Free cookie consent management tool by TermsFeed

65% din castigurile companiei finlandeze vin dinvanzarea jocurilor, restul din merchandising.

Conform ultimelor statistici, peste 263 de oameni jucau la finele anului trecut Angry Birds,  jocul in care porcii (verzi) sunt omorati de niste pasari „furioase” (rosii, galbene, albe si negre), lucru care a facut ca veniturile companiei creatoare sa ajunga la 152 milioane de euro in 2012, cu alte cuvinte o cifra de afaceri dubla daca ne raportam la anul 2011. In procente, dupa plata taxelor aferente, cresterea inregistrata de compania Rovio este de 57% fata de anul precedent.

Nu numai simpla vanzare a jocului in sine este cea care sporeste conturile celor de la Rovio, ci si veniturile provenite din vanzarile de gadget-uri Angry Birds. Vanzari de jucarii si gadgeturi au reprezentat 45% din cifra de afaceri, adica in jur de 68,5 milioane de euro.

Ca urmare a succesului inregistrat de Angry Birds, care s-a dovedit a fi o adevarata mina de aur pentru cei de la Rovio, creatorii au lansat un serial de animatie si planuiesc un film de lung metraj, care posibil ca va aparea pe ecrane abia in 2016.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.