Găsirea unui media player sau a unui media box nu este o sarcină chiar atât de ușoară. Piața este plină de astfel de dispozitive iar printre cele interesante regăsim si Viaroom Spectacol, un media box destinat oricărui utilizator.

Pachetul Viaroom Spectacol include media box-ul Smartbox Fusion, tastatura Keypad Easy și controllerul Gamepad Fast. Smartbox Fusion este un media player cu Android potrivit pentru orice utilizator ce vrea un plus de inteligență pentru televizorul său.

Ce este un media box?

Un media box este, în sine, un dispozitiv ce rulează un sistem de operare, de exemplu Android, ce poate transforma orice tip de televizor într-un smart TV. Media box-ul vă oferă o experiență multimedia plăcută deoarece poate rula orice tip de clip video sau audio, poate afișa orice format de imagine sau puteți urmări clipuri pe YouTube, naviga pe internet sau vă puteți juca. Este un mini PC ce rulează Android așa că puteți rula orice aplicație ca și pe telefon sau tabletă.

Specificații tehnice

 • procesor quad-core
 • 1GB memorie RAM de tip DDR3
 • 8GB spațiu intern de stocare
 • ieșire video AV
 • port HDMI ce oferă la ieșire o rezoluție FullHD
 • 3 porturi USB 2.0
 • Wi-Fi 802.11
 • Bluetooth 4.0
 • port rețea Gigabit Ethernet
 • slot microSD
 • suport pentru decodarea hardware H.265
 • accesorii: telecomandă, tastatură Keypad Easy și Controler Gamepad Fast
 • pachetul mai include și un cablu HDMI, cablu pentru ieșirea Audio-Video și dispozitivul de alimentare.

Design

Designul produsului și al accesoriilor este unul surprinzător de plăcut. Acesta are cele trei porturi USB pe partea stângă, în spate avem antena Wi-Fi, portul Ethernet, HDMI, mufa pentru alimentare, ieșirea AV și slotul pentru cardul microSD iar oe față avem un LED indicator.

Telecomanda este plăcută și micuță. Folosește o baterie obișnuită de 3V pentru alimentare iar butoanele sunt uzuale ca la alte dispozitive de pe piață. Accesoriile Keypad Easy și Controler Gamepad Fast au încorporat un acumulator și pot fi încărcate folosind cablurile mini USB incluse folosind un port USB de la dispozitiv, laptop sau orice alt încărcător.

Tastatura Keypad Easy are un design ergonomic și plăcut, chiar dacă tastele par înghesuite. Pe spate este și puțin material cauciucat ce împiedică alunecarea. Tastele sunt plăcute la atingere iar trackpad-ul răspunde foarte bine la comenzi.

Controller-ul Gamepad Fast are un design asemănător cu orice altul disponibil pe piață. Materialul este un fel de plastic moale ce împiedică alunecarea din mâini. Răspunde bine la comenzi, mai este nevoie să fie suportat și de jocurile preferate.

Utilizare și concluzii

Android se simte foarte bine pe televizor prin intermediul acestui media box. După instalare vă recomand să faceți toate actualizările disponibile pentru a putea utiliza toate funcțiile disponibile.

Smartbox Fusion rulează sistemul de operare Android 4.4.2 alături de o interfață personalizată pentru a se potrivi utilizării acestuia pe TV. Viaroom a inclus mai multe unelte ce vă permite să ascultați colecții de muzică oferite de MediaPro Music, Universal Music, Cat Music, o galerie personalizată și are preinstalate mai multe unelte precum Chrome, YouTube, HBO GO, TVR+, SEE NOW sau MX Player. Prin intermediul magazinului de aplicații Play Store puteți instala orice aplicație preferată sau orice joc așa cum o puteți face pe telefon sau tabletă.

Un astfel de dispozitiv își are utilitatea lui și pot spune că la un moment dat devine un gadget util în viața de zi cu zi. Pot sta liniștit în pat și să navighez pe web sau să urmăresc videoclipuri de pe YouTube și mai mult decât atât, mă pot juca liniștit folosind controller-ul din pachetul Viaroom Spectacol.

Ca și preț, Viaroom oferă clienților diferite pachete media ale acestui media box:

 • Viaroom TV ce include doar Smartbox Fusion alături de telecomandă
 • Viaroom Net ce include și tastatura multifuncțională
 • Viaroom Spectacol ce include și controller-ul.

Prețul dispozitivului începe de la 370 lei pentru primul pachet și poate ajunge la 500 de lei pentru Viaroom Spectacol. Puteți comanda produsul sau afla mai multe informații direct de pe site-ul Viaroom.

Pe pagina noastră de Facebook găsiți mai multe imagini cu acest produs. Albumul este încorporat mai jos:

 

Viaroom Spectacol este soluția media perfectă pentru acasăhttps://techcafe.ro/hardware/viaroom-spectacol-este-solutia-media-pentru-acasa/

Posted by TechCafe on 29 Martie 2016

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.