Veniturile celor de la Rovio dublate in 2012 de Angry Birds

65% din castigurile companiei finlandeze vin dinvanzarea jocurilor, restul din merchandising.

Conform ultimelor statistici, peste 263 de oameni jucau la finele anului trecut Angry Birds,  jocul in care porcii (verzi) sunt omorati de niste pasari “furioase” (rosii, galbene, albe si negre), lucru care a facut ca veniturile companiei creatoare sa ajunga la 152 milioane de euro in 2012, cu alte cuvinte o cifra de afaceri dubla daca ne raportam la anul 2011. In procente, dupa plata taxelor aferente, cresterea inregistrata de compania Rovio este de 57% fata de anul precedent.

Nu numai simpla vanzare a jocului in sine este cea care sporeste conturile celor de la Rovio, ci si veniturile provenite din vanzarile de gadget-uri Angry Birds. Vanzari de jucarii si gadgeturi au reprezentat 45% din cifra de afaceri, adica in jur de 68,5 milioane de euro.

Ca urmare a succesului inregistrat de Angry Birds, care s-a dovedit a fi o adevarata mina de aur pentru cei de la Rovio, creatorii au lansat un serial de animatie si planuiesc un film de lung metraj, care posibil ca va aparea pe ecrane abia in 2016.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus