Free cookie consent management tool by TermsFeed

Camerele 360 sunt instrumente versatile, care pot fi folosite în diverse scopuri. Pentru fotografii amatori, acestea oferă posibilitatea de a surprinde momente speciale într-un mod unic și captivant. Pentru videografii profesioniști, acestea oferă un instrument puternic pentru crearea de conținut audiovizual atractiv. Camerele 360 funcționează prin captarea simultană a filmărilor de la mai multe obiective, care sunt apoi îmbinate pentru a crea o imagine la 360 de grade. Acest lucru permite spectatorilor să exploreze scena din diferite unghiuri, oferind o experiență mult mai captivantă decât imaginile 2D tradiționale. În ultimii ani, camerele 360 au devenit din ce în ce mai accesibile și mai ușor de utilizat, ceea ce le face o opțiune atractivă atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști.

Alegerea celei mai bune camere 360 pentru nevoile dvs. poate fi o decizie dificilă. Există atât de multe opțiuni pe piață și poate fi dificil să știi care dintre ele va funcționa cel mai bine în conformitate cu nevoile personale. De aceea, am alcătuit o listă cu cele mai bune camere 360, pentru a vă ajuta să o găsiți pe cea perfectă pentru nevoile dvs. Fie că sunteți în căutarea celei mai bune camere pentru a vă surprinde amintirile din vacanță, fie că sunteți în căutarea unei camere mai profesioniste pentru muncă, vă ajutăm noi. Așa că aruncați o privire și găsiți camera 360 perfectă pentru dvs. în acest articol!

Sfaturi de urmat înainte de a cumpăra o cameră 360

Înainte de a alege o cameră 360 trebuie să știți ce criterii trebuie să luați în considerare. Astfel, am selectat și tratat fiecare subiect separat pentru a vă ajuta.

  • Scop
  • Lentile
  • Capacitate de înregistrare video
  • Accesorii
  • Rezoluție
  • Capacitate de stocare
  • Conectivitate
  • Baterie și recenzii

Scop

Camerele 360° sunt din ce în ce mai des folosite într-o varietate de contexte, de la transmisiuni în direct, până la securitatea locuinței. Cheia pentru a găsi camera potrivită este să știți pentru ce doriți să o utilizați. De exemplu, dacă doriți să faceți live streaming pe YouTube, veți avea nevoie de un model diferit față de cel care vă monitorizează casa. În mod similar, dacă intenționați să plecați în aventură pe apă, veți avea nevoie de o „cameră de acțiune” care să reziste la intemperii. Odată ce v-ați identificat nevoile, va fi mult mai ușor să găsiți cea mai bună camera de 360 potrivită nevoilor dumneavoastră.

Lentile

Când vine vorba de calitatea imaginii, megapixelii nu sunt singurul factor care contează. Obiectivele joacă, de asemenea, un rol important în ceea ce privește compoziția și claritatea. În cazul camerelor de 360 de grade, lentilele sunt și mai importante, deoarece acestea trebuie să capteze o întreagă sferă de acțiune. Cele mai bune camere 360 de pe piață se mândresc cu lentile de înaltă calitate care ajută la producerea unor imagini clare și imersive. Pe lângă calitatea lentilelor, alți factori, cum ar fi tipul de senzor și procesarea imaginii, afectează, de asemenea, calitatea imaginii. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de obținerea celor mai bune rezultate, alegerea unei camere 360 cu lentile de înaltă calitate este un bun punct de plecare.

Capacitate de înregistrare video

Atunci când alegeți o cameră 360, este important să vă gândiți la scopul pentru care o veți folosi. Dacă vă interesează în principal să faceți fotografii, atunci nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lucruri precum rezoluția video și frecvența cadrelor. Cu toate acestea, dacă doriți să folosiți camera și pentru a înregistra clipuri video, atunci va trebui să vă asigurați că aceasta are setările potrivite. Căutați o cameră care oferă formate și codificări video de înaltă calitate, precum și o rezoluție de 1080p sau mai mare. De asemenea, veți dori să vă asigurați că aparatul foto are funcții de stabilizare pentru a minimiza neclaritățile. Cu camera foto potrivită de 360 de grade, veți putea captura videoclipuri uimitoare care vă vor permite să vă retrăiți experiențele din nou și din nou.

Accesorii

Atunci când cumpărați o cameră 360, este important să țineți cont de tipul de accesorii de care ați putea avea nevoie. Dacă intenționați să folosiți camera pentru vlogging sau transmisiuni live, veți avea nevoie de un microfon pentru a capta un audio de înaltă calitate. De asemenea, veți avea nevoie de un trepied pentru a menține camera stabilă și de un card de memorie cu spațiu de stocare suficient de mare pentru a stoca fiecare fotografie și înregistrare video. Dacă intenționați să călătoriți cu camera, ar fi bine să investiți și într-o husă. Iar dacă doriți să vă editați videoclipurile 360, veți avea nevoie de un software compatibil cu computerul dumneavoastră. Alegând o cameră care vine cu accesorii, puteți fi sigur că primiți tot ceea ce ați nevoie pentru a profita la maximum de camera 360 pe care ați ales-o.

Rezoluție

Atunci când alegeți o cameră 360°, unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este rezoluția. Multe modele entry-level oferă doar înregistrare la caliate HD, ceea ce poate părea o rezoluție bună la început. Cu toate acestea, imaginile video HD pot părea adesea pixelate și neclare atunci când sunt vizualizate pe un ecran mare. Din acest motiv, este important să căutați o cameră 360 care este capabilă să înregistreze cel puțin în Full HD. Unele modele permit înregistrarea în 4K, dar acest lucru va depinde foarte mult de bugetul dumneavoastră. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei camere 360 care să ofere imagini clare și vibrante, asigurați-vă că veți căuta una cu capacități de înregistrare cel puțin Full HD.

Capacitate de stocare

Atunci când alegeți o cameră 360, este esențial să luați în considerare capacitatea de stocare. Cele mai multe camere 360 au capacitate de stocare încorporată, dar este important să vă asigurați că modelul pe care îl alegeți are o capacitate suficientă pentru a vă satisface nevoile. De obicei, spațiul de stocare încorporat este limitat la aproximativ 64 GB. Dacă intenționați să filmați videoclipuri mai lungi sau imagini de rezoluție mai mare, va trebui să achiziționați un card de memorie suplimentar. Multe camere 360 oferă, de asemenea, opțiuni de stocare în cloud, ceea ce poate fi o modalitate excelentă de a vă asigura că filmările dvs. sunt întotdeauna sigure și accesibile. Cu toate acestea, stocarea în cloud poate fi costisitoare, așa că este important să cântăriți costul în raport cu nevoile dvs. înainte de a lua o decizie.

Conectivitate

Atunci când alegeți o cameră la 360 de grade, este important să luați în considerare conectivitatea. Multe camere 360 au WiFi încorporat, ceea ce facilitează conectarea la alte dispozitive și transferul de fișiere. Unele modele au chiar și capabilități de streaming live, astfel încât să puteți împărtăși experiența dvs. cu alții în timp real. În plus, unele camere 360 vin cu aplicații care oferă caracteristici și funcții suplimentare. Înainte de a lua decizia finală, asigurați-vă că verificați opțiunile de conectivitate ale oricărei camere pe care o luați în considerare pentru a vă asigura că aceasta vă satisface nevoile.

Baterie

Este important să acordați atenție și capacității bateriei. La urma urmei, nu doriți ca modelul de cameră 360 pe care o alegeți să rămână fără energie în mijlocul captării unui moment special. De asemenea, ar trebui să verificați recenziile pentru a vedea ce au spus alți utilizatori despre durata de viață a bateriei camerei. În general, este o idee bună să aveți la îndemână încă o baterie suplimentară, pentru orice eventualitate.

Cele mai bune camere 360

Insta360 One X2

cea mai buna camera 360 - Insta360 One X2
Insta360 One X2 are cel mai inovator software

Insta360 One X2 este cea mai bună cameră 360 pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că, la fel ca și predecesorii săi, Insta360 One X2 are cel mai inovator software și caracteristici, pe lângă faptul că este o piesă hardware excelentă. Algoritmii de software ai camerei vă îmbină automat imaginile cu o calitate video de top, facilitând crearea de videoclipuri 360 uimitoare fără ore de muncă de post-producție. Insta360 One X2 are, de asemenea, funcții puternice de editare încorporate, astfel încât puteți crea rapid videoclipuri partajabile fără a fi nevoie să intrați pe un computer. Iar cu ajutorul carcasei opționale rezistente la apă, puteți chiar să duceți One X2 sub apă pentru a capta fotografii și videoclipuri frumoase la 360 de grade.

