Free cookie consent management tool by TermsFeed

Știm cu toții cât de inestetic poate fi să avem cabluri în jurul biroului sau al casei, așa cum știm cât de greu ne este să ne desfășurăm activitatea zilnică atunci când nu există Wi-Fi în apropiere. De aceea, un router Wireless cu cartelă SIM poate fi soluția ideală, deoarece oferă conexiunea stabilă și rapidă pe care ne-o dorim. Dacă aveți mai multe dispozitive care au nevoie de o conexiune la internet acasă, aceasta poate fi cea mai recomandabilă opțiune, deoarece utilizarea sa este foarte simplă și nu necesită costuri suplimentare, cum ar fi cele asociate cu contractarea unui serviciu fix de internet.

De aceea, un router Wireless cu cartelă SIM este foarte util, mai ales ca soluție de backup în călătorie. Cu unul dintre aceste routere, tot ce trebuie să faceți este să introduceți o cartelă SIM în portul special conceput și veți putea naviga pe internet, reda filme în flux și să rămâneți în contact cu prietenii și familia, indiferent unde vă aflați. Iar pentru că routerul este portabil, îl puteți lua cu dvs. oriunde mergeți. În plus, bateria este suficient de puternică pentru o sesiune lungă de lucru sau de navigare de câteva ore, așa că nu va trebui să vă faceți griji că veți rămâne fără energie. Iar dacă aveți nevoie să îl reîncărcați, acest lucru se poate face rapid de la o priză normală de 220V. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități fiabile de a rămâne conectat în deplasare, un router Wireless cu cartelă SIM este soluția perfectă. Pe această cale, în acest articol le vom lista doar pe cele mai bune ca tu să știi ce dispozitiv să alegi în funcție de nevoile și bugetul tău!

TP-Link M7350

router Wireless cu cartelă SIM TP-Link M7350
M7350 SIM este o alegere excelentă pentru a rămâne online când te afli în deplasare

Dispozitivul portabil M7350 este un gadget care vă poate oferi viteze de descărcare îmbunătățite de până la 150 Mbps. Acest lucru înseamnă că vă puteți bucura de filme HD fără întrerupere și garantează, de asemenea, un conferințe video fără întreruperi și un transfer de fișiere fulgerător de rapid. Puteți conecta pur și simplu cartela SIM 4G în dispozitiv pentru a crea un hotspot Wi-Fi dual-band personal, iar apoi puteți partaja conectivitatea 4G/3G cu până la 10 dispozitive compatibile Wi-Fi. Indiferent dacă sunteți acasă, la birou sau în deplasare, acest dispozitiv vă va ține conectat online și vă va ajuta să profitați la maximum de conexiunea 4G.

Cu bateria sa de 2000mAh, routerul este capabil să funcționeze până la 8 ore la capacitate maximă și până la 480 de ore în standby. Pentru o mai mare flexibilitate, dispozitivul poate fi reîncărcat prin intermediul unui cablu micro USB conectat la un laptop, la un încărcător portabil sau cu ajutorul adaptorului său inclus. Routerul dispune, de asemenea, de un ecran OLED care arată starea de încărcare, durata de viață a bateriei și puterea semnalului, facilitând urmărirea conexiunii. Fie că lucrați la un proiect pentru serviciu sau țineți legătura cu prietenii și familia, routerul M7350 SIM este o alegere excelentă pentru a rămâne conectat în deplasare.

Router Wireless Elari SmartWiFi, 4G eSIM

Router Wireless Elari SmartWiFi, 4G eSIM
Elari SmartWiFi este dispozitivul perfect fie că explorați un oraș sau că lucrați în deplasare

Elari SmartWiFi este gadgetul perfect pentru a rămâne conectat în timpul călătoriilor. Tehnologia eSIM încorporată vă permite să achiziționați planuri de date la prețuri reduse de la operatorii locali din peste 90 de țări. Iar cu posibilitatea de a conecta până la 10 dispozitive la router, puteți rămâne online toată ziua. În plus, routerul SmartWiFi funcționează până la 12 ore fără încărcare – astfel încât puteți rămâne conectat chiar și atunci când nu găsiți nicio priză. Fie că explorați un oraș nou sau pur și simplu lucrați din confortul camerei de hotel, Elari SmartWiFi este dispozitivul perfect.

