HMD Global, compania care deține licența de comercializare a telefoanelor Nokia, a anunțat un parteneriat strategic care va aduce lentile performante pe viitoarele telefoane Nokia. Conform anunțului făcut, viitoarele telefoane Nokia vor avea camere foto cu lentile Carl Zeiss.

Noul parteneriat va ajuta la o bună integrare a tehnologiilor deținute de compania Zeiss în senzorii foto ai telefoanelor Nokia. Viitoarele modele vor avea lentile de top dar și un pachet software optimizat pentru acestea. Integrarea tehnologiilor Zeiss în viitoarele modele de telefoane va aduce utilizatorilor un plus de performanță la nivel de fotografie dar și captură video.

Ultimul parteneriat dintre cele două companii a fost încheiat undeva prin anul 2005 iar acesta a adus vânzări de aproape 100 de milioane de telefoane Nokia. Modele de top precum Nokia N90, Nokia N73, Nokia 6300 Slide, Nokia N82, Nokia 808 PureView dar și altele au beneficiat de tehnologiile Zeiss la nivel hardware cât și software.

“Colaborarea dintre HMD Global și ZEISS pentru telefoanele Nokia va îmbunătăți iarăși experiența imagistică bazată pe excelență și inovație a utilizatorilor. Parteneriatul nostru este construit pe o bază solidă.”

– a spus dr. Matthias Metz, membru al Comitetului Executiv al Grupului ZEISS, care comentează parteneriatul.

Cameră foto duală?

Compania susține că prin parteneriatul Nokia-Zeiss, au fost vândute aproape 100 de milioane de telefoane. Noul parteneriat se va axa pe viitoarele telefoane Nokia dar asta nu înseamnă că va fi folosit un sistem dual cu două camere foto așa cum este trendul în prezent. Cele mai recente zvonuri din online vorbesc despre faptul că viitoarele modele Nokia 7 și Nokia 8 vor folosi lentile Carl Zeiss dar și un sistem dual pentru camera foto principală, sistem absent în modelele Nokia 3 sau Nokia 6, dispozitive prezente pe piață.

Vestea este una bună și știm deja că un astfel de parteneriat va aduce multe bucurii utilizatori, exact cum s-a întâmplat și în trecut. Nokia este o companie cu tradiție la fel și Zeiss așa că vom avea doar de câștigat din acest parteneriat.

Ne așteptăm ca HMD Global să lanseze un nou model Nokia de top în acest an. Așteptările sunt ridicate iar cerințele utilizatorilor sunt destul de mari. Este bine de știut că viitorul smartphone lansat va folosi o cameră foto performantă cu lentile și un pachet software optimizat de către Zeiss.

Nokia 3 și Nokia 6

Poți găsi la eMag telefoanele Nokia 3 și Nokia 6 la prețuri avantajoase. Telefonul Nokia 3 este unul destinat utilizatorilor entry-level iar modelul Nokia 6 este unul mai performant iar prețurile sunt variate, în funcție de retailer. Vizitează eMag pentru mai multe detalii despre specificațiile sau prețul celor două telefoane.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.