Bazându-se pe succesul modelului original One X, One X2 oferă o serie de îmbunătățiri, inclusiv rezistență la apă până la 10 metri, un ecran tactil circular și o autonomie mai mare a bateriei, de până la 80 de minute. One X2 este, de asemenea, mai mic și mai ușor decât predecesorul său, ceea ce îl face și mai portabil. Fie că doriți să vă surprindeți următoarea vacanță în imagini video imersive la 360 de grade sau pur și simplu doriți să vă documentați viața de zi cu zi, One X2 este o opțiune excelentă.

Funcția actualizată de stabilizare a imaginii este concepută pentru a reduce trepidațiile și vibrațiile, iar algoritmul FlowState promite să fluidizeze și mai mult filmările. De asemenea, camera este capabilă să capteze clipuri video 5,7k la 30 fps și clipuri video 4K la o viteză de până la 50 fps, ceea ce o face una dintre cele mai versatile camere de acțiune de pe piață. În plus, funcția TimeShift vă permite să accelerați sau să încetiniți anumite segmente specifice ale videoclipurilor pentru un produs final mai creativ.

GoPro Max

GoPro Max
GoPro Max este o cameră de acțiune de înaltă calitate și versatilă

GoPro Max este o cameră 360 unică în sensul că are un mic ecran pe spate. Deși acest lucru nu pare a fi mare lucru, de fapt, facilitează mult navigarea și modificarea setărilor camerei fără a fi nevoie să folosiți smartphone-ul. Ecranul mare facilitează, de asemenea, vizualizarea a ceea ce vede camera, ceea ce poate fi util atunci când încercați să capturați o anumită imagine. Cu toate acestea, un dezavantaj al ecranului Max este că poate fi dificil de văzut în lumina directă a soarelui. În general, totuși, ecranul lui GoPro Max este o caracteristică utilă care facilitează utilizarea și vă ajută să profitați la maximum de camera dvs. 360.

Camera este concepută pentru filmarea de acțiune și se descurcă bine în acest sens, cu o calitate excelentă a imaginii și înregistrări video fluide și stabile. Camera vine, de asemenea, cu aplicația GoPro, care include capabilități de livestreaming și o serie de alte caracteristici. În general, GoPro Max este o opțiune excelentă pentru oricine caută o cameră de acțiune de înaltă calitate și versatilă.

Ricoh Theta Z1

Ricoh Theta Z1
Ricoh Theta Z1 oferă o performanță impresionantă

Dacă aveți nevoie de o cameră 360 – și prețul nu este o problemă – atunci ar trebui să luați în considerare Ricoh Theta Z1. Acest dispozitiv bine construit folosește doi senzori CMOS de 1 inch, cu iluminare din spate, care ajută la obținerea unora dintre cele mai bune imagini pe care le-am văzut la o cameră 360. În multe teste, Theta Z1 a produs imagini detaliate și fără distorsiuni, cu o reproducere excelentă a culorilor. De asemenea, oferă o performanță impresionantă în condiții de iluminare scăzută, datorită senzorilor mari și obiectivelor f/2.0. Calitatea video este, de asemenea, foarte bună, cu filmări fluide și culori precise. Singurul dezavantaj este că Theta Z1 este destul de scumpă, dar dacă aveți nevoie de o cameră 360 de top pentru fotografii și clipuri video în condiții de iluminare slabă, merită investiția.

Z1 utilizează doi senzori de 1 inch pentru a capta clipuri video 4K complete la 30 de cadre pe secundă și realizează, de asemenea, imagini fixe superbe. În plus, Theta Z1 are microfoane duble, care oferă un sunet excelent, iar stabilizarea de mișcare a camerei este și ea destul de eficientă. Z1 folosește un sistem de operare bazat pe Android, iar Ricoh permite dezvoltatorilor terți să creeze plug-in-uri pentru cameră, sporindu-i funcționalitatea. Cu toate acestea, camera nu dispune de spațiu de stocare extensibil, are o durată de viață a bateriei relativ scurtă și trebuie să folosiți o aplicație specială pentru a transfera fișiere pe computer. În general, Theta Z1 este o cameră 360 excelentă, dar nu este perfectă.

Vecnos Iqui

Vecnos Iqui
Vecnos Iqui face față oricărei situații

Camera Vecnos Iqui 360 este instrumentul perfect pentru oricine dorește să surprindă momente spontane. Timpul său rapid de pornire și viteza rapidă a obturatorului înseamnă că nu veți rata nicio fotografie, iar dimensiunea sa compactă o face ușor de transportat cu dvs. oriunde mergeți. Indiferent dacă realizați fotografii sau videoclipuri, Iqui 360 este echipată pentru a face față oricărei situații. Iar cu interfața sa ușor de utilizat, chiar și utilizatorii începători vor putea obține rezultate excelente.

