și să funcționeze fără probleme.

A+ CIC6B este o alegere excelentă pentru cei care caută un cooler elegant și funcțional. Partea superioară din metal și construcția din plastic îl fac durabil, în timp ce iluminarea cu LED-uri albastre îi conferă un aspect unic. Poziția sa este reglabilă, ceea ce face ușor de găsit poziția perfectă pentru nevoile dvs. Cele șase opțiuni diferite de poziționare fac posibilă găsirea unghiului perfect pentru laptop, asigurându-se că acesta rămâne răcit și funcționează la capacitate maximă.

Pe partea din spate a coolerului se află două porturi USB – unul pentru conectarea la laptop și unul pentru conectarea altor dispozitive, cum ar fi un mouse sau o unitate flash. Coolerul are un buton de alimentare mic, iluminat cu LED-uri în partea din față, iar atunci când îl apăsați, coolerul pornește și ventilatorul începe să se învârtă. Nu am putut găsi nicio specificație online cu privire la cât de zgomotos este ventilatorul, dar, din experiența noastră, nu este prea deranjant – cu siguranță îl poți auzi, dar nu este suficient de puternic pentru a fi deranjant sau pentru a distrage atenția.

DeepCool N1

DeepCool N1
DeepCool N1 este o opțiune excelentă pentru oricine caută calitate la un preț rezonabil

Dacă sunteți în căutarea unui cooler de laptop fiabil care să nu fie costisitor, Deepcool este o opțiune excelentă. Este compatibil cu laptopurile cu un ecran de 12-15,6 inch și dispune de un ventilator puternic de 18 cm care se rotește la 1000 rpm. De asemenea, puteți regla viteza ventilatorului pentru a obține o ventilație potrivită pentru nevoile dvs. În plus, este alimentat prin USB și vine cu toate cablurile necesare. Fie că vă folosiți laptopul pentru muncă sau pentru gaming, coolerul Deepcool vă va ajuta să îl mențineți la performanțe maxime.

Acesta are o serie de caracteristici care îl fac să iasă în evidență față de alte modele de pe piață. Pentru început, are un flux de aer excelent, cu o valoare de 81,56 m3/m. De asemenea, este relativ silențios, cu un nivel de zgomot de numai 20 dB în timpul funcționării. În ceea ce privește construcția, este fabricat din metal și aluminiu, ceea ce îl face atât durabil, cât și arătos. În cele din urmă, este disponibil în culoarea neagră, ceea ce îl face ușor de asortat cu orice birou sau mediu. Cu dimensiunile de 35 x 26 x 2,6 cm, este, de asemenea, o dimensiune bună pentru majoritatea laptopurilor. Per total, este o opțiune excelentă pentru oricine caută un cooler de înaltă calitate la un preț rezonabil.

Deepcool Multi Core X6

Deepcool Multi Core X6
Deepcool Multi Core X6 asigură o răcire foarte bună și este fabricat din materiale de înaltă calitate

Deepcool Multi Core X6 de la Deepcool este un cooler pentru laptop care este recomandat pentru dispozitive cu o diagonală de până la 15,6 inch. Acesta este echipat cu patru ventilatoare, dintre care două de 140 mm și două de 100 mm. Acestea vor produce 1000 rpm și un zgomot de 24 dBA, care pentru majoritatea oamenilor nu va fi perceptibil. Deepcool Multi Core X6 va asigura o răcire foarte bună, deoarece este fabricat din materiale de înaltă calitate.

Coolerul este echipat cu două porturi USB pentru alimentarea și conectarea altor dispozitive și un cablu care va face posibilă conectarea la laptop. Dacă doriți, puteți alege ce ventilatoare să funcționeze (toate patru, două de sus, două de jos), astfel încât să puteți adapta totul în funcție de nevoile pe care le aveți și de gradul de confort pe care doriți să beneficiați. În plus, coolerul este dotat cu o serie de funcții de siguranță care vă vor proteja echipamentul de supraîncălzire.

Acesta este fabricat din plastic și metal și are o plasă metalică în partea de sus, care ajută la menținerea răcirii sistemului. De altfel, are picioare în spate pentru a putea fi ajustat și este prevăzut cu două bucăți de cauciuc pentru a vă menține laptopul la locul lui în timpul utilizării. Aceasta este o alegere excelentă pentru oricine își dorește un sistem de răcire bun pentru laptop și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a preveni alunecarea laptopului în timpul utilizării.

Întrebări frecvente

Poate că vă întrebați dacă un cooler va rezolva problema supraîncălzirii laptopului dumneavoastră sau poate că vă gândiți să achiziționați un cooler pentru a preveni supraîncălzirea, dar nu sunteți sigur că acesta va fi eficient. În această secțiune, vom explora în profunzime mai multe întrebări frecvente din acest punct de vedere.

Care este scopul unui cooler pentru laptop?

Este un fenomen normal ca laptopul să se supraîncălzească din diverse motive. Așadar, este esențial că știți care sunt acestea pentru a putea preveni acest lucru. Deși un cooler pentru laptop este cel mai bun răspuns la aceste probleme, cunoașterea lor vă va ajuta să obțineți o performanță mai bună de la laptopul dumneavoastră. Iată care sunt principalele motive pentru care vi se poate încălzi dispozitivul:

 • Praf: Odată cu trecerea timpului și cu utilizarea, este obișnuit ca praful să se acumuleze în interiorul laptopului.
 • Adăugarea unei noi componente: După instalarea unui nou hard disk sau a unui alt mecanism în laptop, este posibil ca acesta să înceapă să se supraîncălzească. Dimensiunile mici ale laptopurilor le fac mai puțin rezistente la componentele noi adăugate.
 • Deteriorarea generală: În timp, ventilatoarele pot pierde viteză și se pot uza din cauza căldurii generate. Acest lucru va depinde, de asemenea, de cât de mult folosiți laptopul.
 • Temperatură ambientală ridicată: În funcție de locul în care locuiți și, de asemenea, de locul din casă sau din birou în care este utilizat în mod normal laptopul, dacă temperatura este prea ridicată, acest lucru va avea un impact negativ asupra funcționării sale, crescând temperatura acestuia.

