Free cookie consent management tool by TermsFeed

Criptomonedele s-au bucurat de o creștere remarcabilă a popularității în ultimii ani. Aceste active digitale s-au impus ca o clasă de active recunoscută, atrăgând investitori din întreaga lume. Spre deosebire de activele tradiționale, cum ar fi acțiunile și obligațiunile, criptomonedele nu sunt stocate în burse centralizate. În schimb, acestea sunt stocate în portofele dedicate criptomonedelor. Portofelele de criptomonede vin în mai multe forme diferite, inclusiv software și hardware. Fiecare tip de portofel are propriile avantaje și dezavantaje. De exemplu, portofelele software sunt de obicei gratuite, dar sunt mai puțin sigure decât cele hardware. Portofelele hardware, pe de altă parte, oferă o securitate mai bună, dar pot fi mai scumpe.

Luând în considerare faptul că există foarte mult portofele de criptomonede diferite disponibile pe piață în prezent, poate fi dificil să știți care este cel mai potrivit pentru dvs. Doriți un portofel ușor de utilizat sau unul care oferă mai multe funcții? Aveți nevoie de un portofel care să suporte mai multe monede sau doar una singură? Și, bineînțeles, mai există și problema prețului. Cu atât de multe opțiuni din care poți alege, cum puteți ști care portofel este cel mai bun raport calitate-preț pentru banii dvs.?

Noi înțelegem provocările pe care le implică alegerea unui portofel și de aceea, am făcut cercetări pentru a compila o listă cu cele mai bune portofele de criptomonede de pe piață. Am luat în considerare factori precum ușurința de utilizare, securitatea și prețul pentru a ajunge la o listă de portofele care oferă cel mai bun mix de caracteristici. Așadar, fie că sunteți în căutarea primului dumneavoastră portofel cripto, fie că doriți să faceți trecerea la unul mai bun, lista noastră vă prezintă o serie de opțiuni care sunt demne de luat în considerare. Așadar, iată care sunt cele mai bune portofele pentru criptomonede.

De ce aveți nevoie de un portofel pentru criptomonede?

Când vine vorba de criptomonede, există o zicală care spune: „Când nu deții cheile, monedele nu sunt ale tale”. Acest lucru ce înseamnă că, dacă vă păstrați criptomonedele pe un exchange (cum ar fi Coinbase, Binance sau Kraken), nu sunteți de fapt proprietarul acelor monede. Acest lucru se datorează faptului că nu aveți cheile portofelului aferent. În schimb, obțineți acces la acele portofele prin conectarea la aceste burse. Cu toate acestea, dacă vă păstrați criptomonedele într-un portofel pe care îl controlați (cum ar fi un portofel hardware Trezor sau Ledger), atunci sunteți cel care controlează cheile private și, ca atare, sunteți proprietarul acelor monede. Prin urmare, este important să rețineți că, în ceea ce privește criptomonedele, dacă nu dețineți cheile private, nu dețineți de fapt monedele.

Așadar, știți deja că trebuie să dețineți cheile pentru a vă putea deține monedele. Dar ce sunt aceste chei?

Cheia publică este cea care vă identifică contul în rețea. Gândiți-vă la ea ca la adresa dvs. de e-mail, deoarece atunci când cineva dorește să vă trimită criptomonedă, o va trimite la această adresă.

Cheia privată este un șir de 64 de caractere care poate fi generat dintr-o frază de pornire de 12 cuvinte. Practic, aceasta vă permite să vă accesați și să vă cheltuiți monedele. Deci, dacă vă pierdeți cheia privată, vă pierdeți monedele. De aceea este important să o păstrați în siguranță! O puteți stoca pe o bucată de hârtie sau pe o unitate USB criptată, fie chiar să o memorați.

Cele mai bune portofele hardware pentru criptomonede

Ledger Nano (S și X)

Ledger Nano (S și X) este un portofel cripto foarte usor de folosit
Ledger Nano asigură un echilibru bun între simplitate și securitate

Dacă sunteți în căutarea unei modalități fiabile și sigure de a vă stoca criptomonedele, atunci nu puteți da greș cu un portofel hardware Ledger Nano. Ledger este cea mai populară marcă de portofele hardware din lume, iar în prezent comercializează două modele diferite: Ledger Nano S și Ledger Nano X. Ledger Nano S este opțiunea mai accesibilă, dar dacă aveți nevoie să stocați mai multe criptomonede sau să efectuați frecvent tranzacții, atunci Ledger Nano X, cu capacitatea sa de stocare mai mare și suportul Bluetooth 5.0, va fi mai convenabil. Puteți afla mai multe despre Ledgers și caracteristicile acestora pe site-ul lor.