Aplicația Iqui este un mod simplu, dar inovator de a face și de a partaja fotografii. Aceasta vă ia fotografia și o transformă într-un mini-film, pe care îl puteți apoi împărtăși cu restul lumii. Deși calitatea imaginilor sale nu se ridică la nivelul celor de la Insta360 sau GoPro, ușurința de utilizare a Iqui o va face atractivă pentru influencerii lumii. Cu toate acestea, ne-am dori să existe mai multe lucruri pe care să le poți face în aplicația sa. Poate că permiterea utilizatorilor să adauge filtre sau alte efecte ar face-o și mai populară. Cu toate acestea, suntem impresionați de ceea ce a creat Iqui și suntem nerăbdători să vedem cu ce vor veni în continuare din acest punct de vedere.

Samsung Gear 360

Samsung Gear 360
Gear 360 este accesibilă și ușor de utilizat

Deși au trecut câțiva ani de când Samsung a lansat o nouă cameră 360, Gear 360 din 2017 rămâne un dispozitiv destul de util și funcțional. Gear 360 are o formă amuzantă, asemănătoare unei acadele, care o face ușor de ținut într-o singură mână și poate rezista chiar și la câțiva stropi de apă. De asemenea, are un suport pentru trepied, dacă doriți să o atașați la un suport mai solid. Cele două obiective ale camerei au fiecare 15 megapixeli de rezoluție, ceea ce duce la imagini detaliate și clare. Și pentru că obiectivele sunt atât de apropiate, atunci când îmbină imaginile, Gear 360 face o treabă bună în crearea unei panorame netede și realiste. Un dezavantaj al camerei este că nu are propriul ecran; trebuie să folosiți smartphone-ul. Dar, în general, Gear 360 este o alegere bună dacă sunteți în căutarea unei camere 360 accesibile și ușor de utilizat.

Face fotografii și clipuri video de calitate (până la 4K) și transmite în direct pe Facebook și YouTube. Cu toate acestea, există câteva mari avertismente: funcționează complet doar cu smartphone-urile Samsung (de la Galaxy S6 în sus) și, deși funcționează cu iPhone 7 plus restul modelelor apărute după acesta, nu toate funcțiile camerei sunt acceptate. Totuși, dacă aveți un smartphone Samsung, Gear 360 este un accesoriu distractiv. Camera este ușor de utilizat și produce fotografii și videoclipuri de înaltă calitate. Funcția de livestreaming este, de asemenea, foarte distractivă și vă permite să împărtășiți experiențele cu prietenii și familia în timp real. Gear 360 este o modalitate excelentă de a surprinde amintiri, fie că sunteți la un concert, în vacanță sau pur și simplu vă petreceți timpul acasă.

Rylo 360

Rylo 360
Rylo 360 este perfectă pentru pentru sporturi și acțiune

Rylo 360 este o cameră 360 mică și compactă, perfectă pentru sporturi și acțiune. Aceasta poate fi atașată cu ușurință la o cască sau la o bicicletă și este, de asemenea, foarte ușoară. Cu toate acestea, camera nu are nicio impermeabilizare, așa că, dacă intenționați să o utilizați în condiții de umiditate, va trebui să achiziționați Adventure Case. Geanta este din ce în ce mai greu de găsit, dar este esențială pentru a păstra camera uscată. În general, Rylo 360 este o cameră excelentă pentru sporturi și acțiune, dar va trebui să aveți grijă dacă intenționați să o folosiți în condiții de umiditate.

Ne-au plăcut imaginile pe care Rylo 360 le-a realizat, iar ceea ce o face și mai bună este stabilizarea mișcării, care menține orizontul la nivel, indiferent de cât de accidentat este terenul pe care ne aflăm. Am fost impresionați de calitatea imaginii și de ușurința de utilizare a Rylo 360 și credem că este o opțiune excelentă pentru oricine caută o cameră 360. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că Rylo a fost achiziționat de VSCO. Deși Rylo nu va mai produce camere 360, compania va onora garanția pentru camerele existente. Credem că aceasta este o cameră excelentă, dar dacă doriți să cumpărați una nouă, poate doriți să luați în considerare alte opțiuni.