TP-Link M7200

TP-Link M7200
Indiferent dacă sunteți în căutarea portabilității sau a puterii, TP-Link M7200 este o opțiune excelentă

TP-Link M7200 este o alegere excelentă pentru cei care caută un router mobil mic și ușor. Acest dispozitiv este perfect pentru cei care au un rucsac sau o geantă mică, deoarece nu va adăuga mult volum sau greutate. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că dimensiunea mai mică înseamnă o durată de viață mai scurtă a bateriei. Cu toate acestea, M7200 oferă suficientă putere și caracteristici pentru majoritatea utilizatorilor, ceea ce îl face să fie o alegere excelentă în toate domeniile. În plus, dimensiunea compactă îl face ușor de transportat, fie că sunteți în mișcare sau pur și simplu călătoriți. Indiferent dacă sunteți în căutarea portabilității sau a puterii, TP-Link M7200 este o opțiune excelentă.

TP-Link M7200 este un router WiFi mobil versatil și puternic, care vă poate menține conectat indiferent de locul în care vă aflați în lume. M7200 suportă rețelele 4G FDD/TDD-LTE de ultimă generație, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea într-o gamă largă de țări. În plus, M7200 poate partaja cu ușurință o conexiune 4G/3G cu până la 10 dispozitive wireless, cum ar fi tablete, laptopuri și telefoane mobile, în același timp. Așadar, dacă doriți să rămâneți conectat în următoarea călătorie în străinătate sau pur și simplu doriți să creați un hotspot mobil pentru prieteni și familie, TP-Link M7200 este o alegere excelentă.

Router wireless N300 TP-Link MR6400, 3G/4G, SIM, Internet backup

Router wireless N300 TP-Link MR6400, 3G/4G, SIM
TL-MR6400 este potrivit datorită designului său de tip plug-and-play

TL-MR6400 este un dispozitiv versatil, care poate fi utilizat fie ca un router wireless tradițional, fie ca un modem 3G/4G. Atunci când este utilizat ca router, TL-MR6400 este compatibil cu toate tipurile majore de conexiune la internet, inclusiv cablu, fibră optică și DSL. Routerul dispune, de asemenea, de un modem 4G LTE încorporat, care poate fi utilizat ca soluție de rezervă în cazul unei întreruperi a conexiunii principale la internet. Acest modem este capabil să ofere o conexiune la internet fiabilă, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea în locuințe sau întreprinderi mici. TL-MR6400 este un instrument esențial pentru oricine are nevoie de o conexiune la internet fiabilă și versatilă.

TL-MR6400 este o modalitate excelentă de a partaja cu ușurință o conexiune 3G/4G cu până la 32 de dispozitive wireless. Cu slotul pentru cartela SIM încorporat și modemul 4G LTE integrat, tot ce trebuie să faceți este să introduceți cartela Nano SIM și să porniți routerul. Cele patru porturi LAN facilitează conectarea dispozitivelor cu fir, cum ar fi computerele desktop, iar procesorul puternic asigură o performanță fluentă chiar și atunci când sunt conectate mai multe dispozitive. Datorită designului său plug-and-play, nu este nevoie de nicio configurare, ceea ce facilitează conectarea la internet și începerea accesului la internet de mare viteză. Fie că sunteți acasă sau în deplasare, TL-MR6400 este o modalitate excelentă de a rămâne conectat la internet.

Router 4G LTE cu cartela SIM Tenda 4G06 2,4 Mhz

Tenda 4G06
4G06 este mult mai accesibil și mai ușor de instalat decât alte metode de acces la internet

4G06 este un router revoluționar care permite accesul la internet pe baza semnalului 4G LTE existent în zonă. Este soluția ideală pentru zonele îndepărtate sau rurale, pentru punctele de lucru sau de vânzare temporare și pentru casele de vacanță, oferind acces la internet oriunde se află utilizatorul într-o zonă cu acoperire GSM. 4G06 este de până la 10 ori mai rapid decât 3G, ceea ce îl face perfect pentru streaming video, descărcarea de fișiere mari sau accesarea aplicațiilor bazate pe cloud. Iar pentru că nu se bazează pe cabluri sau fibră optică, este mult mai accesibil și mai ușor de instalat decât alte metode de acces la internet. Dacă sunteți în căutarea unui acces la internet rapid, fiabil și accesibil, 4G06 este soluția perfectă.

Mini Router Wireless Portabil, 4G/LTE model M80

Mini Router Wireless Portabil, 4G/LTE model M80
M80 este ușor de luat cu tine în orice călătorie

Acest Mini Router wireless portabil este soluția perfectă pentru oricine are nevoie să rămână conectat în deplasare. Cu suport pentru tehnologiile 3G / 4G / LTE și o viteză maximă de 300 Mbps, este suficient de rapid pentru a face față chiar și celor mai solicitante aplicații. Iar datorită dimensiunilor reduse și greutății reduse, este ușor de luat în orice călătorie. Cel mai bun punct forte dintre toate, este compatibilitatea cu aproape orice dispozitiv, astfel încât puteți rămâne conectat indiferent unde vă aflați.

Sfaturi de urmat înainte de a cumpăra un router Wireless cu cartelă SIM

Când vine vorba de găsirea celui mai bun router Wireless cu cartelă SIM, există câțiva factori cheie de care trebuie să țineți cont. Așadar, iată care sunt aceștia:

Ai nevoie de un router Wireless cu cartelă SIM portabil?

Un router SIM cu o baterie reîncărcabilă este o opțiune excelentă pentru oricine are nevoie de o rețea Wi-Fi portabilă. Acestea sunt mici și ușoare, ceea ce le face ușor de transportat cu dvs. în deplasare. De asemenea, acestea au capacitatea de a se conecta la orice semnal celular disponibil, astfel încât le puteți configura aproape oriunde. Un lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un router wireless cu cartelă SIM este durata de viață a bateriei. Pentru o durată de viață adecvată între încărcări, vă recomandăm o baterie de cel puțin 4.000 MAh. Acest lucru vă va oferi suficientă energie pentru a rămâne conectat chiar dacă nu există o priză disponibilă la care să vă conectați. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei soluții Wi-Fi cu adevărat portabile, un router SIM cu o baterie reîncărcabilă este o alegere excelentă.

Ce dispozitive dorești să conectezi la un astfel de router?

Atunci când cumpărați un router wireless cu cartelă SIM, este important să luați în considerare tipurile de dispozitive pe care le veți conecta la acesta. Dacă intenționați în principal să conectați laptopuri și smartphone-uri, orice router ar trebui să fie suficient. Cu toate acestea, dacă vrei să conectezi console de jocuri sau boxe de streaming, trebuie să te asiguri că routerul acceptă Wi-Fi în bandă de 5GHz. Acest lucru vă va asigura o conexiune rapidă și fiabilă. Un alt factor important de luat în considerare este numărul de dispozitive pe care le veți conecta. Dacă aveți doar câteva dispozitive, orice router ar trebui să fie capabil să facă față sarcinii.

Ce fel de rețea mobilă este disponibilă în zona în care te afli?

În timp ce un router 4G/5G poate menționa că oferă o viteză de 1 Gbps, vitezele reale de transfer de fișiere și de streaming depind de conexiunea celulară și de puterea semnalului. De exemplu, dacă nu aveți acoperire 5G, un router 5G nu va oferi o viteză mai mare decât un router 4G. Dacă acoperirea celulară este limitată în locuința dvs., dar primiți un semnal puternic în exterior, poate doriți să luați în considerare adăugarea unei antene exterioare pentru a îmbunătăți puterea semnalului în interior. În general, totuși, routerele 4G sunt suficiente pentru majoritatea utilizatorilor. Dacă locuiți într-o zonă cu o acoperire celulară bună și aveți acces la servicii 5G, atunci se merită să achiziționați un router 5G, dar pentru majoritatea oamenilor, 4G este suficient.

Întrebări frecvente

Ce este un router Wireless cu cartelă SIM?

Routerele 5G/4G LTE sunt mai mult decât simple hotspoturi mobile. Acestea combină caracteristicile unui router Wi-Fi de acasă cu capacitatea Wi-Fi mobilă a unui telefon conectat sau a unui hotspot personal. Cu un semnal de date suficient de puternic, cele mai recente routere Wireless cu cartelă SIM pot oferi viteze comparabile cu cele pe care le obțineți de la routerele cu fir. Spre deosebire de hotspoturile pentru dispozitive mobile, routerele 4G LTE oferă o capacitate de rețea completă, permițându-vă să conectați mai multe dispozitive fără fir și să partajați fișiere în rețea. În plus, multe routere de acest gen includ funcții precum rețea de oaspeți și controlul parental, care se găsesc de obicei doar pe routerele Wi-Fi de casă. Prin urmare, routerele Wireless cu SIM oferă ce e mai bun din ambele categorii, oferind Wi-Fi rapid și fiabil atât în mediul casnic, cât și în cel de birou.

Routere Wireless cu cartelă SIM sau normale?

Routerele cu SIM devin din ce în ce mai populare, pe măsură ce tot mai mulți oameni renunță la conexiunea tradițională la internet prin cablu sau prin fibră optică în favoarea uneia fără fir. Aceste routere utilizează un semnal celular în locul unei conexiuni prin cablu, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate oriunde există semnal celular. În plus, routerele cu SIM sunt disponibile atât în versiuni cu alimentare la priză, cât și în versiuni portabile cu baterie, astfel încât puteți alege cea care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Unitățile portabile sunt excelente pentru persoanele care călătoresc frecvent sau care trebuie să își poată muta routerul cu ușurință. Unitățile alimentate prin cablu sunt mai stabile și tind să aibă un semnal mai puternic, dar au nevoie de o priză pentru a funcționa. Indiferent de tipul pe care îl alegeți, routerele cu SIM oferă o modalitate convenabilă de a rămâne conectat fără a fi legat de o conexiune fizică la internet.

Când vine vorba de alegerea unui router wireless cu cartelă SIM, este important să țineți cont de faptul că vitezele maxime vor depinde de puterea semnalului de date 4G / 5G. Aceste modele au avantajul de a putea fi instalate în diferite locații, dar trebuie să vă aflați în raza clară de acțiune a unui turn de telefonie mobilă de înaltă calitate cu capacitate 4G și 5G pentru a obține cele mai mari viteze de încărcare și descărcare. Dacă intenționați să folosiți un router mobil într-o zonă cu acoperire celulară slabă, ar trebui să luați în considerare o altă opțiune. Cu toate acestea, dacă vă aflați într-o locație bună și aveți nevoie doar de un plus de viteză, un router wireless cu cartelă SIM ar putea fi soluția perfectă.

Cum funcționează un router wireless cu cartelă SIM?

Spre deosebire de un router standard, care își creează propriul semnal Wi-Fi, un router SIM se bazează pe un semnal celular existent. Prin urmare, acesta poate oferi acoperire Wi-Fi pe o zonă mai largă și poate suporta mai multe dispozitive decât un router standard. În plus, un router cu SIM poate fi utilizat ca rezervă pentru serviciul de internet fix de acasă, oferind o alternativă în cazul în care conexiunea principală la internet se întrerupe. Cu toate acestea, routerele pe bază de cartelă SIM pot fi scumpe și, de obicei, necesită un plan de date de la furnizorul de servicii celulare.

De ce ar trebui să cumpăr un router WiFi cu cartelă SIM?

Un router Wi-Fi tipic pentru acasă este legat de modemul dvs. prin intermediul unui port LAN fizic. Acest lucru vă oferă avantajele unei conexiuni prin cablu, cum ar fi viteze care sunt, în general, mai rapide și mai stabile decât Wi-Fi. Cu toate acestea, înseamnă, de asemenea, că routerul trebuie să fie în imediata apropiere a modemului, ceea ce poate fi o problemă dacă aveți o casă mare sau dacă locuiți într-o zonă în care puterea semnalului este fragmentată. Un router Wi-Fi mobil pe bază de cartelă SIM atenuează aceste probleme prin conectarea la modemul dumneavoastră prin intermediul unei cartele SIM. Acest lucru vă oferă libertatea de a vă configura rețeaua Wi-Fi oriunde există o intensitate adecvată a semnalului 4G/5G, fără a fi legat de un port LAN fizic. În plus, routerele mobile sunt de obicei echipate cu baterii încorporate, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că vă veți pierde conexiunea dacă se întrerupe curentul. Prin urmare, un router Wi-Fi mobil oferă o soluție mai flexibilă și mai fiabilă pentru conectarea la internet, ceea ce îl face o alegere ideală.