Ce greșeli pot fi evitate atunci când se folosește un cooler?

După cum știm cu toții, cu siguranță am realizat la un moment dat o achiziție regretabilă, și nu este nimic mai rău decât remușcările unei astfel de alegeri greșite. Fie că este vorba de o pereche de pantofi sau de un aparat care se strică la scurt timp după ce a fost adus acasă, descoperirea faptului că ți-ai irosit banii pe un produs inferior este întotdeauna frustrant. De aceea, este important să vă faceți timp să vă documentați înainte de a vă cumpăra un cooler. Există o mulțime de mărci și modele diferite pe piață, și poate fi tentant să cumpărați doar primul pe care îl vedeți. Cu toate acestea, nu toate coolerele sunt create la fel. Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, trebuie să vă asigurați că acesta este fabricat dintr-un material robust, cum ar fi metalul sau aluminiul. Acest lucru nu numai că va ajuta la prelungirea duratei de viață a coolerului, dar va asigura, de asemenea, că acesta își îndeplinește mai eficient funcția.

În plus, luați în considerare designul general al coolerului în raport laptopul dumneavoastră. Un cooler elegant și minimalist poate completa un laptop modern, în timp ce un cooler cu culori vii sau cu RGB poate adăuga o notă de personalitate unui dispozitiv mai simplu. În cele din urmă, alegerea unui cooler care se potrivește atât laptopului, cât și stilului personal vă va ajuta să obțineți maximum din investiția dvs.

Cum să știți când trebuie folosit un cooler?

Uneori, supraîncălzirea laptopului nu poate fi detectată doar printr-un exces de căldură. Există cauze care, dacă sunt cunoscute, vor împiedica expunerea laptopului la situații care îi deteriorează funcționarea. Atunci puteți conta pe cooler pentru a rezolva problema. Cauzele sunt următoarele:

 • Jocurile sau aplicațiile nu mai răspund, în timp ce le executați
 • Calculatorul nu mai răspunde în timpul utilizării
 • Ventilatoarele laptopului generează un zgomot mai puternic
 • Atunci când laptopul este pornit, ecranul se întunecă înainte de a începe să îl utilizați
 • Laptopul repornește în mod neașteptat
 • Mouse-ul și tastatura nu mai răspund

Cum mă pot asigura că laptopul funcționează perfect?

După cum știe oricine care a folosit vreodată un laptop într-o cameră cu o temperatură mai ridicată, supraîncălzirea este o problemă reală. Nu numai că este inconfortabil să fie fierbinte, dar supraîncălzirea poate, de asemenea, să vă deterioreze computerul, făcându-l să încetinească sau chiar să se oprească. O modalitate de a preveni supraîncălzirea este să achiziționați un cooler. Aceste dispozitive ajută la îndepărtarea căldurii din computer, împiedicându-l să atingă temperaturi periculoase. În plus, există și alte măsuri pe care le puteți lua pentru a vă menține laptopul rece. Asigurați-vă că orificiile de ventilație nu sunt blocate și evitați să vă folosiți calculatorul pe suprafețe moi, cum ar fi pături sau perne. De asemenea, ar trebui să curățați praful din orificii în mod regulat. Luând aceste măsuri simple, puteți contribui la prevenirea supraîncălzirii și la prelungirea duratei de viață a laptopului dumneavoastră.

Efectuați teste pentru a detecta defecțiunile hardware; dacă problemele de supraîncălzire persistă, poate că hardware-ul este defect. Vă recomandăm să testați hardware-ul, cum ar fi memoria, procesorul și placa video; unele computere au software de diagnosticare pentru a verifica eventualele defecțiuni hardware.

De ce chiar și cu un cooler laptopul tot are o temperatură ridicată?

Dacă acumulați și folosiți multe fișiere și aplicații, hard disk-ul laptopului dumneavoastră se umple și ajunge să fie supraîncărcat. Acest lucru poate duce la diverse probleme, inclusiv la o performanță mai lentă, aplicații îngreunate și, în cele din urmă, la supraîncălzire. Supraîncălzirea este una dintre cele mai frecvente cauze de defecțiune a laptopurilor, așa că este important să fiți conștienți de semnele pe care le oferă acesta. Dacă laptopul începe să se simtă neobișnuit de cald, opriți-l imediat și dați-i răgaz să se răcească. Dacă problema persistă, cel mai bine este să consultați un profesionist pentru a vă asigura că laptopul dumneavoastră funcționează corect. Cu puțină atenție, puteți evita supraîncălzirea și vă puteți păstra laptopul funcționând fără probleme pentru mulți ani de acum încolo.

Cooler cu un design îmbunătățit sau simplu care își face treaba?

Un cooler poate fi doar un simplu accesoriu cu un design diferit pentru a mulțumi fiecare persoană. Adică, dacă doriți și căutați să obțineți cele mai bune rezultate de la cooler, poate că un model de bază este suficient, fără a ține cont de culoare sau design. Dar, pe lângă achiziționarea unui cooler cu caracteristici adecvate, dacă laptopul dvs. rămâne în văzul multor persoane, aspectul este, de asemenea, important și pe această cale vă doriți un cooler mai arătos.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.