Vuze XR

Vuze XR
Vuze XR este ușoară de utilizat și oferă rezultate pe măsura așteptărilor

Vuze XR este o cameră 360 cu adevărat inovatoare. Cele două camere ale sale pot fi folosite pentru a realiza atât fotografii și clipuri video la 360 de grade, cât și imagini și clipuri video stereoscopice la 180 de grade. Acest lucru o face perfectă pentru capturarea de conținut VR imersiv. Camerele sunt ușor de utilizat, iar rezultatele sunt uimitoare. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a adăuga o profunzime reală conținutului VR, Vuze XR este camera perfectă pentru dvs.

Simplitatea mecanismului Vuze XR este foarte plăcută – o apăsare de buton determină deschiderea celor două camere – precum și construcția robustă a camerei în sine. Ne-a plăcut, de asemenea, designul de tip acadea al camerei; mânerul său încorporat o face ușor de utilizat și de transportat. În general, Vuze XR oferă, de asemenea, imagini și filmări de calitate, dar are mici probleme în condiții de iluminare slabă și ne-am fi dorit ca aplicația sa pentru desktop să fie mai ușor de utilizat. În general, totuși, Vuze XR este o cameră de 360 de grade bună, ușor de utilizat și care oferă rezultate pe măsura așteptărilor.

Întrebări frecvente

Atunci când căutați o cameră de 360 de grade, este normal să apară și câteva întrebări. La urma urmei, este adesea prima dată când cumpărăm acest tip de produs. Pentru a vă ajuta, am pregătit această secțiune cu întrebări frecvente pe această temă. Printre întrebările care se pun cel mai des se numără: cât costă o cameră bună de 360 de grade? Merită să investești într-o cameră de 360 de grade? Cum aleg o cameră bună de 360 de grade? Continuă să citești și află toate răspunsurile!

Ce este o cameră 360?

Spre deosebire de o cameră tradițională, care are o singură lentilă, o cameră 360° are mai multe lentile care lucrează împreună pentru a capta un câmp vizual larg. Acest lucru permite utilizatorului să creeze o singură imagine care surprinde o întreagă scenă, mai degrabă decât doar o mică parte din ea. Camerele 360° sunt adesea folosite pentru a crea experiențe de realitate virtuală, deoarece permit privitorului să se simtă ca și cum ar sta în mijlocul acțiunii. În plus, camerele 360° pot fi folosite pentru a crea fotografii și videoclipuri panoramice care pot fi partajate online. Datorită capacităților lor unice, camerele de 360° devin din ce în ce mai populare atât în rândul fotografilor amatori, cât și al celor profesioniști.

Cum funcționează o cameră 360?

V-ați întrebat vreodată cum se realizează aceste fotografii și videoclipuri uimitoare la 360°? Totul se datorează camerei 360°! Aceste dispozitive au în interior două sau mai multe lentile, care sunt responsabile de generarea simultană a fotografiilor. De asemenea, o altă diferență față de modelele tradiționale pe care le cunoaștem este că aceste lentile sunt de tip wide-angle, având un câmp vizual mai mare. Acest lucru le permite să capteze o imagine panoramică completă, fără a lăsa zone oarbe.

De ce să cumpărați o cameră 360?

O cameră de 360 de grade este o investiție excelentă pentru oricine care iubește să facă fotografii sau să înregistreze clipuri video. Aceste camere produc imagini de înaltă calitate, multe modele fiind capabile să facă fotografii la rezoluție 4K. Câmpul de vizualizare unic de 360 de grade permite, de asemenea, obținerea unor rezultate și înregistrări foarte diferite față de camerele tradiționale. Acest lucru le face excelente pentru a capta detalii din călătorii, aventuri și medii dintr-o casă sau o afacere. În plus, câmpul larg de vizualizare poate fi folosit și pentru a crea unele fotografii foarte unice și interesante, care ar fi imposibil de realizat cu o cameră tradițională. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei camere care le poate face pe toate, o cameră de 360 de grade merită cu siguranță luată în considerare.

La ce folosește o cameră 360?

Camera 360° este o tehnologie care evoluează în mod constant și care ne permite să realizăm diferite tipuri de videoclipuri și fotografii, datorită obiectivelor sale cu unghi larg. Acest dispozitiv are mai multe utilizări, în funcție de model, cum ar fi în locuințe și vehicule ca echipament de securitate, pentru realizarea de conținut de realitate virtuală tridimensională sau chiar pentru a fi amplasat pe drone. În plus, poate fi folosit și de către youtuberi și influenceri pentru a crea diferite tipuri de videoclipuri și fotografii sau de către cei care practică drumeții sau sporturi extreme, pentru a-și surprinde aventurile dintr-o perspectivă unică. Prin urmare, camera de 360° este un instrument versatil care poate fi folosit într-o varietate de moduri.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.