Merită cumpărat un router wireless cu cartelă SIM?

  • Dacă vă mutați frecvent cu munca dintr-o locație în alta, un router pe bază de cartelă SIM poate fi o soluție. Cu o rețea wireless mobilă, nu va trebui să vă reconfigurați setările LAN de fiecare dată când vă instalați într-o locație nouă. Acest lucru poate fi o mare economie de timp, mai ales dacă vă deplasați des între locații. În plus, o rețea wireless mobilă poate oferi o conectivitate mai bună decât o rețea cu fir tradițională.
  • Prin utilizarea unui router 5G/4G LTE și a unui plan de abonament la rețeaua operatorului, puteți obține conexiunea la internet de mare viteză de care aveți nevoie fără a fi nevoit să vă bazați pe o conexiune prin cablu. Acest lucru poate fi util mai ales dacă clădirea dvs. nu are o conexiune gigabit ethernet cu fir, dar are o recepție celulară bună. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități accesibile și convenabile de a obține internet de mare viteză, un router Wi-Fi 5GHz poate fi soluția perfectă.
  • Din păcate, chiar și cele mai bune conexiuni la internet pot cădea din când în când. Acesta este momentul în care un router 4G/5G dedicat poate fi salvator. Prin utilizarea unui sistem Wi-Fi de rezervă, puteți rămâne conectat chiar și atunci când conexiunea principală la internet cedează. În plus, un router cu SIM poate oferi un semnal mai puternic și viteze mai mari decât funcția hotspot a telefonului dvs. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă menține conectat la internet fără probleme, luați în considerare posibilitatea de a investi într-un astfel de router.

De ce nu merită cumpărat un router wireless cu cartelă SIM?

  • În timp ce un router pe bază de cartelă SIM permite accesul de bază la internet, acesta are multe limitări în comparație cu cele mai recente routere fixe. În primul rând, routerele de internet fix vă permit să configurați o adevărată rețea LAN wireless cu setări de firewall personalizate. Acest lucru înseamnă că puteți controla cine are acces la rețeaua Wi-Fi și să țineți la distanță orice oaspete nedorit. În plus, oferă un semnal Wi-Fi mult mai puternic decât majoritatea routerelor pe bază de SIM. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o casă sau un birou mare și trebuie să vă asigurați că nu există zone moarte în care semnalul Wi-Fi este slab sau inexistent. În cele din urmă, multe routere 4G/5G vin cu baterii încorporate, astfel încât trebuie să vă faceți griji că se descarcă.
  • Conexiunile cu fir sunt în general mai sigure decât cele cu SIM. Cu toate acestea, doar cea mai recentă generație de routere mobile este la fel de sigură ca și cel cu fir. Routerele 4G și 5G LTE rulează protocolul Wi-Fi 5 sau 802.11ac, care oferă aceleași caracteristici avansate ca majoritatea conexiunilor de internet de mare viteză cu fir. Acest lucru înseamnă că routerul dvs. mobil poate gestiona o rețea securizată la fel de bine ca una cu fir. Așadar, dacă securitatea este o preocupare pentru dvs. nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu utilizarea unui router mobil.
  • În multe cazuri, routerele mobile sunt mai ușor de configurat decât routerele tipice. Unele modele vin cu un ecran care vă ghidează pas cu pas prin procesul de configurare. Iar dacă întâmpinați probleme, majoritatea producătorilor oferă asistență pentru clienți 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a vă ajuta să vă puneți rețeaua în funcțiune. Așadar, nu vă lăsați descurajat de gândul de a configura o rețea wireless mobilă. Cu routerele SIM actuale, este mai ușor ca niciodată să vă conectați la internet.
Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.