Însă, trebuie să fiți cu băgare de seamă doarece în iulie 2020, Ledger a fost vizat de hackeri. Încălcarea datelor a dus la scurgerea a aproximativ 272.000 de informații detaliate ale clienților, cum ar fi adresa poștală, numele de familie, prenumele și numărul de telefon. Cu toate acestea, nu au fost furate monede, deoarece hackerii nu au avut acces la cheile private. Acest incident evidențiază importanța alegerii unui furnizor de încredere și sigur atunci când se stochează criptomonede. De atunci, Ledger a luat măsuri pentru a-și îmbunătăți măsurile de securitate, dar este important să țineți cont de acest incident dacă alegeți acest furnizor de portofele hardware.

Trezor (One și Model T)

Trezor (One și Model T) este practic și robust
Trezor este unul dintre cele mai bune populare portofele cripto. Are un ecran tactil și este robust

Dacă sunteți în căutarea unui portofel hardware care să suporte o gamă largă de criptomonede, atunci Trezor este o opțiune excelentă. Nu numai că suportă toate monedele majore, cum ar fi Bitcoin, Ethereum și Litecoin, dar are și funcționalități extinse pentru lucruri precum gestionarea parolelor și autentificarea cu doi factori. Este, de asemenea, unul dintre cele mai sigure portofele hardware de pe piață, cu un cip de securitate de ultimă generație care vă protejează monedele de atacurile hackerilor. Singurul dezavantaj este prețul – la 199 de dolari, este cu siguranță una dintre cele mai scumpe opțiuni de pe piață. Dar dacă doriți cu adevărat să vă păstrați monedele în siguranță, merită cu siguranță investiția. Iar pentru un buget limitat, avem Trezor One care costă 59 de dolari.

În ciuda securității inerente a dispozitivelor hardware, cea mai slabă verigă este întotdeauna reprezentată de persoanele care le utilizează. Portofelele hardware folosite sunt deosebit de vulnerabile la atacuri, deoarece atât Trezor, cât și Ledger dispun de măsuri de securitate pentru a evita instalarea de programe malware. Cu toate acestea, chiar și aceste măsuri pot fi eludate dacă utilizatorul nu este atent. Din acest motiv, cel mai bine este să evitați cu totul cumpărarea de portofele hardware folosite. Deși pot fi mai ieftine, acestea nu merită riscul. Este mai bine să investiți într-un dispozitiv nou și sigur decât să vă jucați cu investiția dvs.

Cele mai bune portofele software pentru criptomonede

Exodus

Exodus oferă posiblitatea de a stoca peste 150 de criptomonede
Exodus este un portofel cripto simplu și ușor de utilizat, care permite accesul la peste 150 de active digitale.

Exodus este un portofel desktop foarte ușor de utilizat și ușor de înțeles. Este, de asemenea, fiabil și, începând de acum, este probabil cel mai popular portofel desktop. Este disponibil pe sistemele de operare Windows, Mac și Linux. Exodus oferă o modalitate ușoară de a vă gestiona portofoliul de criptomonede. Puteți urmări istoricul tranzacțiilor și soldurile curente într-un singur loc. Exodus are, de asemenea, suport integrat pentru ShapeShift, care vă permite să faceți cu ușurință schimb între diferite criptomonede.

Interfața este ușoară de utilizat și de înțeles și ar trebui să fie simplă pentru majoritatea utilizatorilor. Portofelul acceptă peste 150 de criptomonede pentru tranzacționare, iar numărul acestora este în continuă creștere. Exodus facilitează integrarea cu platformele Defi, permițând utilizatorilor să cumpere, să vândă sau să tranzacționeze cu ușurință activele lor digitale. De asemenea, portofelul oferă o legătură perfectă cu bursele, permițând utilizatorilor să își convertească rapid și ușor activele în numerar sau în alte investiții. Astfel, în general, portofelul Exodus oferă o modalitate ușoară și convenabilă pentru utilizatori de a-și stoca și gestiona criptomonedele.

Atomic

Atomic oferă suport clienților 24/7
Atomic Wallet oferă un grad sporit de anonimat și securitate cu chei private criptate.

