Daca va intrebati cam cum va arata viitorul, va oferim noi o idee. Primul a fost planul celor de la Amazon de a livra o armata de drone, acum Google vrea sa creeze o versiune virtuala a noastra, a tuturor.

Daca v-ati gandit ca Google Now este prea destept pentru propriul sau bine, intr-un brevet recent de la Mountain View este descrisa o idee mult mai ambitioasa.

In brevetul, recent facut public, este descris un „sistem si o metoda de generare automata de sugestii pentru reactii si mesaje personalizate”, ceea ce practic inseamna autoposturi pe retelele de socializare – sau cel putin oferirea de sugestii de raspuns – scutind astfel utilizatorul de deranjul de a tasta.

Sistemul analizeaza informatiile si comportamentul utilizatorului si genereaza o serie de posibile raspunsuri care pot fi date.

Lucrurile devin mai inspaimantatoare in momentul in care in brevet se vorbeste despre un sistem care poate deveni automat, „fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa aprobe sau respinga mesajele sugerate”.

Informatiile vor fi adunate din contul Google+, email-uri si site-uri vizitate de utilizator, dar, ceea ce este si mai infricosator in opinia mea, din SMS-uri si MMS-uri.

Folosind toate aceste surse, sistemul va invata treptat obieciurile sociale ale utilizatorului, creand astfel o versiune virtuala a acestuia.

Daca inca mai exista printre voi persoane care nu cred ca acest lucru este posibil sau, cel putin, nu in viitorul apropiat, aruncati o privire asupra Google Now – care prezice ce va doriti prin analizarea informatiilor si activitatii voastre si va veti da seama ca ideea nu este deloc una nebuna.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.