Free cookie consent management tool by TermsFeed

Este prima dată când comand ceva de la un retailer din China dar și când comand un produs de pe piața locală de acolo. Probabil știți că Xiaomi este o marcă destul de cunoscută și nu numai atunci când vorbim despre o listă de dispozitive ce le produce dar și atunci când discutăm despre calitatea acestora. Asta se aplică și la această baterie externă cu capacitatea de 10400 mAh produsă de Xiaomi.

Retailerul de la care am achiziționat-o este Gearbest iar prețul a fost undeva puțin peste 20$. Sunt puțin sceptic și nu prea am mare încredere că produsele comandate din China ajung întotdeauna la destinație, multe din acestea trec prin vama Poștei Române iar în zona Bucureștiului, din câte știu, este doar un singur oficiu poștal face și vama produselor din afara Uniunii Europene.

Am ramas foarte suprins să văd cum la mai puțin de o lună de zile mi-a ajuns direct la usă produsul comandat din China. Este posibil să nu fi primit o înștiințare să merg să ridic produsul și din cauza dimensiunilor sale, este un produs destul de mic. La fel mă gândesc că nici nu am fost chemat la un oficiu poștal cu vamă, din cauza prețului mic. După cum poate știți, produselor ce ajung în țară din afara UE li se va plăti cota TVA a țării noastre, în valoare de 24%.

Calitatea, da calitatea, este una surprinzătoare. Bateria are o carcasă metalică din aluminium (este adevărat că se poate zgâria ușor dacă nu este folosită o husă) iar în partea de sus și jos este un plastic alb dar calitatea lui nu lasă deloc de dorit. În partea de jos avem câteva informații despre produs, bineînțeles în limba chineză, iar în partea de sus găsim un buton de Power (ce poate activa indicatorul de încărcare, nu este necesară folosirea lui pentru a încărca un acumulator sau pentru a o încărca pe ea), un indicator cu 4 LED-uri ce afișează procentul de încărcare și două porturi USB: unul pentru a încărca un dispozitiv iar altul pentru a încărca acumulatorul portabil. Portul de încărcare al acumulatorului necesită un încărcător de 2A iar cel de ieșire debitează un curent de maximum 2A.

În pachet am avut și un cablu de încărcare alb (microUSB – USB) util dar puțin cam scurt după părerea mea. Acumulatorul se poate încărca fie de la un PC/Laptop fie folosind un încărcător de prin casă (eu folosesc un încărcător de la o tabletă Samsung de 10 inci ce debitează 2A).

Ca și folosire, acumulatorul se comportă exact așa cum m-am așteptat. Poate încărca un smartphone mai mult de 5 ori, pentru tabletă nu am încercat-o încă deoarece nu am avut nevoie. Din punctul meu de vedere este un produs foarte bun, la un preț avantajos ce și-a meritat din plin banii.

Acesta a fost primul meu contact cu un retailer din China dar și cu un produs 100% de pe piața de acolo și mă declar foarte mulțumit. Vă mai pot spune că acest model de acumulator poate fi achiziționat cu ușurință de pe Okazii la prețuri ce încep cu 70 de lei dar nu știu dacă vă poate garanta cineva pentru produs. Retailerii cunoscuți din China vă pot înlocui produsul defect, cel puțin așa spun aceștia.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.