Atomic Wallet este un portofel descentralizat care acceptă mai multe criptomonede și are versiuni pentru desktop și mobil. Interfața sa ușor de utilizat îl face o opțiune excelentă pentru investitorii în cripto-monede pentru a-și gestiona în siguranță și în mod anonim portofoliile de investiții. Acest lucru îl face unul dintre cele mai populare portofele de pe piață în prezent. Pe lângă faptul că este ușor de utilizat, un alt avantaj al Atomic Wallet este nivelul său ridicat de securitate. Acest lucru este posibil prin utilizarea unei fraze mnemotehnice de 24 de cuvinte care acționează în esență ca o cheie privată a utilizatorului. În plus, portofelul utilizează și comisioane dinamice, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot alege cât de mult sunt dispuși să plătească pentru comisioanele de tranzacție.

De altfel, considerând că un serviciu bun pentru clienți este sufletul oricărei afaceri, portofelul Atomic înțelege acest lucru mai bine decât oricine altcineva. Aceștia le oferă clienților lor asistență 24/7, cu opțiunea de a folosi fie pagina de ajutor de pe site, fie e-mailul, sistemul de tickete sau chat-ul live. Acest lucru asigură faptul că clienții lor pot obține întotdeauna ajutorul de care au nevoie, atunci când au nevoie de el. Și acesta este motivul pentru care portofelul Atomic este una dintre cele mai bune companii de servicii pentru clienți din domeniu.

Întrebări frecvente

Portofelele pentru criptomonede pot fi hackuite?

La fel ca orice alt tip de portofel, portofelele de criptomonede pot fi hackuite. Cu toate acestea, nivelul de securitate al unui portofel depinde de tipul de portofel pe care îl utilizați. De exemplu, portofelele hardware sunt considerate a fi mult mai sigure decât cele software, deoarece acestea stochează cheile private offline. Acestea fiind spuse, niciun tip de portofel nu este 100% sigur și există întotdeauna riscuri asociate cu stocarea criptomonedelor dvs. într-o formă digitală sau fizică. Pentru a minimiza șansele ca portofelul tău să fie hackuit, este important să folosești un furnizor de portofele de încredere și să iei măsuri de precauție, cum ar fi păstrarea portofelului într-un loc sigur, offline și evitarea oricărui tip de eroare umană.

Portofelele cripto sunt gratuite?

Portofelele pentru criptomonede vin în diferite forme și dimensiuni, iar caracteristicile lor pot varia în funcție de tipul de portofel pe care îl alegeți. Unele portofele criptografice sunt gratuite, în timp ce altele vin cu un preț. Costul unui portofel va depinde, de obicei, de caracteristicile sale și de cât de sigur este acesta. Dacă sunteți în căutarea unui portofel gratuit, există mai multe opțiuni disponibile. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei securități mai mari, este posibil să trebuiască să plătiți pentru un portofel care oferă caracteristici avansate.

Sunt portofelele cripto reglementate de instituțiile statului?

Portofelele criptografice nu sunt reglementate în prezent de instituțiile de stat din UE. Totuși, acest lucru se schimbă, deoarece UE intenționează să introducă reglementări în viitorul apropiat. Aceste reglementări vor impune întreprinderilor de criptomonede să obțină o licență și vor impune ca emitenții de stablecoin să dețină rezerve, așa cum au băncile. Acesta este un efort al UE de a reglementa un sector haotic și de a face ordine în el. Prin aceste noi măsuri, UE își asumă un rol de lider în reglementarea criptomonedelor. Acest lucru va crea probabil un precedent pentru alte jurisdicții din întreaga lume și va contribui la o mai mare claritate și stabilitate în spațiul criptografic. Însă, la momentul scrierii acestui articol, portofelele cripto nu sunt reglementate încă la nivelul UE.

Pot face conversia de la un portofel cripto la altul?

Da, puteți trece cu siguranță de la un portofel de criptomonede la altul. Acest lucru se poate face ușor și rapid și puteți avea oricâte portofele doriți. Sunteți liber să le schimbați în fiecare zi, la fiecare secundă etc. Cu toate acestea, este important să rețineți că nu toate criptomonedele sunt compatibile cu toate portofelele. Asigurați-vă că verificați compatibilitatea înainte de a încerca să vă schimbați portofelul. În plus, este posibil ca unele portofele să ceară o taxă pentru conversie. Aceste taxe sunt în general minime, dar este important să le cunoașteți înainte de a converti face trecerea.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.