Vector Watch este un start-up Românesc unde Radu Georgescu este principalul investitor iar de curând a lansat și în țara noastră noul ceas inteligent cu un design elegant și o baterie ced promite o autonomie de peste 45 de zile. Prețul ceasului variază între 299 și 499 euro.

Vector Watch a fost prezentat în premieră în luna Martie și a fost lăudat de multe publicații internaționale multumită bateriei sale. Ceasul este disponibil în două variante: în format rotund sub numele de Vector Luna și în format rectangular sub numele de Meridian. Carcasa dispozitivului este din oțel inoxidabil iar utilizatorii își pot alege modelul de curea: fie tot oțel inoxidabil, piele sau silicon. Ceasul are un ecran monocrom, poate fi controlat din butoane și nu dispune de un ecran tactil.

„Noi am anuntat 30 de zile, in conditiile in care de fapt tine 45-60 de zile in realitate, daca il folosesti normal”, spune Andrei Pitis, director tehnic al companiei.

Este de menționat și faptul că Vector Watch nu rulează un sistem de operare cunoscut pe piață ci unul dezvoltat de companie ce a fost optimizat pentru un consum de energie mic iar de aici este și marele avantaj al produsului spre deosebire de alte produse de acest tip de pe piață.

Partea tehnică a fost realizată la București de Andrei Pitis, Dan Tudose și Irina Alexandru, însă pentru „atacarea” piețelor cu pretenții era nevoie de „intăriri” cu mare experiență internațională. Astfel, Vector Watch îl are ca CEO pe Joe Santana, fost CEO la Timex, iar echipa de design a fost condusă de Steve Jarvis care a lucrat la Nike unde a proiectat brățările de fitness devenite celebre.

Ceasul poate fi comandat deja de doritori; aceste este vândut în românia prin intermediul Orange la prețul de 299 Euro pentru Vector Meridian sau 349 Euro pentru Vector Luna.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.